Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

2 3.317

Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

Hertenvlees wordt meer en meer verkocht.  Het damhert en het edelhert worden het meest gegeten. Hert is vooral populair tijdens de feestdagen, maar een andere goede reden om hertenvlees te kopen, is omdat het gezond en mager vlees is. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur en bevat veel belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Het is bovendien absoluut niet moeilijk om er iets heel lekkers mee op tafel te zetten. hertenrackWie nog nooit hert gegeten heeft, weet niet wat ie mist! Een hertenbiefstuk is een niet te versmaden stukje vlees, maar een hertenkotelet of een hertenrack is minstens zo lekker, misschien nog wel lekkerder.

Een hertenrack is een ribstuk van de rug van het hert. Wanneer vlees gebraden wordt op het been is het altijd smaakvoller omdat het been een intense smaak afgeeft. Als je het edele vlees van de hertenrug combineert met de ribben dan heb je de smaakvolle combinatie:  “hertenrack”.

Liefhebbers van rood vlees zouden het eens moeten proberen om te werken met hertenvlees. Je zult het proeven; je wordt “wild” van hert!

Aan de slag om een hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd te maken.

Dit heb je nodig

  • hertenrack van ongeveer 1 kilo
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 2 el Dijon mosterd
  • 3 el boter
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 8 el verse witte broodkruimels
  • 6 el fijngesneden peterselie
  • 3 el fijngesneden rozemarijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak met een zeer scherp mes ruitjes op het buitenoppervlak van het hertenrack. Kruid het hertenrack royaal met zout en peper. Leg de hertenrack op een bakplaat en plaats in de oven. Haal de hertenrack na 15 minuten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de mosterd, zachte boter en knoflook tot een pasta en verspreid dit op de vlezige kant van het hertenrack. Meng de broodkruimels met de fijngesneden peterselie en rozemarijn en strooi dit over het mosterdmengsel. Zet de rack vervolgens weer in de oven. Na 15-20 minuten is de hertenrack gaar.  Het hertenrack kan nu gemakkelijk getrancheerd worden.

 Trancheren betekent: het in gelijkvormige stukken snijden van vlees of gevogelte.

Hertenvlees combineert goed met pastinaak, pompoen  of rode kool en natuurlijk passen paddenstoelen uitzonderlijk goed bij dit malse vlees. Vergeet niet de paddenstoelenwijzer  te checken.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. pan zegt

    wat voor boter gebruik je smeerboter of bakboter?

  2. jj en g zegt

    Wat was dit een lekker recept! Vanavond gaan we dit gerecht serveren voor vrienden. Samen met de pompoentapenade heerlijk!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer