• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, september 26, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Chipotle mayonaise

door Redactie
in Recepten, Saus
0
2
Chipotle in adobosaus

Deze heerlijke, pittige mayonaise maakt ieder gerecht meteen Mexicaans! Of je het nou op een sandwich smeert of bij patat, kip of vis serveert….

Chipotle in adobosausIk heb standaard een voorraad in huis van de blikjes chipotle in adobosaus, want de typische smaak van dit product komt in meer dan één van de door mij gemaakte recepten terug. Chipotle is de naam voor een gerookte jalapeñopeper. Jalapeñopepers hebben een dikke schil/huid en laten zich lastig drogen. Een manier om ze goed te kunnen drogen is door ze te roken en daarom hebben ze zo’n aparte smaak, een rooksmaak die hen onderscheid van alle andere (gedroogde)pepers. Chipotle in adobosaus is een product dat eveneens veelvuldig voorkomt in de Mexicaanse receptuur.

Een must have voor mensen die graag Mexicaanse recepten maken!!

Als je het geluk hebt in de buurt van een Mexicaanse winkel of delicatessenzaak te wonen, kan je zo’n blikje misschien gewoon kopen. Zo niet, dan moet je het bestellen via webwinkels. Helaas zijn de blikjes niet altijd op voorraad bij die webwinkels, het assortiment is nogal aan wisseling onderhevig. Betrouwbare webwinkels voor typisch Mexicaanse producten zijn onder andere: de Daily Delis Shop  en Mex World

Om de chipotle mayonaise te maken kan je een pot kant en klare mayonaise gebruiken en daar de peper en een knoflookteen doorheen roeren of je gebruikt eigengemaakte mayonaise.

Maak een eenvoudige (basis) mayonaise van:

  • jalapeno in pot1 eigeel
  • een mespuntje mosterd
  • 1 tl azijn
  • 2 tl citroensap
  • peper en zout
  • 150 ml zonnebloemolie
  • een snufje suiker

Doe het eigeel in een hoge kom. Voeg mosterd, citroensap, azijn en een snuf peper, zout en suiker toe en klop het geheel met een handmixer goed los. Klop door tot het eigeel wat dikker en lichter van kleur is geworden. Voeg daarna al kloppend in een rustig tempo de olie straalsgewijs toe tot je een mooi gebonden mayonaise krijgt. Het kan zijn dat je niet alle olie nodig hebt, stop gerust eerder met het toevoegen van olie als je tevreden bent over de consistentie van de mayonaise!

Om er nu chipotle mayonaise van te maken heb je nog nodig:

  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 1 chipotle in adobosaus

jalapenopeper, groen en roodSchep een chipotle met wat aanhangende saus uit het blikje chipotle in adobosaus en prak hem zo fijn mogelijk. Voeg de chipotlepuree samen met een knoflookteentje uit de pers toe aan de mayonaise en roer het geheel goed om. Proef en voeg eventueel extra suiker, zout of zwarte peper toe.

Als je kant en klare mayonaise uit een pot als basis gebruikt, voeg dan naar smaak ook nog wat limoensap en suiker toe.
Een alternatief, hoewel de smaak niet echt overeenkomt, is om de chipotle in adobosaus te vervangen door een hoeveelheid rokerige barbecuesaus met een pepertje en/of wat gerookte paprikapoeder
.

DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mexicaanse limoensoep
Soep

Mexicaanse limoensoep

gehaktbrood of meatloaf, Texmex style
Recepten

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style

Fruitige guacamole
Saus

Fruitige guacamole; Maak een feest van je borreltafel

Kipfajitas met rijst; Binnen een half uur aan tafel
Recepten

Kipfajitas met rijst; Binnen een half uur aan tafel

tortilla's maken
Recepten

Verse Mexicaanse tortilla’s maken

Mexicaanse tortilla taart
Hoofdgerecht

Mexicaanse tortilla taart met gehakt

Hot smokey chicken tortilla
Lunch

Hot smokey chicken tortilla; Smaakvol en homemade lunchen

chili con pollo
Vleesgerechten

Chili con pollo; super ‘vlug klaar’ gerecht

Reacties 2

  1. Ben says:
    5 jaar geleden

    Waarom wordt de chipotle mayonnaise door jullie gemaakt met zonnebloemolie en niet met olijfolie extra vierge ?
    Hebben ze in Mexico geen olijfolie (van nature)?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Omdat zonnebloemolie simpelweg lekkerder is in een mayonaise Ben.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!

Check het recept of lees de info
pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen