• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Krokant van buiten en binnenin heerlijk zacht

door Connie Derks
in Hapjes
1
0
Yufka Börek

Yufka Börek met feta en peterselie – Yufka Börek is krokant van buiten en binnenin heerlijk zacht, gevuld met stukjes feta en peterselie.

Yufka Börek

Een heerlijk krokant gerecht uit de Turkse keuken gevuld met stukjes Feta. In Turkije wordt het vaak bij de lunch of thee gegeten vergezeld van vel andere hapjes. Het is ook erg lekker om kleine stukjes te serveren op een feestje bij de borrel. Het wordt meestal lauwwarm gegeten.

Yufka

Dit is het deeg waarmee dit heerlijk baksel mee gemaakt is. Yufka betekent ‘dun’. Dat is direct duidelijk als je het deeg ziet. Je kunt het natuurlijk zelf maken, maar we maken het niet te moeilijk. We hebben bij de plaatselijke Turk een pak uit de koeling gekocht. Het is namelijk erg moeilijk om het deeg zelf zo dun uitgerold te krijgen.

Börek

Börek is de naam van het gerecht. In deze versie hebben we feta en peterselie gebruikt. Het kan met vele andere ingrediënten worden gevuld. Misschien ken jij de börek van je vakantie in Turkije. Daar zitten vaak vrouwen op de grond grote lappen deeg uit te rollen die daar ook gebakken en gevuld worden. Nu hebben we thuis de nodige attributen niet, dus we maken er een eigen versie van. Dit recept is dus naar ons eigen inzicht en echt niet origineel, maar lekker is het wel!

Yufka Börek met feta en peterselie

Porties: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 pak yufka bladeren
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 150 ml melk
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • peper
  • 200 gram feta
  • 6 takjes peterselie fijn gehakt
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel nigellazaad
  • 2 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze van dit recept

Yufka börek maak je zo:

Voor een vorm van 15 × 25 cm of rond 24 cm ongeveer.

Maak de verpakking open en laat er even lucht bij komen. Meng in een grote kom de melk, Griekse yoghurt, water en het ei en voeg een beetje peper naar smaak toe. Vul 1 koffiekopje met dit mengsel. Verbrokkel door de rest de feta en de gehakte peterselie. Meng even goed door.

Besmeer de vorm met ongeveer de helft van de boter. Vouw de vellen open en bekleed met de helft van 1 vel de bodem. Leg de andere helft opzij voor de bovenkant. De andere 2 vellen scheur je in grove stukken en doe je bij het yoghurtmengsel in de kom. Meng alles voorzichtig door. Verdeel het mengsel van deeg, kaas en yoghurt losjes en gelijkmatig over de bodem. Zorg dat er overal wat kaas zit. 

Verdeel er de achtergehouden yufka over en vouw dicht. Snij de börek nu in stukken. Verdeel er het achtergehouden yoghurtmengsel over en zorg dat de bovenkant een dun laagje heeft. De vloeistof zal naar beneden lopen, maar dat geeft niet. Druppel nu de rest van de boter over de börek en bestrooi met sesam en nigellazaad.

Bak de börek ongeveer 25 minuten in een oven van 210 graden tot deze mooi goudbruin en krokant is. 

Serveer de yufka börek warm tot lauwwarm.  Je kunt yufka börek eventueel voorbereiden en afbakken wanneer nodig is of later opwarmen.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Feta
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gefrituurde uienringen
Hapjes

Gefrituurde uienringen

Gerookte forelsalade
Hapjes

Gerookte forelsalade; eenvoudig en lekker bij de borrel

Bitterballen met kip en ras el hanout
Hapjes

Bitterballen met kip en ras el hanout

Borrelhapjes met roomkaas
Hapjes

Borrelhapjes met roomkaas; 4 heerlijke variaties

Warme borrelhapjes met brie
Hapjes

Warme borrelhapjes met brie

crispy chicken recept krokante kippendijen
Hapjes

Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
Hapjes

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen