Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Recepten met champignons; heerlijk genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn nog altijd de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Recepten met champignons om heerlijk te genieten van verse paddenstoelen – De champignons mogen echt niet ontbreken op je wekelijkse boodschappenlijstje. Of je nu naar de markt of naar de supermarkt gaat, champignons zijn echt overal verkrijgbaar. De kwaliteit van deze bekende witte paddenstoeltjes varieert nogal. Let er dus wel goed op wat je koopt. Verse, helderwitte champignons in het bekende blauwe plastic bakje. Op de markt kun je ze vaak los aanschaffen in zowel grote als kleine maten. Pak ook deze week één of meerdere bakjes mee, want we gaan lekker aan de slag met champignons.


Recepten met champignons

Voorgerechten

Tussen de vele recepten met champignons zijn er ook een aantal geschikt als voorgerecht. Probeer eens de Champignons à la greque op een stukje brood of de champignontartaar in een glaasje.

Simpel? Bak paddenstoelen naar keuze met knoflook en peterselie en serveer ze op geroosterd brood. Beetje zwarte peper erover en je eet heerlijk!

Tip: Spoel je champignons (of andere paddenstoelen) niet af onder de kraan, maar borstel ze met een champignonborsteltje. Zo voorkom je dat de paddenstoelen het water absorberen wat ten koste gaat van de smaak.

Ontdek ook eens andere paddenstoelen of lees hoe champignons geteeld worden

Leuk weetje: Er zit ongeveer een week of 4 tussen het moment dat het champignonbroed wordt gemengd met de voedingsbodem en de champignon die in het bakje zit.

Recepten met champignons

Hoofdgerechten

Een heerlijke quiche, een ovenschotel of een stoofpot. Zomaar een paar voorbeelden waar champignons prima bij van pas komen. Hieronder een serie recepten met champignons die je zowel doordeweeks als in het weekend op tafel kunt zetten.

Recepten met champignons

Soep

Champignonsoep of paddenstoelensoep, maar ook soepen waar je paddenstoelen aan toevoegt. En heb je al eens een cappuccino van champignonsoep geserveerd? Ontdek ook deze recepten met champignons voor de maaltijd, maar ook voor de lunch of brunch.

Recepten met champignons

Hapjes

Ben je ook klaar met de blokjes kaas, de schijfjes worst, de chips en de borrelnootjes? Champignons kunnen prima op de borreltafel. Laat deze voorbeelden je inspireren!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Jacqui Jansen zegt

  Heb het recept van Turks brood ontvangen, un grand merci.
  Ga proberen om er iets van te bakken.
  Groetjes,
  Jacqui Frankrijk.

 2. Jacqui Jansen zegt

  Bonsoir,
  Al 23 jaar woon ik in Frankrijk en ondanks de prima Franse keuken en het fantastische Franse woonklimaat, kijk ik elke avond, met groot plezier, naar Binnenstebuiten, mijn favoriete programma.
  Vanavond zag ik de pizza, met een half Turks brood als bodem.
  Hier kan ik zo’n brood niet kopen, misschien in de grote stad.
  Is er een recept te vinden, zodat ik het zelf kan bakken.
  Sukses verder met Uw programma,
  Groetjes uit Cardaillac,
  Jacqui Jansen.

  1. Redactie zegt

   Wat leuk Jacqui…. Wij hebben zelf dit recept niet op de website staan. Een collega heeft dit wel… Kijk eens op https://chickslovefood.com/recept/turks-brood-zelf-maken/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More