Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten

Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes over broccoli. Ontdek broccoli opnieuw in je keuken!

0 1.715

Broccoli is een populaire en vooral lekkere groente die eigenlijk tot de koolsoorten behoort maar je toch in niets doet denken aan kool. Er valt nog van alles te ontdekken over deze groente. Opvallend is dat broccoli nog een groente is die vaak vers gekocht wordt. Je kunt uitwijken naar diepgevroren broccoliroosjes (vaak zonder steel), maar veel meer keuze heb je niet. Een kant-en-klare broccolisoep kwamen we tegen, en een stoommaaltijd of een ovenschotel. Maar mensen, die maak je gewoon lekker zelf hè! Verse broccoli is zeer makkelijk in gebruik en door die verse stronken te gebruiken creëer je heel veel smaak in je gerechten. Gebruik de steel (iets langer koken) voor heel veel smaak, en gebruik ook het water waar je de broccoli in kookt weer als basis voor soepen en sauzen. Zo haal je de pure smaak uit deze groente en heb je veel minder smaakmakers nodig.

We hopen je hier vooral te inspireren om vaker verse broccoli op tafel te zetten. Niet alleen als groente bij de aardappels en de bal gehakt, maar ook als culinair feestje waar iedereen graag voor aanschuift.


Verse broccoli bereiden, bewaren, schoonmaken en meer

Het bereiden van broccoli is echt een fluitje van een cent. Wassen, snijden en koken of bakken maar. Toch zijn er wel wat wetenswaardigheden die je helpen om het optimale uit die struik broccoli te halen. Kijk eens bij een goede kookwinkel want goed gereedschap is het écht halve werk. Voor broccoli gebruik je bijvoorbeeld een stoommandje, een goede wok, of als je sneller en duurzamer wil koken is een snelkookpan een absolute aanrader. Heb je het juiste gereedschap? Dan is het handig om te weten dat je de steel ook kunt gebruiken en dat je het kookwater in kunt zetten als bouillon.

Lees hier meer

Variëren met verse broccoli

Nu je weet wat broccoli is en hoe je de optimale smaak uit een struik broccoli haalt, kunnen we gaan kijken naar verschillende recepten om broccoli een hoofdrol te geven in je maaltijd. Je kunt deze groente op heel veel manieren inzetten. Eet je altijd gekookte broccoli met aardappelen en vlees of vis? Verander dan de gewone broccoli eens in broccoligratin. Kies ook eens voor stomen in plaats van koken. Door het hoge vochtgehalte in broccoli is deze ook uitermate geschikt om te wokken. We hebben diverse recepten en variaties voor je op een rij gezet.

Salades en Lunchgerechten

Als bijgerecht

Als hoofdgerecht

Uit de wok

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer