• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
6
Champignons à la grecque

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder – Champignons en specerijen in een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus. Champignons à la grecque betekent eigenlijk: champignons op z’n Grieks. Champignons worden wel veel in de Griekse keuken gebruikt, maar dan vooral gefrituurd en gebakken maar niet in een tomatensaus. Zo Grieks is dit recept dus niet. Mogelijk is de naam ontstaan door het gebruik van ingrediënten die ook veel in de Griekse keuken gebruikt worden.

Verse champignons en verse tomaten

Zelf met een klein beetje tijd kun je dit voortreffelijke gerechtje even tussendoor maken van verse champignons en verse tomaten. Deze Champignons à la grecque worden namelijk in een tomato frito geserveerd. Je kent deze gepureerde tomatensaus vast van de pakjes uit de supermarkt, maar je kunt deze ook echt heel eenvoudig zelf maken. Hoe? Dat zie je op de link hieronder.

Serveer de champignons à la grecque op een toastje, op je boterham of als bijgerecht bij vlees of vis.

Tomato frito
Saus

Tomato frito; Zo maak je die zelf van verse tomaten

Tomato frito is een gepureerde tomatensaus met knoflook, ui en een schepje suiker. Heel makkelijk zelf te maken van verse tomaten dus.

Check het recept of lees de info
Champignons à la grecque

Champignons à la grecque

Porties: een weckpotje vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 g champignons
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 5 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 10 korianderzaadjes
  • 1 laurierblad
  • 1 tl gedroogde tijm
  • sap van halve citroen
  • 300 ml ( zelfbereide ) tomato frito

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je champignons á la grecque:

Plet de korianderzaadjes in de vijzel. Borstel de champignons en snij ze in plakjes. Verwarm de olijfolie en stoof de uien zacht. Voeg de korianderzaadjes toe en stoof 5 minuten verder zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg het citroensap toe en stoof nog een minuutje of twee verder. Blus af met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de champignons, de laurier en tijm toe. Doe de tomato frito bij de champignons en laat gedurende een 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Kruid af met peper en zout.

Laat afkoelen. Serveer in een glazen weckpot. De champignons à la grecque kan je zeker nog een weekje afgesloten bewaren in de koelkast.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen - Champignons
DeelPin59Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Geplette krieltjes uit de oven
Bijgerecht

Geplette krieltjes uit de oven

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Aardappelsalade met asperges
Bijgerecht

Aardappelsalade met asperges; Proef het voorjaar

Komkommersalade met sesam
Bijgerecht

Komkommersalade met sesam

Geglaceerde bospeen
Bijgerecht

Geglaceerde bospeen, heerlijk zoete worteltjes!

Aardappelsalade met tuinbonen en gerookt spek
Bijgerecht

Aardappelsalade met tuinbonen en gerookt spek

Asperges in mimolette roomsaus
Bijgerecht

Asperges in mimolette roomsaus

aardappelsalade met yoghurt dille dressing
Bijgerecht

Aardappelsalade met een yoghurt dille dressing

Reacties 6

  1. Kurt says:
    8 maanden geleden

    … betekenT eigenlijk…

    Leuk receptje in elk geval!
    Wat best gebruiken als zoet accent om het eerder zoet-zuur te krijgen zoals in winkel?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      8 maanden geleden

      Dank Kurt…. het spelfoutje hebben we opgelost. Om er een zoetzure saus van te maken denk ik aan ananas(sap) en eventueel een zoete sojasaus. Maar je zet dit recept niet zo makkelijk om naar een zoetzure variant. Daar zul je echt even mee moeten knutselen.

      Beantwoorden
  2. Chris says:
    5 jaar geleden

    Ik heb er nog peterselie op het laatste aan toegevoegd…

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Leuk dat je het deelt Chris. Een beetje peterselie doet het altijd goed bij paddenstoelen.

      Beantwoorden
  3. Nicole Ver says:
    6 jaar geleden

    Dit gaat het worden dit weekend, het lijkt me heel erg lekker !

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Leuk Nicole, we zijn erg benieuwd of het gesmaakt heeft

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen