• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met spinazie en gehakt

Een heerlijke pastaschotel met spinazie, gehakt, champignons en kruidenroomkaas

door Connie Derks
in Pastagerechten
0
2
pasta met spinazie en gehakt

Pasta met spinazie en gehakt – een echt lekkere pastaschotel boordevol verse ingrediënten.

Verse spinazie lastig? Nee hoor!!

Er wordt vaak tegen opgekeken, maar het is supereenvoudig om verse spinazie te bereiden. Je hebt dan al snel hele berg van die groene blaadjes, maar als je die in gedeeltes in een pan verwarmt is het al vrij snel geslonken waardoor je het makkelijk verder kunt verwerken. Met dit recept maak je er een pasta met spinazie en gehakt van. Natuurlijk voeg je er nog veel meer lekkere ingrediënten aan toe zodat je een snelle, verantwoorde en zeer smakelijke maaltijd op tafel kunnen zetten.

Pasta met spinazie

Deze pasta met spinazie en gehakt heeft geen tomatensaus en ook geen dikke bechamelsaus maar een lichte saus van melk met kruidenroomkaas die een beetje gebonden wordt met maizena. Die saus is bijzonder smaakvol door het gebruik van de kruidenroomkaas. Wil je liever een vollere saus? Dan kun je in plaats van melk ook kookroom gebruiken.

Pasta en gehakt, dat eet zo lekker weg

In veel recepten met pasta kom je gehakt tegen. Vaak rundergehakt of gemengd gehakt, maar ook kalfsgehakt, lamsgehakt of kipgehakt. Al die soorten kun je gebruiken in dit recept voor pasta met spinazie en gehakt. Iedere soort heeft weer een andere eigen specifieke smaak. Het gemalen vlees bak je in een koekenpan makkelijk tot kleine korrels en is daardoor ideaal om in pastagerechten te verwerken. Het verdeelt zich perfect tussen de stukjes gekookte pasta zodat de smaak zich ook goed verdeeld en je bij iedere hap het gehakt proeft.

Spinazie & pasta

Spinazie en pasta, een perfecte match

Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.

Pasta met spinazie en gehakt

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram pasta naar keuze
  • 400 gram gehakt naar keuze
  • 450 gram verse spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • rasp van halve citroen
  • 200 ml melk of kookroom
  • 1/2 eetlepel maizena
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met spinazie en gehakt:

Verwarm een grote pan met een bodempje water en laat daar de spinazie in slinken. Doe de spinazie in een vergiet en zet opzij. Spoel de pan om en kook hierin de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.

Snijd de champignons in plakjes en de ui en de courgette in blokjes. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak hierin op hoog vuur de champignons kort tot ze mooi verkleurd zijn. Haal uit de pan. Bak nu de ui en pers er de teentjes knoflook boven. Voeg het gehakt er aan toe en breng op smaak met zout, peper en de citroenrasp. Voeg de courgette toe en bak die kort mee.

Knijp de spinazie uit en hak het fijn. Doe dat samen met de melk, waarin je eerst de maizena oplost, bij het vleesmengsel en breng het aan de kook. Verkruimel ongeveer 2/3 van de kaas door de saus, bewaar de rest om er bij het serveren over te strooien. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak. Meng de gekookte pasta met de saus. Serveer de pasta met gehakt en spinazie in een grote schaal en verkruimel er de resterende kruidenroomkaas over.

Tafel lekker !!

DeelPin29Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

gemarineerde champignons
Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Zachte toastjes van pompoen
Hapjes

Zachte toastjes van pompoen

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

Reacties 2

  1. Yvonne Pool says:
    5 maanden geleden

    Wij hebben dit gisteren gegeten.
    Heerlijk! 😋

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 maanden geleden

      Fijn dat jullie er van genoten hebben Yvonne.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen