Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rösti van koolraap; lekker bij de maaltijd

De Zwitserse specialiteit rösti gemaakt van geraspte aardappel kennen we toch wel ? Probeer eens wat anders en maak deze rösti van koolraap en halloumi.

0 1.803

Rösti van koolraap; lekker bij de maaltijd – Koekjes of koeken gemaakt van geraspte aardappel, we kennen ze allemaal wel. Een Zwitserse specialiteit die ook in Nederland vaak bij de maaltijd wordt geserveerd.

Eens geen geraspte aardappel

De originele rösti wordt dus gemaakt van geraspte aardappel, toch zijn er tal van andere mogelijkheden om deze koekjes mee te maken, in dit geval koos ik voor rösti van koolraap maar ook knolselderij, wortelpeterselie of courgette zijn goede opties om lekkere röstikoeken van te maken.

Halloumi

In dit recept maak ik gebruik van halloumi, een kaas die gemaakt is van schapen- en geitenmelk en die wat weg heeft van mozzarella. Voordeel van halloumi is echter dat deze minder snel smelt wat voorkomt dat je van die lange draden kaas krijgt. Vind je juist dat draderige wel lekker vervang de halloumi dan gerust door mozzarella. Halloumi is redelijk zout dus let op met eventueel extra zout toevoegen.


Rösti van koolraap

  • 450 gram koolraap
  • 225 gram halloumi
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 10 gram verse bieslook
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 100 gram boter
  • 25 milliliter (plantaardige) olie

Een beetje afhankelijk van hoe groot ze je maakt, zijn de genoemde hoeveelheden voldoende voor zeker 12 röstikoeken.

Schil de koolraap en rasp deze met een grove rasp. Rasp ook de halloumi. Snijd de bieslook in fijne ringetjes. Meng in een kom de geraspte koolraap met de kaas, de eieren, de bloem, de bieslook en de chilivlokken. Knijp hierboven de knoflook uit. Roer het geheel om tot alles goed vermengd is. Laat vervolgens even 5 minuten rusten.

Verhit in een koekenpan de boter en de olie. Schep met een (ijs)lepel hoopjes van het beslag in de pan en druk met een spatel plat. Bak vervolgens 3 tot 5 minuten (in ieder geval tot ze mooi goudbruin kleuren) draai om en bak de andere kant op dezelfde manier. Bak je ze niet allemaal tegelijk bewaar degene die al klaar zijn dan in een warme oven zodat ze niet afkoelen. Serveer de röstikoeken eventueel met wat knoflook- of chilisaus.

Tafel lekker !!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More