• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 8, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Klassieke Oesters Rockefeller

door Hanneke de Jonge
in Hapjes, Voorgerecht
0
0
Klassieke oesters Rockefeller

Klassieke Oesters Rockefeller – Oesters eten we vaak rauw en puur. Maar als er Zeeuwse Oesters zijn moet je beslist eens de Oesters Rockefeller proberen. Een luxe hapje dat het goed zal doen tijdens een feestelijk etentje thuis.

Oesters Rockefeller

Het recept van deze oesters Rockefeller komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zou in 1889 gecreƫerd zijn in een restaurant in New Orleans. Het verhaal gaat dat men daar escargots (slakken) wilde bereiden, maar de slakken waren op. Toen hebben ze daarvoor in de plaats maar oesters genomen. Ze hebben de oesters vernoemd naar de destijds rijkste man van Amerika, namelijk John D. Rockefeller. Dit omdat het een rijk gerecht was.

In het originele recept werd mega veel boter gebruikt, maar dat is in de loop der jaren iets aangepast.

Omdat de oesters gevuld worden, heb ik de Zeeuwse creuse oester gebruikt. Door de bollere / diepere schelp zijn deze beter geschikt om te vullen dan de Zeeuwse platte oesters.

Klassieke oesters Rockefeller oven
Klassieke oesters Rockefeller

Slimme keukentrucs

Gebruik een muffinbakvorm om de oesters in de oven te plaatsen. De oesters blijven hierdoor mooi recht liggen. Serveer de oesters Rockefeller vervolgens ook op een bed met grof zeezout. Hierdoor blijven ze ook mooi op het bord liggen. Mocht je niet weten hoe je de oesters kunt openen, kijk dan het filmpje in dit artikel.

Je kunt deze oesters niet uit de schelp slurpen. Ze komen namelijk erg heet uit de oven en dan verbrand je je mond. Serveer de oesters Rockefeller daarom met een vorkje!

Klassieke oesters Rockefeller

Porties: 2-4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediƫnten voor dit recept

  • 12 oesters
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram verse baby spinazie
  • 5 gram peterselie
  • 1 lente-uitje
  • 50 gram roomboter
  • 1 el paneermeel
  • 1 el Pernod
  • 1 tl tabasco
  • 15 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze van dit recept

Klassieke oesters Rockefeller maak je zo:

Open eerst alle oesters en leg ze op een muffinbakvorm. Laat het vocht wel in de oesters zitten.

Verwarm de oven voor op 225˚C.

Doe de knoflook, spinazie, peterselieblaadjes en lente-ui in een keukenmachine en hak dit fijn. Doe dan de boter, paneermeel, Pernod en tabasco erbij en meng alles met elkaar. Verdeel het mengsel over de geopende oesters en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

Schuif de oesters in de oven, net onder de grill en bak ze ongeveer in 6-8 minuten tot de topping goudbruin is.

Haal de oesters rockefeller uit de oven en serveer ze op een schaal of bord samen met wat partjes citroen erbij.

Serveer de oesters rockefeller direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - OestersVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Olijven zelf marineren
Hapjes

Olijven zelf marineren is goedkoper en lekkerder

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert

hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie; vijf ideeƫn voor de borreltafel

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Scampi's in wontonjasje
Hapjes

Scampi’s in wontonjasje

Tortilla wrap met tonijn en mango
Hapjes

Tortilla wrap met tonijn en mango

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen