Pasta met spinazie en gehakt – Een snelle pastaschotel, boordevol verse ingrediënten. Daarmee zet je een verantwoorde en vooral lekkere maaltijd op tafel.
Verse spinazie lastig om klaar te maken? Nee, hoor!
Er wordt vaak tegen opgekeken, maar het is supereenvoudig om verse spinazie klaar te maken. Je hebt al snel een hele berg van die groene blaadjes, maar als je die in gedeeltes in een pan verwarmt, slinkt de groente vrij snel, waardoor je het makkelijk verder kunt verwerken. Met dit recept maak je er een pasta met spinazie en gehakt van. Natuurlijk voeg je er nog veel meer lekkere ingrediënten aan toe, zodat je een snelle, verantwoorde en heel smakelijke maaltijd op tafel kunnen zetten.
Pasta met spinazie
De pasta met spinazie en gehakt heeft geen tomatensaus en ook geen dikke bechamelsaus, maar een lichte saus van melk met kruidenroomkaas, die een beetje gebonden wordt met maizena. Die saus is bijzonder smaakvol door het gebruik van de kruidenroomkaas. Wil je liever een vollere saus? Dan kun je in plaats van melk ook kookroom gebruiken.
Pasta en gehakt, dat eet zo lekker weg
In veel recepten met pasta kom je ook gehakt tegen. Vaak is dat dan rundergehakt of gemengd gehakt, maar ook kalfsgehakt, lamsgehakt of kipgehakt. Al die soorten kun je gebruiken in dit recept voor pasta met spinazie en gehakt. Iedere soort heeft weer een andere eigen specifieke smaak. Kies voor het gehakt dat jij het lekkerst vindt. Het gemalen vlees bak je in een koekenpan makkelijk tot kleine korrels en het is daardoor ideaal om in pastagerechten te verwerken. Het verdeelt zich perfect tussen de stukjes gekookte pasta, zodat de smaak zich ook goed verdeeld en je bij iedere hap het gehakt proeft.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Spinazie en pasta; een perfecte match
Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.
Pasta met spinazie en gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram pasta, naar keuze
- 400 gram gehakt, naar keuze
- 450 gram verse spinazie
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram kruidenroomkaas
- de rasp van een halve citroen
- 200 ml melk of kookroom
- 1/2 eetlepel maizena
- zout en peper
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met spinazie en gehakt:
Verwarm een grote pan met een bodempje water en laat daar de spinazie in slinken. Doe de spinazie in een vergiet en zet opzij.
Spoel de pan om en kook hierin de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
Snijd de champignons in plakjes en de ui en de courgette in blokjes.
Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak hierin op hoog vuur de champignons kort tot ze mooi verkleurd zijn. Haal uit de pan.
Bak nu de ui en pers de teentjes knoflook erboven uit. Voeg het gehakt er aan toe en breng het op smaak met zout, peper en de citroenrasp.
Voeg de courgette toe en bak die kort mee.
Knijp de spinazie uit en hak het fijn.
Doe de spinazie samen met de melk, waarin je eerst de maïzena oplost, bij het vleesmengsel en breng het aan de kook.
Verkruimel ongeveer 2/3 van de kaas door de saus, bewaar de rest om er bij het serveren over te strooien.
Proef de saus en breng eventueel verder op smaak. Meng de gekookte pasta met de saus. Serveer de pasta met gehakt en spinazie in een grote schaal en verkruimel er de resterende kruidenroomkaas over.
Tafel lekker !!
Wij hebben dit gisteren gegeten.
Heerlijk! 😋
Fijn dat jullie er van genoten hebben Yvonne.