• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

door Redactie
in Pastagerechten
0
7
pasta met kastanjechampignons

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus – Bij een pastagerecht wordt al snel aan tomatensaus gedacht. Maar er kan zoveel meer. Ook in de Italiaanse keuken worden in pastagerecht veel restjes verwerkt. Dat hoeven niet altijd restjes te zijn uiteraard. Je kunt je ook prima laten inspireren door aanbiedingen bij de groenteman of door mooie seizoensingrediënten. Zo past onderstaand pastagerecht heel goed bij de herfst. Paddenstoelen, spek en mosterdroom maken dit een topper voor de herfstmaanden, maar ook in de rest van het jaar kun je deze pasta prima serveren. De kastanjechampignons zijn in Nederland gewoon jaarrond verkrijgbaar. De kastanjechampignons geven de pasta lekker veel smaak. Daarnaast zijn deze champignons heel gezond, ze bevatten veel vezels, vitamine B en zelfs meer antioxidanten dan sperziebonen en wortels! Kastanjechampignons smaken licht nootachtig, het vruchtvlees is wat steviger en de smaak wat voller dan dat van zijn witte broertje.

De mosterdroomsaus maakt deze pasta extra bijzonder. Het is een lekkere en makkelijke saus waarin de scherpe en volle smaak van de mosterd goed tot zijn recht komt. In combinatie met de kastanjechampignons en het zoute spek maakt dit deze pasta compleet!

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 75 gram pasta naar keuze
  • 1/2 ui
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • klein handje verse bieslook
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de pasta met kastanjechampignons:

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Snipper de ui en maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Haal het spek uit de pan.

Giet een beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Giet de slagroom erbij en laat ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg de mosterd toe en verwarm nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus, roer goed door elkaar. Snijd het knapperige ontbijtspek in stukjes en voeg deze toe aan de pasta. Snijd de bieslook fijn en strooi over de pasta.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteMosterd
DeelPin60Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Pasta met kabeljauw en groente
Pastagerechten

Pasta met kabeljauw en groente

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

spaghetti bolognese
Pastagerechten

Spaghetti bolognese

macaroni met ham, kaas en prei 1
Pastagerechten

Macaroni met ham, kaas en prei

macaroni ham en kaas
Pastagerechten

Macaroni met ham en kaas

mac and cheese
Pastagerechten

Mac and cheese

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes
Pastagerechten

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Reacties 7

  1. Ellen says:
    3 maanden geleden

    Wat ik wel mis is de groente. Welke zou je het beste toe kunnen voegen?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 maanden geleden

      Dat klopt Ellen, alhoewel de champignons ook als groente tellen. Maar voeg er gerust bijvoorbeeld courgette of paprika aan toe. Of, serveer er een salade naast.

      Beantwoorden
  2. Annemieke says:
    3 jaar geleden

    Gisteren gemaakt: ontzettend lekker!!! Let goed op, de ingrediënten zijn voor 1 persoon. Mosterd in de roomsaus met die knapperige spekjes (ik heb spekreepjes gebruikt) is een mooie combinatie. Het gerecht ziet er ook nog eens heel leuk uit!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Leuk dat je het deelt Annemieke! Fijn dat het gesmaakt heeft.

      Beantwoorden
  3. Inge says:
    7 jaar geleden

    Afgelopen vrijdag heb ik deze pasta voor mezelf bereid. Het was verrassend lekker, zelfs met weinig vlees. In plaats van slagroom heb ik kookroom gebruikt, dat had ik nog. Dit gerecht ga ik zeker nog eens maken.

    Beantwoorden
    • Anneke says:
      7 jaar geleden

      Bedankt voor je berichtje Inge, leuk! Fijn dat het je gesmaakt heeft. Groetjes Anneke

      Beantwoorden
  4. Remon says:
    8 jaar geleden

    Erg smakelijk. Vandaag gemaakt. Verhoudingen wel iets aangepast bij 5 personen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen