• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Goudse kaasballetjes voor de borreltafel

Een voltreffer op je feestje

door Connie Derks
in Hapjes
Goudse kaasballetjes borrelhapje
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Goudse kaasballetjes – Een voltreffer op je feestje deze Goudse kaasballetjes. Wij als Nederlandse kaaskoppen staan bekend om een blokje kaas bij de borrel. Ook onze bitterballen scoren goed op feestjes. Het is altijd leuk om eens met iets anders aan te komen en je gasten met een lekker borrelhapje te verrassen. Vandaar deze Goudse kaasballetjes, niet te verwarren met de kaaskroketjes van onze Belgische buren. De Goudse kaasballetjes zijn zo simpel en zo lekker dat ze zeker vaker op tafel komen.

De balletjes zijn erg makkelijk te maken, je raspt de kaas weegt wat ingrediënten af, mengt alles door elkaar en vormt er balletjes van die je frituurt als je ze nodig hebt. Het maken van de balletjes gaat het makkelijkste met een beetje vochtige handen. Niet al te nat want dan gaat de olie spetteren bij het bakken. Maak de balletjes niet te groot ongeveer zo groot als een walnoot. Ze zullen tijdens het bakken nog iets uitzetten en dan ongeveer zo groot worden als een doorsnee bitterbal.

Ze zullen tijdens het bakken nog iets uitzetten en dan ongeveer zo groot worden als een doorsnee bitterbal.

Goudse kaas

Voor de lekkerste kaasballetjes neem je de lekkerste kaas, Goudse kaas en het liefst belegen. Je mag ook oude of jonge Goudse kaas nemen, dan wordt de smaak sterker of zachter maar wat mij betreft is de belegen versie precies goed. De kaas raspen we natuurlijk zelf om er zeker van te zijn dat het ook echt lekkere kaas is. Want er gaat nogal wat kaas in en als deze dan maar matigjes van smaak is zijn je balletjes dat natuurlijk ook.

Smaakjes toevoegen

Je kan de Goudse kaasballetjes naturel laten maar het is ook goed mogelijk om er diverse smaakjes aan toe te voegen. Denk bij de smaakjes aan (grove) mosterd, stukjes gedroogde tomaat of olijf, bieslook, tijm rozemarijn, of gemengde kruiden zoals bijvoorbeeld Italiaanse kruiden. Dit recept geeft ongeveer 30 balletjes maak eerst 15 naturel en voeg aan de rest van het beslag iets extra’s toe. Zo heb je met weinig moeite 2 soorten.

Tip 1: maak van 1 recept 2 soorten

Tip 2: de balletjes zijn ongebakken in te vriezen

Goudse kaasballetjes

Porties: ca. 30 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram Goudse kaas
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 20 gram water
  • 12 gram bakpoeder
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel grove mosterd ( optioneel )
  • 1 eetlepel gedroogde tomaatjes in stukjes ( optioneel )
  • 2 eetlepels olijven in stukjes ( optioneel )
  • 2 theelepels gedroogde kruiden ( optioneel )
  • 1 eetlepel verse kruiden ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de Goudse kaasballetjes:

Zeef de bloem met de bakpoeder, voeg er de kaas aan toe en strooi er wat peper over. Klop de eieren los met het water en schud dit bij de droge ingrediënten. Kneed hiervan kort een samenhangend deeg. Rol balletjes ter grootte van een walnoot en leg deze opzij op bord met een stukje plasticfolie. Dek de Goudse kaasballetjes af met plasticfolie zet in koeling of vriezer tot je ze wil gaan bereiden.

Verhit zonnebloemolie of de frituurpan tot 175 graden. Frituur de kaasballetjes hierin tot ze mooi goudbruin zijn. Hou er rekening mee dat ze iets opzwellen dus doe er niet te veel ineens in de pan.

De Goudse kaasballetjes zijn koud ook erg lekker. Warm ze echter niet opnieuw in de olie op want dan zuigen ze erg veel vet op. Wil je ze verwarmen neem dan de oven. Echter vers gebakken zijn de Goudse kaasballetjes het lekkerst.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Goudse kaas

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kaasfondue met 3 soorten kaas
Hoofdgerecht

Kaasfondue met 3 soorten Zwitserse kaas

Kaasragout
Ragout

Kaasragout; Voor in een pasteitje of voor bij de pasta

Gefrituurde brie
Voorgerecht

Gefrituurde brie

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Dip van feta en citroen
Saus

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen