• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo

door Hedwig Adema
in Pastagerechten
Tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo – Stroganoff stamt uit de Russische keuken en bestaat uit een dikke saus van onder andere ui, zure room, mosterd en wodka. Er worden, volgens traditie, dunne repen kort gebakken biefstuk bij geserveerd.

Stroganoff is vernoemd naar de Russische machtige familie Stroganov welke verantwoordelijk was voor een groot deel van de verovering van Siberië.
Het gerecht schijnt ontstaan te zijn tijdens een barre veldtocht waarbij het ‘s avonds zo koud was dat de kok een pittige saus maakte ( stroganoff ) om de manschappen weer op temperatuur te laten komen. Dat daarbij niet bepaald scheutig met de wodka is omgesprongen laat zich raden.

Gaandeweg de tijd zijn er allerlei varianten op stroganoff ontstaan. Ik maakte er onderstaande variant op met onder andere chorizo, en heb de wodka vervangen door witte wijn.

Tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo

Pastagerecht voor 2 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 g chorizo (worstjes)
  • 250 g paddenstoelen
  • peper & zout
  • 2 el verse oregano of 2 tl gedroogd
  • 4 grote el tomatenpulp
  • 4 grote el droge witte wijn
  • 60 g crème fraîche
  • 1 flinke tl gerookte paprikapoeder
  • 1 flinke tl zoete paprikapoeder
  • 4 takjes verse tijm (2 voor garnering)

voor de pasta:

  • 150 g tagliatelle

Verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden

Snipper de rode ui, snijd de chorizo klein, en pers de knoflook uit.
Fruit dit samen zachtjes in een anti-aanbak pan in de olijfolie gedurende vijf minuten.
Voeg er de paddenstoelen aan toe, waarbij je de oesterzwammen scheurt, de kastanjechampignons snijdt, en de kleinere soorten heel laat. Bak ze op vol vuur twee minuten mee en breng op smaak met peper & zout.

Optioneel: vis een deel van de paddenstoelen uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Deze kun je gebruiken als garnering voor op de borden.

Kook intussen de pasta, en zorg dat deze tegelijkertijd met de stroganoff klaar is.
Voeg aan het paddenstoelenmengsel in de pan de gerookte- en zoete paprikapoeder toe, en bak deze even mee op laag vuur. ( Wanneer je paprikapoeder op te hoge temperaturen bakt wordt deze bitter ).
Voeg de tomatenpulp, de droge witte wijn en de crème fraîche toe en roer er door op matig vuur. Doe er zoveel heet water bij tot er een mooie dikke paddenstoelensaus ontstaat.

Schep de tagliatelle in de voorverwarmde borden en verdeel er de stroganoff over. Garneer de tagliatelle met stroganoff van paddenstoelen en chorizo met takjes verse tijm en blaadjes oregano.

Tags: Groente - PaddenstoelenTagliatelleVlees - Chorizo

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen
Maaltijdsoep

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Vleesgerechten

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen

Eenvoudige linzensoep met chorizo
Soep

Eenvoudige linzensoep met chorizo

Champignonpizza of Pizza Funghi met verse champignons
Pizza

Champignonpizza of Pizza Funghi – Echt vers!

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen 2
Ovenschotel

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen