• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Rösti van koolraap; lekker bij de maaltijd

door Samantha
in Bijgerecht
0
0
Rösti van koolraap

Rösti van koolraap; lekker bij de maaltijd – Koekjes of koeken gemaakt van geraspte aardappel, we kennen ze allemaal wel. Een Zwitserse specialiteit die ook in Nederland vaak bij de maaltijd wordt geserveerd.

Eens geen geraspte aardappel

De originele rösti wordt dus gemaakt van geraspte aardappel, toch zijn er tal van andere mogelijkheden om deze koekjes mee te maken, in dit geval koos ik voor rösti van koolraap, maar ook knolselderij, wortelpeterselie of courgette zijn goede opties om lekkere röstikoeken van te maken.

Halloumi

In dit recept maak ik gebruik van halloumi, een kaas die gemaakt is van schapen- en geitenmelk en die wat weg heeft van mozzarella. Voordeel van halloumi is echter dat deze minder snel smelt wat voorkomt dat je van die lange draden kaas krijgt. Vind je juist dat draderige wel lekker vervang de halloumi dan gerust door mozzarella. Halloumi is redelijk zout dus let op met eventueel extra zout toevoegen.

Koolraap

Koolraap; breng hem weer terug in de keuken

Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.

Rösti van koolraap

  • 450 gram koolraap
  • 225 gram halloumi
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 10 gram verse bieslook
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 100 gram boter
  • 25 milliliters (plantaardige) olie

Een beetje afhankelijk van hoe groot ze je maakt, zijn de genoemde hoeveelheden voldoende voor zeker 12 röstikoeken.

Schil de koolraap en rasp deze met een grove rasp. Rasp ook de halloumi. Snijd de bieslook in fijne ringetjes. Meng in een kom de geraspte koolraap met de kaas, de eieren, de bloem, de bieslook en de chilivlokken. Knijp hierboven de knoflook uit. Roer het geheel om tot alles goed vermengd is. Laat vervolgens even 5 minuten rusten.

Verhit in een koekenpan de boter en de olie. Schep met een (ijs)lepel hoopjes van het beslag in de pan en druk met een spatel plat. Bak vervolgens 3 tot 5 minuten (in ieder geval tot ze mooi goudbruin kleuren) draai om en bak de andere kant op dezelfde manier. Bak je ze niet allemaal tegelijk bewaar degene die al klaar zijn dan in een warme oven zodat ze niet afkoelen. Serveer de röstikoeken eventueel met wat knoflook- of chilisaus.

Tafel lekker !!

DeelPin350TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aardappel kaas gratin
Bijgerecht

Romige aardappel kaas gratin in mini-pannetjes

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel
Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

stoofpeertjes in glühwein
Bijgerecht

Stoofpeertjes in glühwein; alsof oma zelf weer in de keuken staat

Salade van rauwe spruitjes
Bijgerecht

Salade van rauwe spruitjes

geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten
Bijgerecht

Geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten

Gestoofde appeltjes met verse cranberry's
Bijgerecht

Gestoofde appeltjes met verse cranberry’s

gebakken aardappels recept rauw zonder blancheren
Bijgerecht

Gebakken aardappels, zonder blancheren

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen