Bloemkool ovenschotels – Recepten voor de lekkerste bloemkool ovenschotels, die zet je op een doordeweekse dag met gemak op tafel.
Ovenschotels is gemak
Een ovenschotel is altijd handig omdat je die de dag vooraf klaar kan zetten. Je kookt bijvoorbeeld vandaag een dubbele portie bloemkool. Vandaag eet je die als AGV’tje en van de andere helft maak je met een paar extra ingrediënten de heerlijkste ovenschotel voor morgen of overmorgen. Misschien heb je nog aardappels over of iets van vlees of kaas. Het is een fijne manier om restjes te verwerken die anders misschien blijven liggen.
Bloemkool ovenschotels; het korstje is het lekkerst
Behalve dat een bloemkool ovenschotel erg makkelijk is is het natuurlijk ook erg lekker. Dat komt doordat de smaken in zo’n ovenschotel goed de kans krijgen om in te trekken. Maar de bovenkant is toch wel het lekkerst. Dit krokante laagje kun je op meerdere manieren bereiken. Dit korstje hoeft echt niet altijd kaas of paneermeel te zijn, er zijn zo veel meer mogelijkheden.
Lees ook:
Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten
Toppings maken je ovenschotel helemaal af. Ze voegen extra smaak en structuur toe, zo geef je je gerecht een geheel eigen toets.
De perfecte ovenschotel; zo bouw je die op
Ga je een ovenschotel maken? Dan wil je ook de perfecte ovenschotel. Hier vind je heel veel tips voor de verschillende lagen in die schotel.
Maar het hoeft niet altijd een topping te zijn, je kunt de bloemkool ovenschotel ook inpakken in bijvoorbeeld filodeeg. Dat ziet er prachtig uit, maar is vooral ook erg lekker. Moeilijk is het niet, het recept van een bloemkoolschotel met filodeeg staat hieronder vermeld. Laat je niet afschrikken door zijn prachtige uiterlijk hij is echt niet moeilijk en het proberen waard.
Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola
Maak eens deze knapperige bloemkool ovenschotel. De schotel is vegetarisch want we gebruiken een heerlijk romige gorgonzola.
Door en door heet
Let op bij een bloemkool ovenschotel die je een dag van tevoren gemaakt hebt en die ijskoud uit de koelkast komt. Doordat je met koude ingrediënten begint moet die ovenschotel wel 15 minuten langer in de oven staan om een goede kerntemperatuur te bereiken.
Hierbij geldt dat een grote platte ovenschotel eerder op temperatuur is dan een kleinere hoge. Je kunt de temperatuur altijd testen met een temperatuurmeter. Heb je die niet? Doe de test dan door een mes in het midden te steken en te voelen of het helemaal warm is.
Recepten voor bloemkool ovenschotels
Ovenschotel met kip, bloemkool en prei
Een eenvoudige, maar erg lekkere ovenschotel met kip, bloemkool en prei. Boordevol Hollandse groenten waar iedereen nog eens van opschept.
Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Een bloemkool ovenschotel met kip en kerrie voor doordeweeks. Onder het laagje aardappelpuree zit een heerlijke kip kerrie met bloemkool.
Bloemkoolschotel met worstjes en Hollandse kruiden
Een bloemkoolschotel met worstjes is een ovenschotel die ideaal is voor de doordeweekse avond. Aardappel, groente en vlees, maar dan net even anders. Deze bloemkoolschotel met worstjes wordt op smaak gebracht met Hollandse kruiden.
Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
Deze eenvoudige aardappel-bloemkoolgratin is een maaltijd voor het hele gezin. Betaalbaar, vers en huisgemaakt. Gebruik bij voorkeur Hollandse bloemkool en een oudere boerenkaas voor een heerlijk resultaat.
Ovenschotel met bloemkool
Ovenschotel met bloemkool, een publieksfavoriet, maar steeds weer met een eigen twist. Ik gebruik gruyère als smaakmaker in dit recept.
Bloemkool ovenschotel met gehakt
Met een paar simpele handelingen maak je van een eenvoudige bloemkool ovenschotel met gehakt in een geweldig lekkere maaltijd.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.