• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Onder het krokante laagje aardappelpuree zit een heerlijke kip kerrie met bloemkool

door Connie Derks
in Ovenschotel
0
2
Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie – Onder de krokante laag met aardappelpuree zit een heerlijke kip kerrie met lekker veel bloemkool verscholen.

Alweer bloemkool?

Bloemkool een van de populairste groenten in Nederland. Dat is niet voor niets, want bloemkool is op vele manieren klaar te maken. Dit komt door de neutrale smaak die makkelijk te combineren is. De Hollandse manier van bloemkool serveren is gekookt met een melksausje. Maar er kan veel meer met bloemkool, zowel gekookt als rauw. Zelfs rijst en tortilla’s worden gemaakt van bloemkool. Je zou bij wijze van spreken een hele week bloemkool kunnen eten zonder dat het gaat vervelen.

Een ovenschotel wel zo makkelijk

Het is altijd fijn dat, als je thuiskomt na een drukke dag, je niet veel meer aan het eten hoeft te doen. Deze ovenschotel zet je zo vanuit de koelkast in de oven. Het uurtje dat deze schotel in de oven staat kun je mooi gebruiken voor andere dingen. En ook niet onbelangrijk, bij ovenschotels komen de smaken ook zo lekker samen, dat wordt smullen. Ontdek ook onze andere ovenschotels met bloemkool.

Dubbel koken

Kook jij ook vaak te veel? Maak van dat minpunt een pluspunt! Vries het in. Zo ook met kip kerrie, de ene dag eet je deze met rijst en boontjes. Een of twee dagen later verwerk je de kip kerrie in een ovenschotel met bloemkool en aardappelpuree. Gekookte groente kun je best 2 dagen bewaren in de koelkast om er later weer iets anders mee te maken. Aardappelpuree en stamppotjes kunnen prima een paar dagen in de koelkast of langer in de vriezer. Zo bespaar je veel tijd en je hoeft niets weg te gooien. En zijn het geen hele porties? Dan is deze schotel bijvoorbeeld ook lekker met boontjes, worteltjes, broccoli of van alles door elkaar.

Bloemkool ovenschotels recepten

Bloemkool ovenschotels; zet deze varianten met gemak op tafel

Recepten voor de lekkerste bloemkool ovenschotels, deze fantastische ovenschotels zet je op een doordeweekse dag met gemak op tafel.

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram bloemige aardappelen geschild
  • een scheutje melk
  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gram kippendijen of filet
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram kippenbouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder naar smaak
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1/2 kopje panko of paneermeel
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1/2 theelepel kerrie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bloemkool ovenschotel met kip en kerrie:

Kook de aardappels gaar en maak er met de melk een puree van, breng op smaak met peper en zout.

Snij de bloemkool in roosjes en kook deze in 5- 10 minuten beetgaar. Ze garen in de oven nog iets na.

Snij het vlees in kleine stukjes. Snij de ui in stukjes en pers de knoflook erbij uit.

Smelt de boter in een wok of koekenpan en bak hierin de kipblokjes bijna gaar. Bestrooi naar smaak met kerriepoeder en een beetje peper en zout. Voeg er de ui en knoflook aan toe en bak deze kort mee. Verwarm de bouillon en doe deze bij het vlees in de pan. Voeg de bloemkool toe en warm alles even goed door.

Los de maïzena op in 2 eetlepels water en roer dit door het mengsel. Breng eventueel verder op smaak.

Doe de groente en het vlees in een ovenschotel en verdeel er de aardappelpuree overheen. Hou er rekening mee dat de saus gaat pruttelen dus zorg dat de schaal groot genoeg is. Meng de panko met de gesmolten boter en de kerriepoeder en strooi dit over de puree.

Verwarm de bloemkool ovenschotel met kip en kerrie tot deze mooi gekleurd en goed heet is. Dit is ongeveer een half uurtje op 180 graden. Heb je de schotel in de koelkast gehad en is deze helemaal koud reken dan op een uur.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin132Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Tian
Ovenschotel

Tian, een gratin in Provençaalse stijl

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas
Ovenschotel

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas
Ovenschotel

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas

Lasagne met asperges en appenzeller
Ovenschotel

Lasagne met asperges en Appenzeller

Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel
Ovenschotel

Ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

Gevulde auberginerolletjes
Ovenschotel

Gevulde auberginerolletjes uit de oven

Reacties 2

  1. Johan Souman says:
    1 jaar geleden

    Goedenmiddag,

    ik heb dit recept vanmiddag gemaakt en dat ging redelijk makkelijk. Je bent alleen
    een hoop tijd kwijt aan het snijden van alles.
    Ik heb alleen het vermoeden, dat de ovenschotel iets te droog is. Ik wist namelijk
    ook niet zo goed hoeveel kippenbouillon erin moest. In het recept staat 200 GRAM,
    maar met bouillon is dat toch een beetje moeilijk. Moet dit 200 ML zijn ? Of 2000 ML ?
    De smaak is wel prima.

    groet,

    Johan

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 maanden geleden

      200 gram is ongeveer 200 ml. Johan. Fijn dat het gesmaakt heeft!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen