Haricots verts met spek – Een klassieke manier van haricots verts serveren is in een bundeltje bij elkaar gehouden door gerookt spek. Je ziet de bonen vaker in Frans getinte restaurants als bijgerecht op je bord.
Haricots verts
Haricots verts, ook wel Franse boontjes genoemd, zijn jonge geoogste sperziebonen. De boontjes hebben nauwelijks ontwikkeld zaad en zijn herkenbaar aan de dunne peul. Ze zijn mooi recht en hebben iets minder bite dan de ons welbekende sperzieboon.
Ontbijtspek
Je hebt veel soorten ontbijtspek, maar neem voor de haricots verts een heel dungesneden ontbijtspek. Het is niet lekker als het spek te dik gesneden is. Het lekkerste is een licht gerookt ontbijtspek.
Bonen & Verse Peulvruchten; Hier vind je de lekkerste recepten
Bonen zijn er in maten, soorten en kleuren. Vers zijn ze het lekkerst. Hier vind je tips en recepten met bonen & verse peulvruchten!
Haricots verts met spek
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram haricots verts
- 6 plakjes ontbijtspek
- 1 eetlepel olijfolie
- een takje tijm
- zwarte peper
Bereidingswijze van dit recept
Haricots verts met spek maak je zo:
Snijd de steelaanzet van de boontjes af, maar laat het uiteinde met het puntje zitten.
Was de haricots verts en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar. Haal ze uit het water en verdeel er een paar druppels olijfolie en een klein beetje vers gemalen zwarte peper over. Hussel dit een beetje door elkaar, zodat ze helemaal bedekt zijn met een heel dun laagje olie.
Leg het ontbijtspek op een plank zodat ze klaarliggen om er rolletjes van de kunnen maken.
Verdeel een paar blaadjes tijm over het ontbijtspek.
Neem 8 boontjes, leg ze allemaal met de puntjes in dezelfde richting in een bundeltje op een plakje spek. Rol dit redelijk strak op. Leg de spekrolletjes in een ovenschaal en strooi er nog een paar blaadjes verse tijm over.
Verwarm de pakketjes Haricots verts met spek voor gebruik 10 minuten in een matig warme oven van 150-180 graden.
Tafel lekker !!