Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spaghetti met Serranoham en spek

Een heerlijke doordeweekse pasta is deze spaghetti met Serranoham en spek. Een eenvoudig recept dat snel op tafel staat met een heerlijk zilte smaakbeleving.

0 477

Spaghetti met Serranoham en spek – Pasta, wat een heerlijke basis met oneindig veel mogelijkheden. Door die vele mogelijkheden kan je kiezen voor een kant en klare saus of kruidenmix uit een pakje maar hoeveel lekkerder is het als je het helemaal zelf maakt? Moeilijk? Helemaal niet! En het kost ook nog eens weinig tijd. Dus ideaal voor een doordeweekse dag.

Deze pasta is makkelijk en snel te maken en door de ham en spek krijgt het een heerlijk zilte smaak. Ik heb gekozen voor Serranoham die ongeveer 10 maanden gerijpt heeft. De plakjes hiervan zijn nog mooi zacht en het vlees heeft een lekker uitgesproken ziltige smaak. Omdat je de ham later toevoegt wordt het geheel niet te zout en is de balans van smaken heerlijk. Zorg voor een goede kwaliteit Serranoham en ga ook voor een stukje spek van de echte slager, dat zul je zeker terugproeven in het eindresultaat.


Spaghetti met Serranoham en spek

Pastagerecht voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti
  • 1 grote ui
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3/4 blik tomatenblokjes
  • 200 ml witte wijn
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • 100 gram gerookt ontbijtspek
  • 4 plakjes Serranoham
  • Olijfolie om in te bakken

Zo maak je spaghetti met Serranoham en spek:

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal zo’n 11 minuten). Snij de ui en de tomaatjes in stukjes en knijp de knoflook fijn. Snij het ontbijtspek in stukken en bak dit bruin in olijfolie. Schep het daarna uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de ui even aan, voeg de knoflook en de zongedroogde tomaatjes toe en bak een minuutje mee. Doe de tomatenblokjes uit blik met wat sap erbij en breng het aan de kook. Voeg de wijn toe en laat alles inkoken tot een wat dikkere saus. Schep de spek, peterselie en de pasta door de saus en schep er nog wat Parmezaanse kaas door. Snij de ham in reepjes en verdeel ze over de pasta. Serveer de spaghetti met Sarranoham en spek direct en garneer met wat Parmezaanse kaas en peterselie.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.