• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Albondigas of Spaanse Gehaktballetjes

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
Albondigas of Spaanse Gehaktballetjes
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Albondigas of Spaanse Gehaktballetjes – Wie houdt er niet van gehaktballetjes? Over de hele wereld worden gehaktballetjes gemaakt en gegeten. Zo ook in Spanje. Daar worden ze vooral als tapa gegeten, geserveerd in een pittige tomatensaus. In iedere tapasbar kun je ze bestellen en ze smaken overal net een beetje anders.

Zelf maken is niet moeilijk. Ik gebruikte halfom kalfs- en lamsgehakt (van de Turkse slager). Je kunt ook gewoon rundergehakt of halfom varkens- en rundergehakt nemen. Als je extra pittige gehaktballetjes wilt, gebruik dan wat extra chilipeper, als je ze minder pittig wilt verminder je de hoeveelheid peper, of laat je deze weg.

Eet de Spaanse gehaktballetjes als tapa, of maaltijd, met een lekker knapperig stokbrood erbij!

Je kunt dit gerecht een dag van te voren klaarmaken. Bewaar het dan in de koelkast.

Albondigas of Spaanse Gehaktballetjes

Ingrediënten voor 25 stuks

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gr gehakt naar keuze
  • 1 kleine, rode ui, zeer fijn gehakt
  • 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
  • ½ rode chilipeper, met of zonder zaad, zeer fijn gehakt
  • 10 gram bladpeterselie, zeer fijn gehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl zout
  • 30 gr panko of paneermeel
  • 1 ei
  • olijfolie om te bakken

Voor de tomatensaus:

  • 1 kleine, rode ui, fijn gesnipperd
  • ½ rode chilipeper, zonder zaad, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • olijfolie om te bakken
  • *optioneel: extra gehakte peterselie ter garnering

Handig: Als je in het bezit bent van een staafmixer met een hakmolen, gebruik deze dan om de ui, knoflook, chilipeper en peterselie voor de gehaktballetjes fijn te hakken. Indien je geen staafmixer hebt, snijd deze ingrediënten dan met een mes heel fijn.

Zo maak je de Spaanse gehaktballetjes:
Doe de fijngehakte ui, knoflook, chilipeper, peterselie, gerookt paprikapoeder, oregano, zout, panko of paneermeel en het ei met het gehakt in een kom en meng alles goed door elkaar. Vorm balletjes die net iets kleiner zijn dan een golfbal, dan zul je uitkomen op ongeveer 25 stuks.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de balletjes rondom bruin. Zet het vuur wat lager en bak ze in nog ongeveer 8 minuten gaar. Zet even apart.

Zo maak je de tomatensaus:
Verhit wat olie in een sauspan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de chilipeper toe en bak deze even mee. Doe de gerookte paprikapoeder erbij en bak deze ook heel even mee. Schenk de gezeefde tomaten in de pan. Laat de saus ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen.

Indien je de Albondigas direct serveert, warm de gehaktballetjes dan nog even op. Doe ze over in een schaal en schenk de warme saus er over. Bestrooi eventueel met wat gehakte peterselie. Geef er prikkertjes of tapasvorkjes bij of steek deze er in.

Tags: Kinderen receptenSpaansVlees - GehaktballenVlees - Gehaktballetjes in een sausje

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Gehaktballetjes met pompoencrème
Vleesgerechten

Gehaktballetjes met pompoencrème

Albondigas
Hapjes

Albondigas, gehaktballetjes in een pittige saus

Tapas
Specials

Tapas voor thuis; Gezond en lekker alternatief voor een bittergarnituur

Picknicken met kinderen
Specials

Picknicken met kinderen; een echt feestje

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen