• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Albondigas, gehaktballetjes in een pittige saus

door Samantha
in Hapjes
0
0
Albondigas

Albondigas, gehaktballetjes in een pittige saus – In Spanje noemen ze de bij ons bekende gehaktbal een albondigas, een naam die uit het Arabisch zou zijn afgeleid. Het Arabische woord “Al Bunduq” betekent zoiets als hazelnootvorm of ook wel klein rond object. Kenmerkend dus voor deze gehaktbal, klein en rond.

Deze Spaanse gehaktballetjes worden vaak opgediend in een heerlijke saus, een tomatensaus of zoals in onderstaand recept in een pittige saus met paprika en komkommer.

De gehaktballetjes zelf zijn al goed op smaak maar de saus maakt het toch wel af. Verras je gasten en serveer tijdens een gezellig samenzijn deze heerlijke balletjes.

Deze gehaktballetjes of Albondigas en ook de saus zijn prima een dag van te voren al te maken, bewaar ze dan wel in de koelkast. Koud zijn ze goed te eten maar als je de gehaktballetjes voor het opdienen iets verwarmt zijn ze nog lekkerder.

Albondigas, gehaktballetjes in een pittige saus

Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 450 gram gehakt (liefst kalfsgehakt)
  • 4 el broodkruim
  • 4 el kippenbouillon
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 tl citroensap
  • 2 el fijngesneden Serranoham
  • zout en peper
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • 2 groene paprika’s
  • 1 komkommer
  • 3 rode pepertjes
  • 2 uien
  • 1 el sherry azijn

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Albondigas in een pittige saus:

Laat het broodkruim weken in de kippenbouillon. Meng er vervolgens het broodkruim, de kippenbouillon, de peterselie, het citroensap, de Serranoham, het ei en de bloem er voorzichtig doorheen. Pers er twee tenen knoflook boven uit. Meng goed en draai er kleine balletjes ( met een doorsnee van ongeveer 4 cm ) van. Bestuif de gehaktballetjes met de bloem. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de gehaktballetjes vervolgens af.

Maak de paprika’s, komkommer en de pepertjes schoon en verwijder de zaadlijsten. Pel de andere twee tenen knoflook en de ui. Snijd de groenten in kleine, fijne stukjes. Houd een beetje van de gesneden groenten achter en pureer de rest samen met de azijn en  3 eetlepels olijfolie fijn met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en roer er als laatste de achtergebleven blokjes groenten door.

Schep de saus in een schaaltje of kom en leg de gehaktballetjes er bovenop.

Deze gehaktballetjes of Albondigas en ook de saus zijn prima een dag van te voren al te maken, bewaar ze dan wel in de koelkast. Koud zijn ze goed te eten maar als je de gehaktballetjes voor het opdienen iets verwarmt zijn ze nog lekkerder.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - GehaktballenVlees - Gehaktballetjes in een sausje
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus
Vleesgerechten

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Kipgehaktballetjes
Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes met uien-speksaus en stamppot

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Gehaktballetjes met pompoencrème
Vleesgerechten

Gehaktballetjes met pompoencrème

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen