• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pannenkoeken

Boekweitpannenkoeken; een glutenvrij alternatief

door Marlene Stolte
in Pannenkoeken, Recepten
0
0
Boekweitpannenkoeken; een glutenvrij alternatief

Boekweitpannenkoeken; een glutenvrij alternatief – Mijn buurjongetje van nog net geen 3, lust zo graag pannenkoeken. Oogjes die beginnen te glanzen alleen al bij het idee dat hij straks zo’n heerlijke pannenkoek op zijn bordje krijgt, lekker oprollen en met twee handen vasthoudend zo in zijn mond proppen. Hij zit middenin een glutenallergie-onderzoek en mag wel een extra pannenkoekje gebruiken. Maar dan een van boekweitmeel.

Boekweit is namelijk geen graan. Het meel wordt gemaakt van de zaadjes van een wat kruidachtige plant met mooie bloemetjes, waar bijen trouwens ook dol op zijn. De zaadjes lijken wat op beukennootjes, maar zijn kleiner. Daar wordt het boekweitmeel van gemalen. Een glutenvrij meel, dus perfect voor mijn buurjongetje. Ik heb mijn meel direct bij de molenaar gehaald. Ik hoorde dat er een boekweit-pannenkoekmix bij de supermarkt ligt, maar zout kan ik zelf ook toevoegen. En dat eitje en de melk of het water moet er dan toch bij, dus ik ga voor het pure produkt.

En als we dan toch bezig zijn, amandelmelk als melkvervanger en gebakken in kokosolie. Ik moet eerlijk zeggen, dit was voor mij ook een test, zou ik toch een vleug amandel of kokos proeven? Dus samen met dochter, buurvrouw en natuurlijk mijn buurjongetje als testpanel aan tafel. We zijn het er over eens, die kilo boekweit komt echt wel op. Heerlijke pannenkoeken waarbij we tegen mijn buurjongetje na de derde pannenkoek moesten zeggen dat het echt genoeg was omdat er anders een pannenkoekboom in zijn buik zou groeien. Even leek dat idee hem wel wat, maar na de belofte binnenkort weer te bakken liet hij dat idee toch maar lopen.

Boekweitpannenkoeken

Om zelf 10 glutenvrije boekweit pannenkoeken te maken heb je het volgende nodig:

Ingrediënten:

  • 250 gram boekweitmeel
  • 750 ml melk of een melkvervanger zoals amandel- of sojamelk.
  • 1 ei
  • snufje zout
  • kokosolie

Bereiding:

Klop de melk met het ei, voeg zout en meel toe en klop even goed door. Doe een drupje kokosolie in de pan op matig vuur en doe een soeplepel beslag in de pan. Even verdelen en wacht tot de bovenkant gestold is. Omdraaien met een spatel en de andere kant mooi lichtbruin laten worden.

Eet lekker!

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hollandse Eierkoeken
Koekjes

Hollandse Eierkoeken

kokos chapati's, platbrood uit Afrika
Bijgerecht

Kokos chapati’s, platbrood uit Afrika

A piece of CAKE – Zo simpel bak je een perfecte cake
Recepten

A piece of CAKE – Zo simpel bak je een perfecte cake

Recepten

Hou het simpel: Tomatensalade

Plat brood van durum-bloem met sesamzaadjes
Bijgerecht

Plat brood van durum-bloem met sesamzaadjes

Recepten

Chinese, gewokte, kip met broccoli en witte rijst

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen