• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Krokant van buiten en binnenin heerlijk zacht

door Connie Derks
in Hapjes
1
0
Yufka Börek

Yufka Börek met feta en peterselie – Yufka Börek is krokant van buiten en binnenin heerlijk zacht, gevuld met stukjes feta en peterselie.

Yufka Börek

Een heerlijk krokant gerecht uit de Turkse keuken gevuld met stukjes Feta. In Turkije wordt het vaak bij de lunch of thee gegeten vergezeld van vel andere hapjes. Het is ook erg lekker om kleine stukjes te serveren op een feestje bij de borrel. Het wordt meestal lauwwarm gegeten.

Yufka

Dit is het deeg waarmee dit heerlijk baksel mee gemaakt is. Yufka betekent ‘dun’. Dat is direct duidelijk als je het deeg ziet. Je kunt het natuurlijk zelf maken, maar we maken het niet te moeilijk. We hebben bij de plaatselijke Turk een pak uit de koeling gekocht. Het is namelijk erg moeilijk om het deeg zelf zo dun uitgerold te krijgen.

Börek

Börek is de naam van het gerecht. In deze versie hebben we feta en peterselie gebruikt. Het kan met vele andere ingrediënten worden gevuld. Misschien ken jij de börek van je vakantie in Turkije. Daar zitten vaak vrouwen op de grond grote lappen deeg uit te rollen die ter plaatse gebakken en gevuld worden. Nu hebben we thuis de nodige attributen niet dus we maken er een eigen versie van. Dit recept is dus naar ons eigen inzicht en echt niet origineel, maar lekker is het wel!

Yufka Börek met feta en peterselie

Porties: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 pak yufka bladeren
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 150 ml melk
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • peper
  • 200 gram feta
  • 6 takjes peterselie fijn gehakt
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel nigellazaad
  • 2 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze van dit recept

Yufka börek maak je zo:

Voor een vorm van 15 × 25 cm of rond 24 cm ongeveer.

Maak de verpakking open en laat er even lucht bij komen. Meng in een grote kom de melk, Griekse yoghurt, water en het ei en voeg een beetje peper naar smaak toe. Vul 1 koffiekopje met dit mengsel. Verbrokkel door de rest de feta en de gehakte peterselie. Meng even goed door.

Besmeer de vorm met ongeveer de helft van de boter. Vouw de vellen open en bekleed met de helft van 1 vel de bodem. Leg de andere helft opzij voor de bovenkant. De andere 2 vellen scheur je in grove stukken en doe je bij het yoghurtmengsel in de kom. Meng alles voorzichtig door. Verdeel het mengsel van deeg, kaas en yoghurt losjes en gelijkmatig over de bodem. Zorg dat er overal wat kaas zit. 

Verdeel er de achtergehouden yufka over en vouw dicht. Snij de börek nu in stukken. Verdeel er het achtergehouden yoghurtmengsel over en zorg dat de bovenkant een dun laagje heeft. De vloeistof zal naar beneden lopen, maar dat geeft niet. Druppel nu de rest van de boter over de börek en bestrooi met sesam en nigellazaad.

Bak de börek ongeveer 25 minuten in een oven van 210 graden tot deze mooi goudbruin en krokant is. 

Serveer de yufka börek warm tot lauwwarm.  Je kunt yufka börek eventueel voorbereiden en afbakken wanneer nodig is of later opwarmen.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Feta
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Scampi's in wontonjasje
Hapjes

Scampi’s in wontonjasje

Tortilla wrap met tonijn en mango
Hapjes

Tortilla wrap met tonijn en mango

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup
Hapjes

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen