• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Baba ganoush

door Connie Derks
in Bijgerecht
0
0
Baba ganoush

Baba ganoush – Een heerlijke en eerlijke spread van gepofte aubergine. Eet baba ganoush op brood of als dip met verse groenten van het seizoen.

Baba ganoush

Wanneer je van hummus houdt ken je de baba ganoush misschien ook wel. Het is een spread gemaakt van gepofte of gegrilde aubergine. Het klinkt een beetje vreemd en het ziet er ook wel een beetje raar uit maar laat je niet misleiden, dit goedje van verse groente is errug lekker!! Met of zonder yoghurt daar zijn discussies over, dit recept voor baba ganoush is met yoghurt maar wanneer je het zuivelvrij wil houden kun je deze ook gerust weg laten.

Poffen

Om baba ganoush te kunnen maken moet je eerst de aubergines garen. Dit kan op verschillende manieren. De lekkerste is op de barbeque omdat dit een heerlijke rooksmaak geeft. De makkelijkste manier is in de oven of als je die hebt in de aifryer.

Baba ganoush

Porties: 6 pers
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 aubergines
  • 1-2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 3 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • ½ theelepel chili flakes
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel griekse of turkse yoghurt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Baba ganoush:

Aubergines garen

In de oven: snij de aubergines door en leg ze met de snijkant naar beneden op een vel bakpapier. Gaar ze in ongeveer 30-45 minuten in een oven van 180 graden tot de aubergines helemaal zacht zijn.

De grill of airfyer: Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze op het rooster, laat 30-45 minuten garen.

Wanneer de aubergines gaar zijn laat je ze een beetje afkoelen. Snij ondertussen de knoflook fijn en gaar deze even zachtjes in de olijfolie. Haal dan het vel van de aubergine door deze door te snijden en met een lepel het vruchtvlees eruit te lepelen. Leg het vruchtvlees in een zeef en laat het overtollige vocht eruit lopen. Hak het vruchtvlees met een mes fijn, het hoeft geen gladde crème te worden. Voeg direct het citroensap toe om verkleuren te voorkomen. Voeg er nu de komijn, chiliflakes, zout, knoflookolie en tahin aan toe en roer goed door. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg indien gewenst een lepel yoghurt toe. Serveer de baba ganoush lauwwarm of koud als dip met brood en of groente.

Tafel lekker!!

Tags: Groenten - Vruchtgroenten - Aubergine
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Macaroni met aubergine en ras el hanout
Pastagerechten

Macaroni met aubergine en ras el hanout

Aubergine
Specials

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente

Gevulde auberginerolletjes
Ovenschotel

Gevulde auberginerolletjes uit de oven

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen