• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Gegratineerde asperges met spinazie

Samantha door Samantha
in Ovenschotel
0
1
Gegratineerde asperges met spinazie

Gegratineerde asperges met spinazie – Asperges, een seizoen waar velen van ons reikhalzend naar uitkijken. Met een flinke bundel prachtige asperges en een grote zak verse spinazie haal je het voorjaar in huis. Op tafel pronkt dan straks deze prachtige aspergegratin. Daar kun je mee voor de dag komen.

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Gegratineerde asperges met spinazie

Ovenschotel voor 4 personen

  • 1,5 kilo witte asperges
  • 375 gram spinazie
  • 2 flinke sjalotten
  • 75 gram roomboter
  • zout en witte peper
  • snufje nootmuskaat
  • 30 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eidooier

Zo maak je gegratineerde asperges met spinazie:

Leg de asperges 30 minuten in koud water, schil ze zorgvuldig van net onder het kopje tot onderaan, haal de schiller 2 keer langs de asperge op zodat je zeker bent dat er geen stugge draden achterblijven. Snijd de onderste houterige eindjes er royaal af ongeveer 2 cm.

Je zou de schillen kunnen weggooien, maar ze geven nog veel smaak af. Gebruik ze daarom als basis voor je bouillon. Zet daarom een halve liter water op met wat zout. Kook hierin de aspergeschillen met de afgesneden onderkanten 10 minuutjes en zeef ze dan uit het vocht. Kook dan ook de asperges 10 minuten in deze bouillon. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een ingevette ovenschaal. Gooi de bouillon niet weg!

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Was de spinazie grondig. Schil en snipper de sjalotten. Verhit een klontje boter in een pan en bak hierin de sjalotten glazig. Voeg de spinazie toe en laat deze in ruim 5 minuten slinken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Smelt in een andere pan 30 gram boter en voeg de bloem toe. Roer goed door. Giet er dan voorzichtig en al roerend 250 ml. van de aspergebouillon en 250 ml. melk bij. Goed blijven roeren en even opkoken. Laat 5 minuten koken en haal dan van het vuur. Roer 30 gram van de Parmezaanse kaas door de saus. Neem wat van de saus uit de pan en roer dit om met de eidooier. Doe het geheel weer terug bij de saus. Breng met zout en peper op smaak.

Gegratineerde asperges met spinazie

Schep de spinazie over de asperges in de ovenschaal en giet de saus erover. De overige Parmezaanse kaas erover strooien en wat vlokjes boter erover verdelen. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en laat in 20 tot 30 minuten mooi kleuren en garen.

Serveer de gegratineerde asperges met spinazie met krieltjes of bijvoorbeeld roseval aardappeltjes.

Tafel lekker!

Tags: Groente
DeelPin550Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotel

Aardappelgratin met asperges

Bloemkoolsoufflé met ham en kaas
Ovenschotel

Bloemkoolsoufflé met ham en kaas

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Ovenschotel

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Spruitjesovenschotel met Mont d'Or
Ovenschotel

Spruitjesovenschotel met Mont d’Or

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje
Ovenschotel

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spekjes
Ovenschotel

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spek

Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje
Ovenschotel

Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje

Reacties 1

  1. Mayke says:
    3 jaar geleden

    Waarom kunnen recepten van lekkertafelen.nl toch niet geprint worden?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen