Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Feta-paprika dip, lekker fris

Frisse feta-paprika dip. Naar het recept van een Griekse kok met de instructie: “neem wel echte feta!”. Klaar in nog geen 10 minuten.

1.627

Feta-paprika dip, lekker fris – Soms kan het zo simpel zijn, je snijdt wat, je plukt wat, je husselt wat door elkaar, proeft, doet er nog wat zout en peper bij, je proeft nog een keer en je bent klaar in nog geen 10 minuten. En lekker! En je vraagt je af waarom je dit niet eerder gemaakt hebt, want regelmatig heb je alles in huis.

Ik had er een vakantie voor nodig. Waar we op een terrasje in de zon eens niet voor de hoofdgerechten gingen, maar allemaal kleine voorgerechten namen. Stukje brood erbij, glaasje wijn, heerlijke temperatuur. Dan smaakt alles beter denk je, maar nog geen twee dagen nadat ik weer thuis was, heb ik met de instructies van de kok aldaar dezelfde dip gemaakt. En of het nou ligt aan die instructies (neem wel echte feta!!!) of aan het zonnetje hier, het smaakt net zo lekker. Dus hierbij één van Babi’s secrets zoals ik het maar zal noemen: de feta-paprika dip! Verwacht je veel mensen, maak dan ook eens een versie met een oranje, gele of groene paprika.

Frisse feta-paprika dip

  • blender of keukenmachine
  • 1 rode (of oranje) paprika
  • 200 gram feta
  • 2 teentjes gepelde knoflook (of eentje meer)
  • olijfolie
  • vers gemalen peper en zout
  • 6 takjes platte peterselie

Haal de zaadlijst uit de paprika en snijd hem in grove stukken en doe de stukken samen met de knoflook, de peterselie en een scheutje olie in de blender. Zet de blender maar even aan, het moet geen pap worden, maar alles moet wel fijn zijn.

Verkruimel de feta erover en zet de blender nog één tel aan zodat alles goed door elkaar zit. Proef! En voeg dan pas peper en zout toe. Niet eerder (ook één van de instructies van Babi)! Doe je dip in een schaaltje en geef er een lekker stukje stokbrood of geroosterd brood bij.

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer