Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Pasta met kastanjechampignons past perfect in de herfst maar kan het hele jaar. De combinatie van kastanjechampignons, spek en mosterdroom is echt heerlijk.

5 4.469

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus – Bij een pastagerecht wordt al snel aan tomatensaus gedacht. Maar er kan zoveel meer.  Ook in de Italiaanse keuken worden in pastagerecht veel restjes verwerkt. Dat hoeven niet altijd restjes te zijn uiteraard. Je kunt je ook prima laten inspireren door aanbiedingen bij de groenteman of door mooie seizoensingrediënten. Zo past onderstaand pastagerecht heel goed bij de herfst. Paddenstoelen, spek en mosterdroom maken dit een topper voor de herfstmaanden, maar ook in de rest van het jaar kun je deze pasta prima serveren. De kastanjechampignons zijn in Nederland gewoon jaarrond verkrijgbaar. De kastanjechampignons geven de pasta lekker veel smaak. Daarnaast zijn deze champignons heel gezond, ze bevatten veel vezels, vitamine B en zelfs meer antioxidanten dan sperziebonen en wortels! Kastanje champignons smaken licht nootachtig, het vruchtvlees is wat steviger en de smaak wat voller dan dat van zijn witte broertje.

De mosterdroomsaus maakt deze pasta extra bijzonder. Het is een lekkere en makkelijke saus waarin de scherpe en volle smaak van de mosterd goed tot zijn recht komt. In combinatie met de kastanjechampignons en het zoute spek maakt dit deze pasta compleet!


Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Pastagerecht voor 1 persoon

  • 75 gram pasta naar keuze
  • 1/2 ui
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • klein handje verse bieslook
  • olijfolie
  • zout en peper

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Snipper de ui en maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bak de ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Haal de spek uit de pan.

Giet een beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Giet de slagroom erbij en laat ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg de mosterd toe en verwarm nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus, roer goed door elkaar. Snijd de knapperige ontbijtspek in stukjes en voeg deze toe aan de pasta. Snijd de bieslook fijn en strooi over de pasta.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
  1. Annemieke zegt

    Gisteren gemaakt: ontzettend lekker!!! Let goed op, de ingrediënten zijn voor 1 persoon. Mosterd in de roomsaus met die knapperige spekjes (ik heb spekreepjes gebruikt) is een mooie combinatie. Het gerecht ziet er ook nog eens heel leuk uit!

    1. Redactie zegt

      Leuk dat je het deelt Annemieke! Fijn dat het gesmaakt heeft.

  2. Inge zegt

    Afgelopen vrijdag heb ik deze pasta voor mezelf bereid. Het was verrassend lekker, zelfs met weinig vlees. In plaats van slagroom heb ik kookroom gebruikt, dat had ik nog. Dit gerecht ga ik zeker nog eens maken.

    1. Anneke zegt

      Bedankt voor je berichtje Inge, leuk! Fijn dat het je gesmaakt heeft. Groetjes Anneke

  3. Remon zegt

    Erg smakelijk. Vandaag gemaakt. Verhoudingen wel iets aangepast bij 5 personen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer