• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Zuurkool in ham gerold op een laag aardappelpuree

door Connie Derks
in Ovenschotel
1
0
hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool – Zalige zuurkool verpakt in een plakje ham op een romige laag aardappelpuree.

Zuurkool uit de oven

Zuurkool is vooral in de winter een veel gegeten groente, vaak als stamppot of in een ovenschotel met gehakt. Zuurkool uit de oven wordt totaal anders als je bovenop een laag aardappelpuree, een laag hamrolletjes met daarin gestoofde zuurkool legt. Hierover gaat nog een dun laagje bechamelsaus en paneermeel voor een lekker korstje.

Hamrolletjes met gestoofde zuurkool

Vaak wordt zuurkool erg zuur gevonden, eigenlijk logisch want het heet niet voor niets zuurkool. Veel mensen houden van de zure smaak maar niet iedereen is er weg van, zeker kinderen kunnen deze smaak niet altijd waarderen. Door de zuurkool te stoven met een beetje boter wordt deze heerlijk zacht van structuur en smaak, het is geen zure hap meer, maar een milde en zelfs bijna romige zuurkool. Deze zuurkool verpakken je in lekkere plakken gekookte ham die hierdoor ook heerlijk zacht worden.

Lekker met aardappelpuree

Hamrolletjes met zuurkool zijn zo al lekker, maar als je deze op een laag romige aardappelpuree legt en overgiet met een dun laagje bechamelsaus dan wordt het een waar feest.

Slim koken bespaart werk

Als je zuurkool gaat stoven, stoof dan gelijk wat meer. Ook van de aardappelen schil je een dubbele portie. Hiermee bespaar je jezelf werk. Maak met de helft van de aardappels en zuurkool deze heerlijke hamrolletjes met zuurkool en met de andere helft maak je een stamppot met rookworst of een ovenschotel met gehakt. Zo zet je met één keer werk, twee keer een totaal andere zuurkool op tafel.

Zuurkool

Zuurkool; niet alleen in de stamppot!

Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg kruimige aardappelen geschild
  • 700 gram zuurkool
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 8 plakken gekookte ham
  • 75 gram boter
  • 25 gram bloem
  • +/- 350 ml melk
  • 2 eetlepels panneermeel
  • zout, peper, nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hamrolletjes met zuurkool uit de oven:

Smelt in een pan 25 gram van de boter en bak hierin de ui kort aan. Druk het meeste vocht uit de zuurkool en doe deze bij de ui in de pan. Roer goed door en doe er een klein kopje water en een beetje peper bij. Laat dit met de deksel op de pan 10-15 minuten stoven tot de zuurkool zacht is.

Kook ondertussen in een andere pan de in stukken gesneden aardappels in water met zout in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Smelt in een steelpannetje 25 gram van de boter en voeg er de bloem aan toe. Roer goed door en laat een beetje pruttelen tot dit gaar is. Voeg er beetje bij beetje de melk aan toe, roer goed en laat steeds even doorkoken. De saus moet niet te dik zijn, voeg er eventueel iets meer melk of water aan toe tot een lopende saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Giet de aardappelen af en maak een puree met 25 gram boter en een scheutje melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal.

Verdeel de zuurkool over de plakjes ham en rol deze op. Leg ze op de puree. Giet er de saus over en bestrooi lichtjes met paneermeel. Zet de schaal hamrolletjes met zuurkool ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden tot de bovenkant mooi verkleurd en knapperig is.

Tafel lekker !!

DeelPin39Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen