• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Recepten met champignons; heerlijk genieten van verse paddenstoelen

door Redactie
in Specials
0
8
recepten met champignons

Recepten met champignons om heerlijk te genieten van verse paddenstoelen – De champignons mogen echt niet ontbreken op je wekelijkse boodschappenlijstje. Of je nu naar de markt of naar de supermarkt gaat, champignons zijn echt overal verkrijgbaar. De kwaliteit van deze bekende witte paddenstoeltjes varieert nogal. Let er dus wel goed op wat je koopt. Verse, helderwitte champignons in het bekende blauwe plastic bakje. Op de markt kun je ze vaak los aanschaffen in zowel grote als kleine maten. Pak ook deze week één of meerdere bakjes mee, want we gaan lekker aan de slag met champignons.

Recepten met champignons

Voorgerechten

Tussen de vele recepten met champignons zijn er ook een aantal geschikt als voorgerecht. Probeer eens de Champignons à la greque op een stukje brood of de champignontartaar in een glaasje.

Simpel? Bak paddenstoelen naar keuze met knoflook en peterselie en serveer ze op geroosterd brood. Beetje zwarte peper erover en je eet heerlijk!

Champignontartaar
Voorgerecht

Champignontartaar met spekjes en balsamico

Verwen jezelf en je gasten eens met deze champignontartaar als voorgerecht. Een heerlijk herfst recept met spannende smaken.

Gevulde champignons recept
Hapjes

Gevulde champignons ( Basis + 4 varianten )

Het recept voor gevulde champignons en vier varianten. Je kunt deze gevulde champignons als hapje maar ook als voorgerecht serveren.

warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Ontbijt en lunch

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Het is wat machtig als een voorgerecht, maar met een verse salade maak je van dit warm knoflookbrood een makkelijke maaltijd.

Tip: Spoel je champignons (of andere paddenstoelen) niet af onder de kraan, maar borstel ze met een champignonborsteltje. Zo voorkom je dat de paddenstoelen het water absorberen wat ten koste gaat van de smaak.

Ontdek ook eens andere paddenstoelen of lees hoe champignons geteeld worden

Champignons, de seizoenen en de teler
Kookschool

Champignons, de seizoenen en de teler

De champignon, een mooi puur Nederlands product, dat zonder rare bestrijdingsmiddelen of een lijstje enge E-nummers in een paar weken in de schappen ligt. Hoe natuurlijk wil je het hebben!

Champignons, de seizoenen en de teler
Kookschool

Paddenstoelenwijzer. Van champignon en cantharellen tot morieljes.

Het is onmogelijk alle eetbare paddenstoelen zo even op een rij te zetten. Toch geven we in deze paddenstoelenwijzer een overzicht van de meest gangbare paddenstoelen. Culinair zou je deze paddenstoelen moeten ontdekken. Ze zijn lang niet allemaal in de supermarkten verkrijgbaar. Zelfs op de markt moet je voor vele...

Leuk weetje: Er zit ongeveer een week of 4 tussen het moment dat het champignonbroed wordt gemengd met de voedingsbodem en de champignon die in het bakje zit.

Recepten met champignons

Hoofdgerechten

Een heerlijke quiche, een ovenschotel of een stoofpot. Zomaar een paar voorbeelden waar champignons prima bij van pas komen. Hieronder een serie recepten met champignons die je zowel doordeweeks als in het weekend op tafel kunt zetten.

Brietaart met champignons en prei
Quiche

Brietaart met champignons en prei

Brie is ook in Nederland een favoriet kaasje. Niet alleen om zo te eten, maar zeker ook in onze brietaart met champignons en prei!

Pie met prei recept
Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

Een pie is een hartige taart met een deksel van bladerdeeg. Deze pie met prei is geschikt als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht.

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Met slechts 4 ingrediënten maak je deze aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek. Een topper voor herfst en winter.

pasta met kastanjechampignons
Pastagerechten

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Pas ook je pasta's aan aan de smaken van het seizoen. Deze pasta met kastanjechampignons past perfect in de herfst, maar kan het hele jaar.

3 keer vlees met champignons

Biefstuk met gebakken champignons en ui
Vleesgerechten

Biefstuk met gebakken champignons en ui

Makkelijk en snel iets goeds op tafel zetten? Serveer biefstuk met gebakken champignons en ui. Serveer met een snee goed brood en een salade.

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus
Vleesgerechten

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Serveer kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus met gnocchi, pasta of aardappels en verse groenten of een salade.

Kipfilet met champignons
Vleesgerechten

Kipfilet met champignons

Kipfilet met champignons en Provençaalse kruiden, een gerecht dat prima past bij een zomerse avond. Simpel, snel en toch vol smaak.

3 keer vis met champignons

Visragout
Visgerechten

Visragout met appel en veel verse groenten

Niet de klassieke op basis van een roux maar een visragout op basis van Japanse miso bouillon. Deze ragout van vis zet je met trots op tafel.

Paddenstoelen risotto met kokkels
Rijstgerechten

Paddenstoelen risotto met kokkels

Zet de herfst op tafel met deze paddenstoelen risotto met kokkels. In dit recept tref je prachtige smaken en mooie lokale ingrediënten.

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof
Visgerechten

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Eet je graag van het seizoen? Dan kunnen we je deze Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof zeker aanraden. Binnen 30 minuten op tafel.

Recepten met champignons

Soep

Champignonsoep of paddenstoelensoep, maar ook soepen waar je paddenstoelen aan toevoegt. En heb je al eens een cappuccino van champignonsoep geserveerd? Ontdek ook deze recepten met champignons voor de maaltijd, maar ook voor de lunch of brunch.

champignonsoep
Soep

Champignonsoep; romig en pittig tegelijk

Hoe je heel eenvoudig een verrukkelijke champignonsoep maakt. Deze champignonsoep is voedzaam, romig en pittige tegelijk.

Cappuccino van champignonsoep
High Tea recepten

Cappuccino van champignonsoep

Een laagje schuim bovenop je soep is heerlijk romig en geeft je soep een luxe uitstraling. Cappuccino van champignonsoep is een luxe verrassing op tafel.

Recepten met champignons

Hapjes

Ben je ook klaar met de blokjes kaas, de schijfjes worst, de chips en de borrelnootjes? Champignons kunnen prima op de borreltafel. Laat deze voorbeelden je inspireren!

gemarineerde champignons
Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Gemarineerde champignons zijn super simpel te maken maar geven net even dat verrassende effect op jouw hapjes plateau of borreltafel.

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Champignons à la grecque ( champignons op z'n Grieks ) Oftwel gestoofde champignons in homemade tomato frito. Lekker op brood of bij vlees/vis

Pasta gevuld met spinazie
Hapjes

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie serveer je als tapas. Een mooie combinatie, en eenvoudig te maken. Trakteer je gasten!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen
DeelPin24Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip
Specials

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis
Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette
Dressing

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
Specials

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Reacties 8

  1. Cecile says:
    2 jaar geleden

    Ik was mijn champignons altijd met een beetje water, alhoewel ik lees dat dit absoluut niet mag.
    Ik heb nl ergens gelezen dat ze op mest gekweekt worden, dan zou je dit toch eerst moeten verwijderen voordat je ze eet?
    Ben benieuwd naar jullie antwoord.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Champignons zijn net sponsjes Cecile. Als je ze wast met water zuigen ze water op dat ze tijdens de bereiding weer loslaten. De champignon wordt geteeld op doorgroeide compost en dek-aarde. Dit is natuurlijk niet schadelijk, anders werden ze zo ook niet verkocht. Het is beter om ze “grondig” te reinigen met een champignon- of paddenstoelenborsteltje. Heb je dit niet dan kan dat ook met een stukje keukenrol. Het is vooral de dek-aarde die op een champignon aanwezig is en dit kun je er over het algemeen zo afvegen.

      Beantwoorden
  2. Marja says:
    3 jaar geleden

    Hallo,
    Ik wilde naar de hoofdgerechten en de soeprecepten kijken om wat uit te zoeken dat ik nog niet kende of eigenlijk nooit eet. Maar er staat….hieronder volgen er heel veel excerpten met champignons of paddestoelen….maar helaas, er staat helemaal niets!!! Heel erg jammer en een afknapper voor uw geweldige blog met zulke fijne recepten.. Tot nu dan. Geen recepten.
    En dat was bij de kooldraad ook een tegenvaller….het ging over kooldraad, knolraap en koolrabi, maar er staan 4 recepten en die gaan alleen maar over koolraap! En de rest dan? Wat mij betreft nog een afknapper!
    Ik vind het erg jammer dat na de andere recepten dit zo achteloos neergepend is dat de recepten “vergeten” zijn!
    Ondanks deze afknappers wens ik u een fijne Vrijdag en een fantastisch weekend en natuurlijk veel kookplezier.

    Beantwoorden
    • Marja says:
      3 jaar geleden

      Excuses voor de taalfouten. Spellingscontrole veranderd blijkbaar mijn woorden.! Het moet natuurlijk….recepten en verderop…koolraap…zijn. Nogmaals mijn excuses.

      Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Beste Marja, helemaal bovenaan de website staat het hoofdmenu. Daar kun je op recepten klikken om bij alle recepten te komen.

      Beantwoorden
  3. Jacqui Jansen says:
    4 jaar geleden

    Heb het recept van Turks brood ontvangen, un grand merci.
    Ga proberen om er iets van te bakken.
    Groetjes,
    Jacqui Frankrijk.

    Beantwoorden
  4. Jacqui Jansen says:
    4 jaar geleden

    Bonsoir,
    Al 23 jaar woon ik in Frankrijk en ondanks de prima Franse keuken en het fantastische Franse woonklimaat, kijk ik elke avond, met groot plezier, naar Binnenstebuiten, mijn favoriete programma.
    Vanavond zag ik de pizza, met een half Turks brood als bodem.
    Hier kan ik zo’n brood niet kopen, misschien in de grote stad.
    Is er een recept te vinden, zodat ik het zelf kan bakken.
    Sukses verder met Uw programma,
    Groetjes uit Cardaillac,
    Jacqui Jansen.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Wat leuk Jacqui…. Wij hebben zelf dit recept niet op de website staan. Een collega heeft dit wel… Kijk eens op https://chickslovefood.com/recept/turks-brood-zelf-maken/

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen