• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Broccoli gratin; Net even anders en vol smaak

Verse broccoli en een voortreffelijke kaassaus

door Redactie
in Bijgerecht
0
0
Broccoli gratin

Broccoli gratin – Broccoli is één van de gezondste energiebommetjes. Deze groente zit vol vezels, vitamines en mineralen en al deze mooie voedingsstoffen kunnen er misschien zelfs voor zorgen dat je je de hele dag fris en opgewekt voelt.

Ongezonde voeding geeft je geen energie, dus weg met al die rommel van pakjes en blikjes. Steek energie in gezonde, zelf bereide gerechten zoals deze eenvoudige broccoli gratin.

De gehele broccoli kan gebruikt worden in de keuken. Van de stengels kun je soep maken en de blaadjes gebruiken we in een smoothie. Een perfecte broccoli voor consumptie heeft een diep groene kleur en een vaste structuur. Om alle voedingsstoffen zo goed mogelijk te bewaren is het beter dat je de broccoli kort stoomt of zeer kort kookt.

Onderstaand het recept voor een zeer smaakvolle broccoli gratin. Niet alleen wat kaas over gekookte broccoli strooien, maar echt smaak meegeven. Ontdek deze broccoli gratin. Probeer het één keer en dit bijgerecht zal gegarandeerd vaker op je menu terug gaan komen.

Tip: De broccoli gratin kan geserveerd worden met een stukje kip en wat aardappelpuree of zoals ik deed met aardappelpuree en een lekker gepocheerd eitje.

verse broccoli - Gebruik ook de steel

Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten

Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!

Broccoli gratin

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 stronk broccoli
  • snufje zout
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 5 dl groentebouillon, maar gebruik liever het kookvocht van de broccoli
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 2 el scherpe mosterdzaadjes
  • 3 el gemalen gruyère kaas
  • 3 el panko of paneermeel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je broccoli gratin:

Snij roosjes van de broccoli en was ze grondig. Stoom of kook ze al dente in gezouten kokend water een minuutje of vier. Giet af en bewaar het kookvocht. Koel dadelijk af in koud water en laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 190° C en beboter een ovenschaal.

Laat de boter smelten in de pan, voeg er de bloem aan toe en roer goed zodat de bloem door de boter opgenomen wordt. Doe er beetje bij beetje het kookvocht bij en blijf goed roeren zodat je een mooie gladde saus bekomt. Kruid af naar eigen smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de 2 eetlepels scherpe mosterdzaadjes bij en roer goed om.

Leg de broccoliroosjes in de ovenschaal en doe er de saus over. Meng de panko en de kaas en bestrooi het geheel met het panko-gruyère mengsel en laat gedurende een 30 minuten gratineren. Haal de broccoli gratin uit de oven en serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelen met rozemarijn en knoflook
Bijgerecht

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Aardappelpannenkoekjes
Bijgerecht

Aardappelpannenkoekjes

radijsloof, radijsloofstamppot, bladgroente, stamppot
Bijgerecht

Radijsloofstamppot; een verrassende lentestamppot

Latkes
Bijgerecht

Latkes; heerlijke aardappelkoekjes

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Gegratineerde aardappels met kwark
Bijgerecht

Gegratineerde aardappels met kwark

Pastinaak uit de wok
Bijgerecht

Pastinaak uit de wok; simpel, snel te bereiden en lekker

Salade met wintergroenten en noodles
Bijgerecht

Salade van wintergroenten en noodles

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

10 − negen =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen