• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Een royaal gevulde maaltijdsoep voor winterse dagen

door Elise de Haan
in Maaltijdsoep
0
0
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes – Het is heerlijk om in de winter een goed gevulde maaltijdsoep te eten. We kennen allemaal de klassiekers met peulvruchten als erwtensoep en bruinebonensoep. Heel erg lekker, maar ze kosten wel veel tijd om te koken. Zet eens een snellere maaltijdsoep op tafel waar toch peulvruchten in verwerkt worden. Dat lukt prima met een linzensoep. Om er een gevulde soep van te maken voeg je groenten toe die in deze tijd volop verkrijgbaar zijn: prei, winterpeen, pastinaak en knolselderij. Voor extra vulling kun je er flink wat gehaktballetjes in doen. Je kunt dit uiteraard aanpassen naar de hoeveelheid die jij genoeg vindt. Als je geen vlees wilt eten laat je ze weg. Door de linzen blijft de soep ook zonder vlees voedzaam.

In dit recept zijn donkergroene linzen gebruikt. De zogenaamde Le Puy linzen. Dit zijn linzen die geteeld worden in en rondom het Franse dorp Le Puy-en-Velay, in de Auvergne. Deze linzen hebben zelfs een AOP (Appellation d’Origine Protégée) keurmerk. Le Puy linzen zijn dus een beschermd streekproduct. Let wel op de benaming. Er worden ook donkergroene linzen op de markt gebracht als Dupuis linzen. Dit zijn geen Le Puy linzen. Mocht je geen Le Puy linzen kunnen vinden, dan is dit wel het alternatief. Le Puy linzen blijven namelijk heel tijdens het koken en behouden hun bite. Dupuis linzen blijven ook heel tijdens het koken. Bruine en rode linzen koken stuk.

Gebruik voor deze linzensoep met wintergroenten de Le Puy linzen. Die blijven heel tijdens het koken en behouden hun bite.

gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Porties: een flinke pan vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 liter runderbouillon
  • 250 gram donkergroene linzen (Le Puy)
  • 1/4 van een grote knolselderij, in blokjes
  • 1 grote winterpeen, in blokjes
  • 2 pastinaken, in blokjes
  • 1 grote prei, in halve ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el gedroogde tijm
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 el mosterd
  • 1 el Worcestershire sauce
  • 1 ei
  • 1 el gedroogde tijm
  • 3 el paneermeel of panko
  • 1 tl zout
  • Peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je linzensoep met wintergroenten:

Maak eerst de gehaktballetjes. Meng hiervoor het gehakt met de mosterd, de Worcestershiresauce, het ei, 1 eetlepel tijm, het paneermeel, zout, en peper naar smaak. Draai hier kleine balletjes van.

Doe de linzen in een zeef en spoel ze goed af onder de kraan. Breng de bouillon aan de kook en voeg de linzen en 1 eetlepel tijm toe. Laat 15 minuten koken.

Voeg dan de knolselderij, winterpeen, pastinaak , ui en prei toe. Laat dit meekoken tot de groenten bijna beetgaar zijn.

Doe de gehaktballetjes erbij en laat deze een paar minuten meekoken. Dan is je soep klaar

Serveer de linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes in grote kommen. Lekker met vers stokbrood!

Tafel lekker !!

DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen