Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Courgettesoep met koriander en feta

2 1.072

Courgettesoep met koriander en feta – Courgette smaakt eigenlijk een beetje naar….niks. Een ideale groente dus om te verwerken in allerlei gerechten waarin de smaak door andere ingrediënten wordt bepaald. In deze soep wordt de smaak van koriander gedragen door de courgette. De courgette maakt de soep zacht en romig, de koriander geeft er pit aan en de feta – en tomaatblokjes geven de finishing touch.

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete courgettesoep. Ik voel me daarom een beetje een “Italiaanse mama” door het aanprijzen van mijn soep als de beste, de lekkerste courgettesoep die er is!!  Nou ja, “mijn” soep; ooit heb ik het recept hiervoor in een tijdschrift opgeduikeld. Maar, het is inmiddels mijn soep. Onze soep, de soep waar mijn hele gezin van houdt, altijd, onder alle omstandigheden. Of we nu boos, blij of verdrietig zijn, door de jaren en de seizoenen heen; deze groene soep hoort bij ons! Hij is makkelijk om te maken en snel klaar; je kunt bouillonblokjes gebruiken of je eigengemaakte bouillon. De soep komt zowel met kippenbouillon als met vegetarische bouillon tot zijn recht en dat vind ik een enorme plus. Tja, als je niet van koriander houdt, alleen dan is dit recept geen gelukkige tref. Mijn kinderen eten de soep trouwens kaal, zonder feta en tomaat. Dat kan dus ook, maar ik vind de smeuïge blokjes feta, die natuurlijk een beetje uitsmelten in de hete soep, een belangrijke smaakmaker. De blokjes tomaat geven er op hun beurt weer een fris accent aan.


Courgettesoep met koriander en feta

  • 1 kleine courgette
  • 1 sjalot
  • ½ bosje koriander
  • 750 ml bouillon, kip of vegetarisch
  • mespunt chilipoeder
  • 2-3 ontvelde tomaten
  • 1 plak feta
  • 2 el maizena
  • 1 klontje boter
  • staafmixer

Was de courgette, verwijder het kontje en het donkere puntje, snijd in plakjes (met schil en al)  en snipper de sjalot. Laat de boter smelten in een soeppan en fruit het sjalotje zachtjes aan tot het glazig ziet.Voeg de courgette en een mespunt chilipoeder toe en laat het geheel ca. 10 minuten smoren op een zacht vuurtje. Echte knoflookliefhebbers kunnen nog een uitgeperst (half) teentje knoflook meefruiten. Voeg de bouillon toe (of water en 2 bouillonblokjes) en de korianderblaadjes. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken of tot de courgette gaar is.

Intussen kun je de tomaat ontvellen. Dit doe je door hem in te kruisen en even in een pan met kokend water te leggen. Direct afgieten en onder koud stromend water houden. De schil komt nu makkelijk los. Verwijder de pulp uit de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de feta in blokjes. Doe de tomaatblokjes en de feta in aparte kommetjes.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Maak een papje van de maizena met wat koud water. Verwarm de soep opnieuw en voeg al roerend (een gedeelte van) de maizena toe tot je een licht gebonden soep krijgt. De soep is nu klaar voor gebruik, maar je kunt hem ook bewaren tot later en zachtjes opnieuw verwarmen.
Schep de warme soep in borden of kommen, garneer met een lepeltje tomaat en een paar blokjes feta en geef de rest er apart bij.[blockquote style=”style-3″

Koop verse koriander in een Turkse of Marokkaanse winkel. De bossen zijn daar veel groter en voordeliger dan in de supermarkt. Pas wel op dat je niet te veel koriander gebruikt, de soep wordt dan te pittig.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Michael zegt

    Ik ga m -nu- proberen. Waarschijnlijk de eerste keer dat ‘jouw’ courgettesoup met koriander in mexico belandt?
    Sopa de calabasas y cilantro 🙂

    1. Lekker Tafelen zegt

      Cool! Laat weten hoe die smaakt 😉

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer