Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder – Champignons en specerijen in een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus. Champignons à la grecque betekent eigenlijk: champignons op z’n Grieks. Champignons worden wel veel in de Griekse keuken gebruikt, maar dan vooral gefrituurd en gebakken, maar niet in een tomatensaus. Zo Grieks is dit recept dus niet. Mogelijk is de naam ontstaan door het gebruik van ingrediënten die ook veel in de Griekse keuken gebruikt worden.
Verse champignons en verse tomaten
Zelf met een klein beetje tijd kun je dit voortreffelijke gerechtje even tussendoor maken van verse champignons en verse tomaten. Deze Champignons à la grecque worden namelijk in een tomato frito geserveerd. Je kent die gepureerde tomatensaus vast van de pakjes uit de supermarkt, maar je kunt die ook echt heel eenvoudig zelf maken. Hoe? Dat zie je op de link hieronder.
Serveer de champignons à la grecque op een toastje, op je boterham of als bijgerecht bij vlees of vis.
Tomato frito; Zo maak je die zelf van verse tomaten
Tomato frito is een gepureerde tomatensaus met knoflook, ui en een schepje suiker. Heel makkelijk zelf te maken van verse tomaten dus.
Check het recept of lees de infoRecepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Champignons à la grecque
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram champignons
- 2 uien, in ringen gesneden
- 5 eetlepels olijfolie
- 100 ml witte wijn
- 10 korianderzaadjes
- 1 laurierblad
- 1 theelepel gedroogde tijm
- het sap van halve citroen
- 300 ml ( zelfgemaakte ) tomato frito
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je champignons á la grecque:
Plet de korianderzaadjes in de vijzel. Borstel de champignons en snij ze in plakjes. Verwarm de olijfolie en stoof de uien zacht. Voeg de korianderzaadjes toe en stoof 5 minuten verder zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg het citroensap toe en stoof nog een minuutje of twee verder. Blus af met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de champignons, de laurier en tijm toe. Doe de tomato frito bij de champignons en laat gedurende een 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Kruid af met peper en zout.
Laat afkoelen. Serveer in een glazen weckpot. De champignons à la grecque kun je zeker nog een weekje afgesloten bewaren in de koelkast.
Tafel lekker !!
Dit koop ik zo vaak bij de slager, voor op de boterham maar zo’n potje is zo snel leeg! Heb het nu gemaakt volgens jouw recept ( wel met tomato frito van Heinz), zo eenvoudig en zo lekker en voordelig. Dit maak ik vaker 👍
Fijn dat we zo kunnen helpen An 😉
… betekenT eigenlijk…
Leuk receptje in elk geval!
Wat best gebruiken als zoet accent om het eerder zoet-zuur te krijgen zoals in winkel?
Dank Kurt…. het spelfoutje hebben we opgelost. Om er een zoetzure saus van te maken denk ik aan ananas(sap) en eventueel een zoete sojasaus. Maar je zet dit recept niet zo makkelijk om naar een zoetzure variant. Daar zul je echt even mee moeten knutselen.
Ik heb er nog peterselie op het laatste aan toegevoegd…
Leuk dat je het deelt Chris. Een beetje peterselie doet het altijd goed bij paddenstoelen.
Dit gaat het worden dit weekend, het lijkt me heel erg lekker !
Leuk Nicole, we zijn erg benieuwd of het gesmaakt heeft