Doe een beetje meer smaak:
- 4 bollen knoflook
- 4 el olijfolie
- 3 el water
- 1 laurierblad
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- grof zeezout en versgemalen peper
Verwijder alle losse velletjes van de knoflook, maar laat de bol heel. Snijd het topje van de bol knoflook af. Laat de knoflook 1 à 1½ uur met alle ingrediënten marineren in een kleine ovenschaal. Schep af en toe het vocht over de lookbollen. Verwarm de oven voor op 180ºC. Dek de ovenschaal af met aluminumfolie en laat 35 min in de oven gaar worden. Haal de folie eraf, schep de marinade er overheen en laat nogmaals 25 min bakken. Door met de platte kant van een mes op de tenen te drukken komt de knoflookpulp uit de velletjes. Heerlijk op warm of geroosterd brood met boter, of bij gebakken aardappels en vleesgerechten.