Zalm in papillot met grapefruit salsa – Denk je aan salsa, wat ‘saus’ betekent in het Italiaans en Spaans, dan denk je waarschijnlijk aan een, vaak pittige, Zuid-Amerikaanse saus. Pica de Gallo met tomaten, groene paprika, ui en jalapeñopeper, een frisse tomatensalsa of guacamole op basis van avocado. Ook met fruit kun je heerlijke salsa’s maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een frisse mangosalsa of een guacamole met fruit. Maar ook met grapefruit tover je een originele salsa op tafel. Lekker met een stukje zalm uit de oven.
Zalm in papillot met grapefruit salsa
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 stukken zalm met vel, 200 gram per stuk
- sap van 1/2 rode grapefruit
- 1 rode grapefruit, geschild zonder velletjes (à vif)
- sap van een halve citroen
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 theelepel kokosbloemsuiker
- 1 eetlepel gehakte krulpeterselie
- 1 gehakte munt
- 1 halve perzik in brunoise
- 1 eetlepel balsamico honing
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zalm in papillot met grapefruit salsa:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Marineer de zalm met het citroen- en grapefruitsap en kruid met zout en peper naar smaak. Laat alles een 30 minuten marineren in de koelkast. Neem een stuk aluminiumfolie en leg hierop een kleiner stuk aluminiumfolie (voor versteviging). Leg de zalm met de marinade en de olijfolie erop en sluit als een pakketje. Gaar de vis in ongeveer 20 minuten in de oven. Meng voor de salsa de grapefruit partjes, rode ui, perzik, munt, peterselie en peper en zout naar smaak. Voeg de kokosbloemsuiker en de balsamico honing toe en meng alles goed door elkaar. Serveer de zalm op verwarmde borden en verdeel de salsa erover. Serveer de zalm in papillot met grapefruit salsa bijvoorbeeld met rijst.
Tafel lekker !!
Ik hou van zalm ,ook van grapefruit,ik ga ’t zeker proberen.