• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Klassieke Oesters Rockefeller

door Hanneke de Jonge
in Hapjes, Voorgerecht
0
0
Klassieke oesters Rockefeller

Klassieke Oesters Rockefeller – Oesters eten we vaak rauw en puur. Maar als er Zeeuwse Oesters zijn moet je beslist eens de Oesters Rockefeller proberen. Een luxe hapje dat het goed zal doen tijdens een feestelijk etentje thuis.

Oesters Rockefeller

Het recept van deze oesters Rockefeller komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zou in 1889 gecreëerd zijn in een restaurant in New Orleans. Het verhaal gaat dat men daar escargots (slakken) wilde bereiden, maar de slakken waren op. Toen hebben ze daarvoor in de plaats maar oesters genomen. Ze hebben de oesters vernoemd naar de destijds rijkste man van Amerika, namelijk John D. Rockefeller. Dit omdat het een rijk gerecht was.

In het originele recept werd mega veel boter gebruikt, maar dat is in de loop der jaren iets aangepast.

Omdat de oesters gevuld worden, heb ik de Zeeuwse creuse oester gebruikt. Door de bollere / diepere schelp zijn deze beter geschikt om te vullen dan de Zeeuwse platte oesters.

Klassieke oesters Rockefeller oven
Klassieke oesters Rockefeller

Slimme keukentrucs

Gebruik een muffinbakvorm om de oesters in de oven te plaatsen. De oesters blijven hierdoor mooi recht liggen. Serveer de oesters Rockefeller vervolgens ook op een bed met grof zeezout. Hierdoor blijven ze ook mooi op het bord liggen. Mocht je niet weten hoe je de oesters kunt openen, kijk dan het filmpje in dit artikel.

Je kunt deze oesters niet uit de schelp slurpen. Ze komen namelijk erg heet uit de oven en dan verbrand je je mond. Serveer de oesters Rockefeller daarom met een vorkje!

Klassieke oesters Rockefeller

Porties: 2-4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 oesters
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram verse baby spinazie
  • 5 gram peterselie
  • 1 lente-uitje
  • 50 gram roomboter
  • 1 el paneermeel
  • 1 el Pernod
  • 1 tl tabasco
  • 15 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze van dit recept

Klassieke oesters Rockefeller maak je zo:

Open eerst alle oesters en leg ze op een muffinbakvorm. Laat het vocht wel in de oesters zitten.

Verwarm de oven voor op 225˚C.

Doe de knoflook, spinazie, peterselieblaadjes en lente-ui in een keukenmachine en hak dit fijn. Doe dan de boter, paneermeel, Pernod en tabasco erbij en meng alles met elkaar. Verdeel het mengsel over de geopende oesters en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

Schuif de oesters in de oven, net onder de grill en bak ze ongeveer in 6-8 minuten tot de topping goudbruin is.

Haal de oesters rockefeller uit de oven en serveer ze op een schaal of bord samen met wat partjes citroen erbij.

Serveer de oesters rockefeller direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - OestersVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

Gefrituurde uienringen
Hapjes

Gefrituurde uienringen

Gerookte forelsalade
Hapjes

Gerookte forelsalade; eenvoudig en lekker bij de borrel

Bitterballen met kip en ras el hanout
Hapjes

Bitterballen met kip en ras el hanout

Borrelhapjes met roomkaas
Hapjes

Borrelhapjes met roomkaas; 4 heerlijke variaties

Varkensragout
Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen