Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zalm in papillot met grapefruit salsa

Zalm in papillot met grapefruit salsa – Denk je aan salsa, wat ‘saus’ betekent in het Italiaans en Spaans, dan denk je waarschijnlijk aan een, vaak pittige, Zuid Amerikaanse saus. Pica de Gallo met tomaten, groene paprika, ui en jalapeñopeper, een frisse tomatensalsa of guacamole op basis van avocado . Ook met fruit kun je heerlijke salsa’s maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een frisse mangosalsa  of een guacamole met fruit. Maar ook met grapefruit tover je een originele salsa op tafel. Lekker met een stukje zalm uit de oven.

Zalm in papillot met grapefruit salsa

  • 2  stukken Zalm met vel, 200 gram per stuk
  • Sap van ½  Rode Grapefruit
  • 1 Rode Grapefruit, geschild zonder velletjes (à vif)
  • Sap van ½ Citroen
  • 1 kleine rode Ui, gesnipperd
  • 1 theelepel Kokosbloemsuiker
  • 1 eetlepel gehakte Krulpeterselie
  • 1 gehakte Munt
  • 1 halve Perzik (blik) in brunoise
  • 1 eetlepel Balsamico Honing
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Peper en Zout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Marineer de zalm met het citroen- en grapefruitsap en kruid met zout en peper naar smaak. Laat alles een 30 minuten marineren in de koelkast. Neem een stuk aluminiumfolie en leg hierop een kleiner stuk aluminiumfolie (voor versteviging). Leg de zalm met de marinade en de olijfolie erop en sluit als een pakketje. Gaar de vis in ongeveer 20 minuten in de oven. Meng voor de salsa de grapefruit partjes, rode ui, perzik, munt, peterselie en peper en zout naar smaak. Voeg de kokosbloemsuiker en de balsamico honing toe en meng alles goed door elkaar. Serveer de zalm op verwarmde borden en verdeel de salsa erover. Lekker met rijst.

Tafel lekker!

Printen



Zalm in papillot met grapefruit salsa

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

1 reactie
  1. Jeanne zegt

    Ik hou van zalm ,ook van grapefruit,ik ga ’t zeker proberen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.