• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

door Elise de Haan
in Maaltijdsoep
0
0
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes – Het is heerlijk om in de winter een goed gevulde maaltijdsoep te eten. We kennen allemaal de klassiekers met peulvruchten als erwtensoep en bruine bonensoep. Heel erg lekker, maar ze kosten wel veel tijd om te koken. Zet eens een snellere maaltijdsoep op tafel waar toch peulvruchten in verwerkt worden. Dat lukt prima met een linzensoep. Om er een gevulde soep van te maken voeg je groenten toe die in deze tijd volop verkrijgbaar zijn: prei, winterpeen, pastinaak en knolselderij. Voor extra vulling kun je er flink wat gehaktballetjes in doen. Je kunt dit uiteraard aanpassen naar de hoeveelheid die jij genoeg vindt. Als je geen vlees wilt eten laat je ze weg. Door de linzen blijft de soep ook zonder vlees voedzaam.

In dit recept zijn donkergroene linzen gebruikt. De zogenaamde Le Puy linzen. Dit zijn linzen die geteeld worden in en rondom het Franse dorp Le Puy-en-Velay, in de Auvergne. Deze linzen hebben zelfs een AOP ( Appellation d’Origine Protégée ) keurmerk. Le Puy linzen zijn dus een beschermd streekproduct. Let wel op de benaming. Er worden ook donkergroene linzen op de markt gebracht als Dupuis linzen. Dit zijn geen Le Puy linzen. Mocht je geen Le Puy linzen kunnen vinden, dan is dit wel het alternatief. Le Puy linzen blijven namelijk heel tijdens het koken en behouden hun bite. Dupuis linzen blijven ook heel tijdens het koken. Bruine en rode linzen koken stuk.

Gebruik voor deze linzensoep met wintergroenten de Le Puy linzen. Die blijven heel tijdens het koken en behouden hun bite.

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Porties: een flinke pan vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 liter runderbouillon
  • 250 gram donkergroene linzen (Le Puy)
  • 1/4 van een grote knolselderij, in blokjes
  • 1 grote winterpeen, in blokjes
  • 2 pastinaken, in blokjes
  • 1 grote prei, in halve ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el gedroogde tijm
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 el mosterd
  • 1 el Worcestershire sauce
  • 1 ei
  • 1 el gedroogde tijm
  • 3 el paneermeel of panko
  • 1 tl zout
  • Peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je linzensoep met wintergroenten:

Maak eerst de gehaktballetjes. Meng hiervoor het gehakt met de mosterd, de Worcestershire sauce, het ei, 1 eetlepel tijm, het paneermeel, zout, en peper naar smaak. Draai hier kleine balletjes van.

Doe de linzen in een zeef en spoel ze goed af onder de kraan. Breng de bouillon aan de kook en voeg de linzen en 1 eetlepel tijm toe. Laat 15 minuten koken.

Voeg dan de knolselderij, winterpeen, pastinaak , ui en prei toe. Laat dit meekoken tot de groenten bijna beetgaar zijn.

Doe de gehaktballetjes erbij en laat deze een paar minuten meekoken. Dan is je soep klaar

Serveer de linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes in grote kommen. Lekker met vers stokbrood!

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Peulvruchten - Linzen
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eenvoudige linzensoep met chorizo
Maaltijdsoep

Eenvoudige linzensoep met chorizo

Linzensoep met zoete aardappel en ras el hanout
Soep

Linzensoep met zoete aardappel en ras el hanout

Spaanse rode linzensoep
Maaltijdsoep

Spaanse rode linzensoep met tomaten en chorizo

Linzenstoof met spruitjes en koolraap
Stoofschotel

Linzenstoof met spruitjes en koolraap

Indiase Dahl met venkel en spinazie recept
Hoofdgerecht

Indiase Dahl met venkel en spinazie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen