• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Bloemkool ovenschotels; zet deze varianten met gemak op tafel

De lekkerste recepten voor jou geselecteerd

0
Bloemkool ovenschotels recepten

Bloemkool ovenschotels – Recepten voor de lekkerste bloemkool ovenschotels, die zet je op een doordeweekse dag met gemak op tafel.

Ovenschotels is gemak

Een ovenschotel is altijd handig omdat je die de dag vooraf klaar kan zetten. Je kookt bijvoorbeeld vandaag een dubbele portie bloemkool. Vandaag eet je die als AGV’tje en van de andere helft maak je met een paar extra ingrediënten de heerlijkste ovenschotel voor morgen of overmorgen. Misschien heb je nog aardappels over of iets van vlees of kaas. Het is een fijne manier om restjes te verwerken die anders misschien blijven liggen.

Bloemkool ovenschotels; het korstje is het lekkerst

Behalve dat een bloemkool ovenschotel erg makkelijk is is het natuurlijk ook erg lekker. Dat komt doordat de smaken in zo’n ovenschotel goed de kans krijgen om in te trekken. Maar de bovenkant is toch wel het lekkerst. Dit krokante laagje kun je op meerdere manieren bereiken. Dit korstje hoeft echt niet altijd kaas of paneermeel te zijn, er zijn zo veel meer mogelijkheden.

Lees ook:

Toppings voor ovenschotels
Kookschool

De lekkerste toppings voor ovenschotels – zo maak je ze onweerstaanbaar

Met deze toppings voor ovenschotels maak je elke schotel knapperig, creatief en onweerstaanbaar. Simpele tips en verrassende ideeën!

De perfecte ovenschotel; Zo bouw je die op
Kookschool

Zo bouw je de perfecte ovenschotel op: praktische tips en slimme lagen

Ga je een ovenschotel maken? Dan wil je ook de perfecte ovenschotel. Hier vind je heel veel tips voor de verschillende lagen in die schotel.

Maar het hoeft niet altijd een topping te zijn, je kunt de bloemkool ovenschotel ook inpakken in bijvoorbeeld filodeeg. Dat ziet er prachtig uit, maar is vooral ook erg lekker. Moeilijk is het niet, het recept van een bloemkoolschotel met filodeeg staat hieronder vermeld. Laat je niet afschrikken door zijn prachtige uiterlijk hij is echt niet moeilijk en het proberen waard.

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotels

Maak eens deze knapperige bloemkool ovenschotel. De schotel is vegetarisch want we gebruiken een heerlijk romige gorgonzola.

Check het recept of lees de infoDetails

Door en door heet

Let op bij een bloemkool ovenschotel die je een dag van tevoren gemaakt hebt en die ijskoud uit de koelkast komt. Doordat je met koude ingrediënten begint moet die ovenschotel wel 15 minuten langer in de oven staan om een goede kerntemperatuur te bereiken.

Hierbij geldt dat een grote platte ovenschotel eerder op temperatuur is dan een kleinere hoge. Je kunt de temperatuur altijd testen met een temperatuurmeter. Heb je die niet? Doe de test dan door een mes in het midden te steken en te voelen of het helemaal warm is.

Recepten voor bloemkool ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Een bloemkool ovenschotel met kip en kerrie voor doordeweeks. Onder het laagje aardappelpuree zit een heerlijke kip kerrie met bloemkool.

Ovenschotel met bloemkool en peer
Ovenschotels

Ovenschotel met bloemkool en peer

Deze verrassende ovenschotel met bloemkool en peer is een heerlijk verwarmende maaltijd als de dagen koud en guur zijn.

bloemkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Met een paar simpele handelingen maak je van een eenvoudige bloemkool ovenschotel met gehakt in een geweldig lekkere maaltijd.

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei
Ovenschotels

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei

Een eenvoudige, maar erg lekkere ovenschotel met kip, bloemkool en prei. Boordevol Hollandse groenten waar iedereen nog eens van opschept.

aardappel-bloemkoolgratin
Ovenschotels

Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Deze eenvoudige aardappel-bloemkoolgratin is een maaltijd voor het hele gezin. Betaalbaar, vers en huisgemaakt. Gebruik bij voorkeur Hollandse bloemkool en een oudere boerenkaas voor een heerlijk resultaat.

Bloemkoolschotel met worstjes
Ovenschotels

Bloemkoolschotel met worstjes en Hollandse kruiden

Een bloemkoolschotel met worstjes is een ovenschotel die ideaal is voor de doordeweekse avond. Aardappel, groente en vlees, maar dan net even anders. Deze bloemkoolschotel met worstjes wordt op smaak gebracht met Hollandse kruiden.

Vorige Volgende
Bloemkool recepten & ideeën

Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool

Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.