Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wonton snacks; de Chinese bitterbal

Wonton snacks zijn een verrassende afwisseling op de borreltafel. Tussen de bitterballen en andere hapjes valt deze Chinese snack gelijk op.

0 2.687

Wonton snacks; de Chinese bitterbal –  Wonton zijn kleine plakjes deeg meestal gevuld met een krachtig op smaak gebrachte portie gehakt, je zou het de bitterbal uit de Chinese keuken kunnen noemen.

Weekend snack

Wanneer het weekend is dan komen er meestal lekkere snacks op tafel. Vaak is dat een zak chips of een handje nootjes. Als er wat te vieren is worden het vaak bitterballen of snacks uit de frituur. Wil je verrassender voor de dag komen? Maak dan eens deze wonton snacks, zeker weten dat ze in een mum van tijd verslonden zijn.

De veelzijdigheid van de wonton

Wonton zijn veelzijdig omdat je er vele soorten vulling in kunt doen. Niet alleen de vulling maar ook het deeglaagje is op vele manieren te bereiden. Je kunt één portie wonton vellen vullen en er 3 totaal verschillende soorten wontons mee serveren. Je kunt ze stomen of koken voor een neutrale wonton, je kunt ze ook aanbakken in wat boter en met de deksel op de pan verder gaar laten stomen. De derde optie is frituren wat de wontons heerlijk krokant maakt.


Wonton snacks

  • 1 pakje wonton vellen
  • 350 gram (varkens)gehakt
  • 2 lente-uitjes
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • een mespuntje sambal

Snij de lente-uitjes zeer fijn en meng deze met de rest van de ingrediënten door het gehakt. Kneed het goed door de vulling moet goed aan elkaar blijven plakken. Neem de wonton vellen en leg er 5 voor je op een rij. Leg op ieder velletje een theelepel vulling. Smeer de randjes in met een papje van 1 eetlepel bloem met water gemengd zodat je een soort lijm krijgt. Vouw de wonton dicht in een driehoek. Breng de punten naar elkaar toe en zet vast met een beetje lijm. Leg de wonton op een vel bakpapier en ga door tot alle vulling op is. Verhit een pan met arachideolie of zonnebloemolie en bak de wontons er in porties goudbruin en knapperig in. Serveer de wonton snacks op een schaal met een bakje chilisaus of ketjapsaus.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer