• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Goudse kaasballetjes voor de borreltafel

Een voltreffer op je feestje

door Connie Derks
in Hapjes
0
0
Goudse kaasballetjes borrelhapje

Goudse kaasballetjes – Een voltreffer op je feestje deze Goudse kaasballetjes. Wij als Nederlandse kaaskoppen staan bekend om een blokje kaas bij de borrel. Ook onze bitterballen scoren goed op feestjes. Het is altijd leuk om eens met iets anders aan te komen en je gasten met een lekker borrelhapje te verrassen. Vandaar deze Goudse kaasballetjes, niet te verwarren met de kaaskroketjes van onze Belgische buren. De Goudse kaasballetjes zijn zo simpel en zo lekker dat ze zeker vaker op tafel komen.

De balletjes zijn erg makkelijk te maken, je raspt de kaas weegt wat ingrediënten af, mengt alles door elkaar en vormt er balletjes van die je frituurt als je ze nodig hebt. Het maken van de balletjes gaat het makkelijkste met een beetje vochtige handen. Niet al te nat want dan gaat de olie spetteren bij het bakken. Maak de balletjes niet te groot, ongeveer zo groot als een walnoot. Ze zullen tijdens het bakken nog iets uitzetten en dan ongeveer zo groot worden als een doorsnee bitterbal.

Ze zullen tijdens het bakken nog iets uitzetten en dan ongeveer zo groot worden als een doorsnee bitterbal.

Goudse kaas

Voor de lekkerste kaasballetjes neem je de lekkerste kaas, Goudse kaas en het liefst belegen. Je mag ook oude of jonge Goudse kaas nemen, dan wordt de smaak sterker of zachter, maar wat mij betreft, is de belegen versie precies goed. De kaas raspen we natuurlijk zelf om er zeker van te zijn dat het ook echt lekkere kaas is. Want er gaat nogal wat kaas in en als deze dan maar matigjes van smaak is zijn je balletjes dat natuurlijk ook.

Smaakjes toevoegen

Je kunt de Goudse kaasballetjes naturel laten, maar het is ook goed mogelijk om er diverse smaakjes aan toe te voegen. Denk bij de smaakjes aan (grove) mosterd, stukjes gedroogde tomaat of olijf, bieslook, tijm, rozemarijn, of gemengde kruiden zoals bijvoorbeeld Italiaanse kruiden. Dit recept geeft ongeveer 30 balletjes. Maak er eerst 15 naturel en voeg aan de rest van het beslag iets extra’s toe. Zo heb je met weinig moeite 2 soorten.

Tip 1: maak van 1 recept 2 soorten

Tip 2: de balletjes zijn ongebakken in te vriezen

Goudse kaasballetjes

Porties: ca. 30 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram Goudse kaas
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 20 gram water
  • 12 gram bakpoeder
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel grove mosterd ( optioneel )
  • 1 eetlepel gedroogde tomaatjes in stukjes ( optioneel )
  • 2 eetlepels olijven in stukjes ( optioneel )
  • 2 theelepels gedroogde kruiden ( optioneel )
  • 1 eetlepel verse kruiden ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de Goudse kaasballetjes:

Zeef de bloem met de bakpoeder, voeg er de kaas aan toe en strooi er wat peper over. Klop de eieren los met het water en schud dit bij de droge ingrediënten. Kneed hiervan kort een samenhangend deeg. Rol balletjes ter grootte van een walnoot en leg deze opzij op bord met een stukje plasticfolie. Dek de Goudse kaasballetjes af met plasticfolie zet in koeling of vriezer tot je ze wil gaan bereiden.

Verhit zonnebloemolie of de frituurpan tot 175 graden. Frituur de kaasballetjes hierin tot ze mooi goudbruin zijn. Hou er rekening mee dat ze iets opzwellen dus doe er niet te veel ineens in de pan.

De Goudse kaasballetjes zijn koud ook erg lekker. Warm ze echter niet opnieuw in de olie op want dan zuigen ze erg veel vet op. Wil je ze verwarmen neem dan de oven. Echter, vers gebakken zijn de Goudse kaasballetjes het lekkerst.

Tafel lekker !!

DeelPin76Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales
Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten
Recepten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Lunch

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Gorgonzola
Specials

Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas

Zwitserse kaasfondue
Hoofdgerecht

Zwitserse kaasfondue, met een Frans tintje

Raclettekaas
Kookschool

Raclettekaas; voor het Zwitserse gerecht!?

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen