Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broccoliburger gevuld met camembert

Een broccoliburger; verrassend lekker voor als je eens een dagje geen vlees bij je maaltijd wilt. Vul hem met camembert of gebruik een andere smeltkaas.

0 999

Broccoliburger gevuld met camembert – Voor mij was een maaltijd altijd pas echt compleet als er een stukje vlees bij geserveerd werd, lange tijd was ook mijn gezin het eens met deze gedachte tot ineens onze jongste dochter aangaf geen vlees meer te willen eten. Tja dan rest mij natuurlijk niks anders dan wat extra creatief worden en met deze broccoliburger vind ik dat ik daar aardig in ben geslaagd.

Smeltkaas

Een burger gemaakt van groente dus, broccoli in dit geval en daarin stop ik camembert en cheddar kaas, deze kazen smelten lekker wat een klein lava effect geeft als je je burger opensnijdt.
Hoewel camembert en brie veel op elkaar lijken kies ik toch voor de camembert omdat deze beter smelt dan brie. Natuurlijk kun je ook voor andere kazen kiezen, als ze goed smelten maakt het niet uit welke, denk bijvoorbeeld aan; Fontina, Emmenthaler, Provolone of Mozzarella. Je zou voor wat extra pit zelfs gorgonzola kunnen gebruiken.

Broccoliburger

BroccoliburgerVegetarisch gerecht voor 4 broccolibugers

  • 300 gram broccoli
  • 1/2 ui
  • zout/peper
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • 60 gram paneermeel
  • 60 gram cheddar
  • 120 gram camembert

Extra; serveer ring met een doorsnee van 9 cm.

Snijd de stronk broccoli in stukjes en doe deze stukjes samen met ui in een keukenmachine en maal ze fijn. Doe over in een kom en voeg hierbij het ei, de bloem en het paneermeel. Meng met een houten lepel alles goed door elkaar.

Rasp de cheddar en verdeel de camembert in stukje van ongeveer 30 gram en snijd overlangs nog een keer doormidden, zodat je wat dunnere plakjes krijgt.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met een stukje bakpapier.
Zet de serveerring op het bakpapier en neem ongeveer 75 gram broccoli en druk dit plat in de serveerring. Laat de randen hoger dan het midden. Leg in het midden een stukje camembert en daarover 15 gram geraspte cheddar. Dek af met 50 gram broccoli. Druk de burger voorzichtig uit de ring en herhaal dit nog drie keer.

Schuif de broccoliburger in de voorverwarmde oven en bak ze in 30 minuten gaar.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer