• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

door Redactie
in Specials
0
8
recepten met champignons

Recepten met champignons om heerlijk te genieten van verse paddenstoelen – De champignons mogen echt niet ontbreken op je wekelijkse boodschappenlijstje. Of je nu naar de markt of naar de supermarkt gaat, champignons zijn echt overal verkrijgbaar. De kwaliteit van deze bekende witte paddenstoelen varieert nogal. Let er dus wel goed op wat je koopt. Verse, helderwitte champignons in het bekende blauwe plastic bakje. Op de markt kun je ze vaak los aanschaffen in zowel grote als kleine maten. Pak ook deze week één of meerdere bakjes mee, want we gaan lekker aan de slag met champignons.

Recepten met champignons

Voorgerechten

Tussen de vele recepten met champignons zijn er ook een aantal geschikt als voorgerecht. Probeer eens de Champignons à la greque op een stukje brood of de champignontartaar in een glaasje.

Simpel? Bak paddenstoelen naar keuze met knoflook en peterselie en serveer ze op geroosterd brood. Beetje zwarte peper erover en je eet heerlijk!

Veldsla met champignons
Salade

Veldsla met champignons; verrassend anders

Een lekkere salade voor bij bijvoorbeeld een pastaschotel? Denk eens aan veldsla met gebakken champignons, lekker hartig door de spekjes!

Gevulde champignons recept
Hapjes

Gevulde champignons (Basis + 4 varianten)

Het recept voor gevulde champignons en vier varianten. Je kunt deze gevulde champignons als hapje maar ook als voorgerecht serveren.

warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Ontbijt en lunch

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Het is wat machtig als een voorgerecht, maar met een verse salade maak je van dit warm knoflookbrood een makkelijke maaltijd.

Champignontartaar
Voorgerecht

Champignontartaar met spekjes en balsamico

Verwen jezelf en je gasten eens met deze champignontartaar als voorgerecht. Een heerlijk herfst recept met spannende smaken.

Tip: Spoel je champignons (of andere paddenstoelen) niet af onder de kraan, maar borstel ze met een champignonborsteltje. Zo voorkom je dat de paddenstoelen het water absorberen wat ten koste gaat van de smaak.

Ontdek ook eens andere paddenstoelen of lees hoe champignons geteeld worden

Champignons, de seizoenen en de teler
Kookschool

Champignons, de seizoenen en de teler

De champignon, een mooi puur Nederlands product, dat zonder rare bestrijdingsmiddelen of een lijstje enge E-nummers in een paar weken in de schappen ligt. Hoe natuurlijk wil je het hebben!

Champignons, de seizoenen en de teler
Kookschool

Paddenstoelenwijzer. Van champignon en cantharellen tot morieljes.

Het is onmogelijk alle eetbare paddenstoelen zo even op een rij te zetten. Toch geven we in deze paddenstoelenwijzer een overzicht van de meest gangbare paddenstoelen.

Leuk weetje: Er zit ongeveer een week of 4 tussen het moment dat het champignonbroed wordt gemengd met de voedingsbodem en de champignon die in het bakje zit.

Recepten met champignons

Omelet met champignons en spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met champignons en spinazie

Groenten bij het ontbijt? Maak een omelet met champignons en spinazie. Een makkelijk en snel recept. Ideaal om restjes groenten te verwerken.

roerei met champignons
Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

Heerlijke bruin gebakken champignons met romige stukjes ei. Roerei met champignons is gezond genieten bij ontbijt, lunch en diner.

Sauzen met champignons

kippenragout met champignons
Ragout

Kippenragout met champignons (van een hele kip)

Stroganoff saus
Saus

Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

champignonsaus
Saus

Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst

Vorige Volgende

Hoofdgerechten

Een heerlijke quiche, een ovenschotel of een stoofpot. Zomaar een paar voorbeelden waar champignons prima bij van pas komen. Hieronder een serie recepten met champignons die je zowel doordeweeks als in het weekend op tafel kunt zetten.

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes
Pastagerechten

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Ook met echt verse ingrediënten kun je prima een snelle pasta maaltijd serveren. Deze pasta met blauwe kaas en champignons bewijst dat.

Champignonpizza of Pizza Funghi met verse champignons
Pizza

Champignonpizza of Pizza Funghi – Echt vers!

Nodig gerust wat vrienden uit om pizza te komen eten. Met deze champignonpizza of pizza funghi kun je écht aankomen. Compleet basisrecept!

Pastasaus met lekker veel verse champignons
Pastagerechten

Pastasaus met lekker veel verse champignons

Een vleesloze maaltijd op tafel zetten? Maak deze pastasaus met lekker veel verse champignons en serveer er een verse salade bij.

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Zet de seizoenen op tafel! Een quiche met paddenstoelen is een hoogtepunt voor de herfst. Ook lekker voor een high tea of picknick.

Vorige Volgende

3 keer vlees met champignons

Biefstuk met gebakken champignons en ui
Vleesgerechten

Biefstuk met gebakken champignons en ui

Makkelijk en snel iets goeds op tafel zetten? Serveer biefstuk met gebakken champignons en ui. Serveer met een snee goed brood en een salade.

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus
Vleesgerechten

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Serveer kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus met gnocchi, pasta of aardappels en verse groenten of een salade.

Kipfilet met champignons
Vleesgerechten

Kipfilet met champignons

Kipfilet met champignons en Provençaalse kruiden, een gerecht dat prima past bij een zomerse avond. Simpel, snel en toch vol smaak.

3 keer vis met champignons

Visragout
Visgerechten

Visragout met appel en veel verse groenten

Niet de klassieke op basis van een roux maar een visragout op basis van Japanse miso bouillon. Deze ragout van vis zet je met trots op tafel.

Paddenstoelen risotto met kokkels
Rijstgerechten

Paddenstoelen risotto met kokkels

Zet de herfst op tafel met deze paddenstoelen risotto met kokkels. In dit recept tref je prachtige smaken en mooie lokale ingrediënten.

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof
Visgerechten

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Eet je graag van het seizoen? Dan kunnen we je deze kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof zeker aanraden.

Recepten met champignons

Soep

Champignonsoep of paddenstoelensoep, maar ook soepen waar je paddenstoelen aan toevoegt. En heb je al eens een cappuccino van champignonsoep geserveerd? Ontdek ook deze recepten met champignons voor de maaltijd, maar ook voor de lunch of brunch.

champignonsoep
Soep

Champignonsoep; romig en pittig tegelijk

Hoe je heel eenvoudig een verrukkelijke champignonsoep maakt. Deze champignonsoep is voedzaam, romig en pittige tegelijk.

Cappuccino van champignonsoep
High Tea recepten

Cappuccino van champignonsoep

Een laagje schuim bovenop soep is heerlijk romig en geeft de soep een luxe uitstraling. Een cappuccino van champignonsoep is feest op tafel.

Recepten met champignons

Hapjes

Ben je ook klaar met de blokjes kaas, de schijfjes worst, de chips en de borrelnootjes? Champignons kunnen prima op de borreltafel. Laat deze voorbeelden je inspireren!

knoflook-champignons
Hapjes

Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

Vier feest met deze knoflook-champignons. Heerlijk als bijgerecht bij de warme maaltijd, maar ook op de borrelplank of als voorgerecht.

gemarineerde champignons
Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Gemarineerde champignons zijn supersimpel te maken, maar geven net even dat verrassende effect op jouw hapjesplateau of borreltafel.

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Champignons à la grecque ( champignons op z'n Grieks ) Oftwel gestoofde champignons in homemade tomato frito. Lekker op brood of bij vlees/vis

Pasta gevuld met spinazie
Hapjes

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie serveer je als tapas. Een mooie combinatie, en eenvoudig te maken. Trakteer je gasten!

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Paddenstoelen
DeelPin33Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit
Specials

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta
Specials

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm
Specials

Voorgerechten met gerookte zalm

Toetjes met aardbeien
Specials

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Reacties 8

  1. Cecile says:
    2 jaar geleden

    Ik was mijn champignons altijd met een beetje water, alhoewel ik lees dat dit absoluut niet mag.
    Ik heb nl ergens gelezen dat ze op mest gekweekt worden, dan zou je dit toch eerst moeten verwijderen voordat je ze eet?
    Ben benieuwd naar jullie antwoord.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Champignons zijn net sponsjes Cecile. Als je ze wast met water zuigen ze water op dat ze tijdens de bereiding weer loslaten. De champignon wordt geteeld op doorgroeide compost en dek-aarde. Dit is natuurlijk niet schadelijk, anders werden ze zo ook niet verkocht. Het is beter om ze “grondig” te reinigen met een champignon- of paddenstoelenborsteltje. Heb je dit niet dan kan dat ook met een stukje keukenrol. Het is vooral de dek-aarde die op een champignon aanwezig is en dit kun je er over het algemeen zo afvegen.

      Beantwoorden
  2. Marja says:
    4 jaar geleden

    Hallo,
    Ik wilde naar de hoofdgerechten en de soeprecepten kijken om wat uit te zoeken dat ik nog niet kende of eigenlijk nooit eet. Maar er staat….hieronder volgen er heel veel excerpten met champignons of paddestoelen….maar helaas, er staat helemaal niets!!! Heel erg jammer en een afknapper voor uw geweldige blog met zulke fijne recepten.. Tot nu dan. Geen recepten.
    En dat was bij de kooldraad ook een tegenvaller….het ging over kooldraad, knolraap en koolrabi, maar er staan 4 recepten en die gaan alleen maar over koolraap! En de rest dan? Wat mij betreft nog een afknapper!
    Ik vind het erg jammer dat na de andere recepten dit zo achteloos neergepend is dat de recepten “vergeten” zijn!
    Ondanks deze afknappers wens ik u een fijne Vrijdag en een fantastisch weekend en natuurlijk veel kookplezier.

    Beantwoorden
    • Marja says:
      4 jaar geleden

      Excuses voor de taalfouten. Spellingscontrole veranderd blijkbaar mijn woorden.! Het moet natuurlijk….recepten en verderop…koolraap…zijn. Nogmaals mijn excuses.

      Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Beste Marja, helemaal bovenaan de website staat het hoofdmenu. Daar kun je op recepten klikken om bij alle recepten te komen.

      Beantwoorden
  3. Jacqui Jansen says:
    5 jaar geleden

    Heb het recept van Turks brood ontvangen, un grand merci.
    Ga proberen om er iets van te bakken.
    Groetjes,
    Jacqui Frankrijk.

    Beantwoorden
  4. Jacqui Jansen says:
    5 jaar geleden

    Bonsoir,
    Al 23 jaar woon ik in Frankrijk en ondanks de prima Franse keuken en het fantastische Franse woonklimaat, kijk ik elke avond, met groot plezier, naar Binnenstebuiten, mijn favoriete programma.
    Vanavond zag ik de pizza, met een half Turks brood als bodem.
    Hier kan ik zo’n brood niet kopen, misschien in de grote stad.
    Is er een recept te vinden, zodat ik het zelf kan bakken.
    Sukses verder met Uw programma,
    Groetjes uit Cardaillac,
    Jacqui Jansen.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk Jacqui…. Wij hebben zelf dit recept niet op de website staan. Een collega heeft dit wel… Kijk eens op https://chickslovefood.com/recept/turks-brood-zelf-maken/

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

elf − twee =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen