• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

door Connie Derks
in Kookschool
2
12
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf – Shoarma of gyros is heerlijk met frietjes maar ook met een broodje. Nu kun je natuurlijk de voorverpakte shoarmabroodjes van de supermarkt nemen maar die lijken soms wel van karton. Dan zijn de verse Turkse broden een beter alternatief. Maar wil je echt lekker eten maak dan je pitabroodjes eens zelf. Laat het werk ervan je niet tegenhouden want het is echt zo gemaakt.

Wil je echt lekker eten maak dan je pitabroodjes eens zelf

Geen oven nodig

Als eerste maak je een mooi soepel deeg, dit kan met de mixer met kneedhaken, met een keukenmachine met deeghaak maar ook op de oeroude manier met de hand. Zorg ervoor dat je goed kneedt, van een soepel deeg kun je namelijk makkelijker broodjes vormen. Om de broodjes te vormen druk je met je vingers op een geoliede ondergrond de stukjes deeg uit tot een soort pannenkoek. Voor deze broodjes heb je geen oven nodig. Ze worden namelijk in de koekenpan gebakken. 2 tot 3 minuten per zijde dit hangt een beetje af van de hitte van de pan en de dikte van je broodje. Wanneer een kant licht verkleurd is en er blazen op het deeg komen kan het broodje omgedraaid worden. De pitabroodjes of shoarmabroodjes vorm je één voor één. Wanneer het ene broodje in de pan ligt vorm je het volgende broodje. Je houdt ze het beste warm op een bord onder een theedoek.

Check ook deze recepten:

Gyros zelf maken doe je zo

Gyroskruiden

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 300-400 gram lauwwarm water
  • 20 gram verse of 7 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel honing
  • 10 gram zout
  • 14 gram olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf:

Los de gist met de honing op en 300 gram lauwwarm water. Voeg de bloem toe en daarna het zout en de olijfolie. Kneed tot een soepel deeg. Voeg indien nodig nog wat water toe. Smeer de bol deeg in met een beetje olijfolie en laat deze in een kom onder het plastic een half uur rijzen. Verdeel het deeg in 8 ongeveer gelijke stukken en maak er bolletjes van. Zet een koekenpan op het vuur en vorm het eerste broodje. Doe hiervoor olie op je werkplek en aan je handen en druk het broodje voorzichtig uit met je vinger tot ongeveer de grootte van de pan. Leg de deegplak in de pan en bak deze aan beide zijdes in 2-3 minuten gaar. Houd de pitabroodjes warm onder een theedoek of warm deze later op door ze even kort in de pan op te warmen. Beleg de pitabroodjes of shoarmabroodjes met vulling naar wens.

Tafel lekker !!

DeelPin580Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegrilde aubergine met feta
Hapjes

Gegrilde aubergine met feta

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pita broodje

Griekse rucolasalade
Salade

Griekse rucolasalade met halloumi

basisdeeg voor quiche of hartige taart
Kookschool

Basisdeeg voor quiche; ook te gebruiken voor hartige taart

brioche deeg
Kookschool

Briochedeeg een rijk deeg (Basisrecept)

Pizzadeeg zelf maken
Kookschool

Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Reacties 12

  1. Pietmaarten says:
    9 maanden geleden

    Maak een dik beslag en giet dit in een koekenpan zorg dat het beslag niet te dun is anders vloeid het teveel.bak het net als een pannenkoek maar zonder olie want dat zit al in het beslag.laag vuur en geduld als het broodje droog is aan de boven kant dan om draaien.sneller dan dit kan bijna niet ingrediënten meel zout olie en water.broodje klaar open snijden en vullen.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      9 maanden geleden

      Dank je voor de tip Pietmaarten.

      Beantwoorden
  2. Pieters Linda says:
    1 jaar geleden

    Ik zou graag de pita broodjes bakken, maar gaat dat ook met ammandelmeel, kikkererwtenmeel of havermeel. En blijft de hoeveelheid vocht dan ´t zelfde.
    Gebruik normaal geen gewone bloem, daarom mijn vraag.
    Bedankt opvoorhand voor jullie reactie
    Mvg
    Linda

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Hoi Linda, ik denk niet dat deze soorten meel geschikt zijn voor dit recept. Deze geven een heel ander eindresultaat. Voor glutenvrij of koolhydraat arm heb je andere recepten nodig.

      Beantwoorden
  3. Tineke Oud says:
    1 jaar geleden

    Welke bloem is het beste om pita broodjes te maken? Witte meel of volkorenmeel?
    Mijn eerste baksel heb ik weggegooid. Het deeg plakte heel erg en werd stijf in de pan. Het was biologische meel van Lidl.
    Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Hoi Tineke, gewone goedkope patent bloem uit de supermarkt is prima. Bloem is wit en meel is bruin en bevat veel meer vezels, dit is gezonder maar neemt ook veel meer vocht op. Wil je bruine pita maken dan moet je meer vocht toevoegen. Dat verklaard dat je deeg erg stijf was. Het plakken betekend dat je langer moet kneden dan wordt je deeg mooi soepel. Het beste maak je pita daarom ook met witte bloem. Probeer het de volgende keer maar eens je zult het verschil zeker merken. Succes!

      Beantwoorden
  4. Mirjam says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke pitabroodjes, prima gelukt met 300 gram water! En veel lekkerder dan de kant en klare.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Fijn dat ze zo goed gelukt zijn Mirjam. En het werk valt best mee toch? Maak er meer in een keer en vries ze in dan hoef je er nooit geen meer te kopen.

      Beantwoorden
  5. Tess says:
    3 jaar geleden

    Smaakte heel goed, maar het deeg plakte echt heeel erg. Enig idee hoe ik dat kan voorkomen?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Het plakken kan meerdere redenen hebben. De kwaliteit van de bloem, te veel vocht (dit is per bloemsoort verschillend), of iets langer kneden. De volgende keer gaat t vast makkelijker. En ze waren lekker, dat is het belangrijkste.

      Beantwoorden
  6. corina says:
    4 jaar geleden

    Als ik een recept wil op zoeken dan krijg ik een hele andere site met kleding?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Goedemorgen Corina, dat is heel vreemd. Ook als je het nog een keer probeert? Lukt het niet? Stuur dan even een mailtje naar info@lekkertafelen.nl

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen