• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

door Connie Derks
in Kookschool
1
8
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf – Shoarma of gyros is heerlijk met frietjes maar ook met een broodje. Nu kun je natuurlijk de voorverpakte shoarmabroodjes van de supermarkt nemen maar die lijken soms wel van karton. Dan zijn de verse Turkse broden een beter alternatief. Maar wil je echt lekker eten maak dan je pitabroodjes eens zelf. Laat het werk ervan je niet tegenhouden want het is echt zo gemaakt.

Wil je echt lekker eten maak dan je pitabroodjes eens zelf

Geen oven nodig

Als eerste maak je een mooi soepel deeg, dit kan met de mixer met kneedhaken, met een keukenmachine met deeghaak maar ook op de oeroude manier met de hand. Zorg ervoor dat je goed kneedt, van een soepel deeg kun je namelijk makkelijker broodjes vormen. Om de broodjes te vormen druk je met je vingers op een geoliede ondergrond de stukjes deeg uit tot een soort pannenkoek. Voor deze broodjes heb je geen oven nodig. Ze worden namelijk in de koekenpan gebakken. 2 tot 3 minuten per zijde dit hangt een beetje af van de hitte van de pan en de dikte van je broodje. Wanneer een kant licht verkleurd is en er blazen op het deeg komen kan het broodje omgedraaid worden. De pitabroodjes of shoarmabroodjes vorm je één voor één. Wanneer het ene broodje in de pan ligt vorm je het volgende broodje. Je houdt ze het beste warm op een bord onder een theedoek.

Check ook deze recepten:

Gyros zelf maken doe je zo

Gyroskruiden

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 300-400 gram lauwwarm water
  • 20 gram verse of 7 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel honing
  • 10 gram zout
  • 14 gram olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf:

Los de gist met de honing op en 300 gram lauwwarm water. Voeg de bloem toe en daarna het zout en de olijfolie. Kneed tot een soepel deeg. Voeg indien nodig nog wat water toe. Smeer de bol deeg in met een beetje olijfolie en laat deze in een kom onder het plastic een half uur rijzen. Verdeel het deeg in 8 ongeveer gelijke stukken en maak er bolletjes van. Zet een koekenpan op het vuur en vorm het eerste broodje. Doe hiervoor olie op je werkplek en aan je handen en druk het broodje voorzichtig uit met je vinger tot ongeveer de grootte van de pan. Leg de deegplak in de pan en bak deze aan beide zijdes in 2-3 minuten gaar. Houd de pitabroodjes warm onder een theedoek of warm deze later op door ze even kort in de pan op te warmen. Beleg de pitabroodjes of shoarmabroodjes met vulling naar wens.

Tafel lekker !!

Tags: Basisrecepten deegGrieks
DeelPin426Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Kernhem
Kookschool

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Nederlandse boerenkaas
Kookschool

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus
Kookschool

Roomsaus of Bechamelsaus

Roquefort
Kookschool

Roquefort; Wereldberoemde Franse kaas

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Reacties 8

  1. Tineke Oud says:
    1 maand geleden

    Welke bloem is het beste om pita broodjes te maken? Witte meel of volkorenmeel?
    Mijn eerste baksel heb ik weggegooid. Het deeg plakte heel erg en werd stijf in de pan. Het was biologische meel van Lidl.
    Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 maand geleden

      Hoi Tineke, gewone goedkope patent bloem uit de supermarkt is prima. Bloem is wit en meel is bruin en bevat veel meer vezels, dit is gezonder maar neemt ook veel meer vocht op. Wil je bruine pita maken dan moet je meer vocht toevoegen. Dat verklaard dat je deeg erg stijf was. Het plakken betekend dat je langer moet kneden dan wordt je deeg mooi soepel. Het beste maak je pita daarom ook met witte bloem. Probeer het de volgende keer maar eens je zult het verschil zeker merken. Succes!

      Beantwoorden
  2. Mirjam says:
    7 maanden geleden

    Heerlijke pitabroodjes, prima gelukt met 300 gram water! En veel lekkerder dan de kant en klare.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      7 maanden geleden

      Fijn dat ze zo goed gelukt zijn Mirjam. En het werk valt best mee toch? Maak er meer in een keer en vries ze in dan hoef je er nooit geen meer te kopen.

      Beantwoorden
  3. Tess says:
    2 jaar geleden

    Smaakte heel goed, maar het deeg plakte echt heeel erg. Enig idee hoe ik dat kan voorkomen?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Het plakken kan meerdere redenen hebben. De kwaliteit van de bloem, te veel vocht (dit is per bloemsoort verschillend), of iets langer kneden. De volgende keer gaat t vast makkelijker. En ze waren lekker, dat is het belangrijkste.

      Beantwoorden
  4. corina says:
    2 jaar geleden

    Als ik een recept wil op zoeken dan krijg ik een hele andere site met kleding?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Goedemorgen Corina, dat is heel vreemd. Ook als je het nog een keer probeert? Lukt het niet? Stuur dan even een mailtje naar info@lekkertafelen.nl

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen