Zomerse macaroni met spinazie en gehakt – Weet je niet wat te doen met spinazie? Maak er eens een grote pan zomerse macaroni mee, je gezin zal er van smullen.
Macaroni ook in de zomer een goed idee
Wanneer we denken aan makkelijk koken denken we al gauw aan macaroni, nu is dat niet altijd makkelijker dan andere maaltijden maar dat komt vast omdat macaroni een soort van huiselijkheid heeft. Allerlei ingrediënten door elkaar in een grote pan en naar believen opscheppen. Je kunt het slechter treffen.
Allerlei ingrediënten door elkaar in een grote pan en naar believen opscheppen.
Nu denken we in de zomer vaak aan salades als we met macaroni gaan koken. Prima en erg lekker maar een warme macaroni kan ook met al die lekkere groente die in de zomer volop te krijgen zijn. Zorg er voor dat er geen zware saus in zit en houdt de ingrediënten licht. Varieer ook met smaken en kleuren, je ogen eten ook mee.
Macaroni met spinazie
Spinazie is een groente die we al gauw koken, roerbakken of in een soep verwerken. Maar macaroni met spinazie kan ook heel goed. Spinazie is eigenlijk heel erg makkelijk. Je wast het en doet het met aanhangend water in de grootste pan die je kunt vinden. Vuur eronder, deksel erop en 5 tot 10 minuten later is je spinazie al klaar voor verder gebruik.
Vuur eronder, deksel erop en 5 tot 10 minuten later is je spinazie al klaar voor verder gebruik.
Veel recepten zijn met spinazie, kip en pasta maar spinazie, gehakt en pasta is ook een lekkere combi die heel erg lekker en ook makkelijk te maken is want in gehakt hoef je niet te snijden dat heeft de slager al voor je gedaan. Het is niet voor niets dat de meeste macaroni recepten met gehakt gemaakt zijn. Gehakt is altijd goed, het wordt niet droog, het is niet duur en het verwerkt zich makkelijk.
Verse tomaten
In de zomer heb je ook volop verse tomaten. Deze zijn heerlijk om te gebruiken in je macaroni. De smaak van verse tomaten is zo veel frisser dan dat blikje tomatenpuree. Het maakt de hele schotel licht, zeker als je er ook nog eens van die heerlijke cherrytomaten op het laatst aan toevoegt.
Macaroni of pasta
Je kunt voor dit recept natuurlijk een pasta nemen die jij lekker vindt. Macaroni is een van de meest gegeten pastasoorten. Houd je van iets meer bite kun je ook zoals op de foto orecchiette of een penne nemen.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram macaroni
- 350 gram rundergehakt
- 500 gram spinzaie
- 500 gram tomaten
- 2 uien
- 150 gram champignons
- 200 gram cherry tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde Itliaanse kruiden
- 3 teentjes knoflook
- peper
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je macaroni met spinazie en gehakt:
Breng een pan met water aan de kook voor de macaroni . Snij een kruisje in de schil van de tomaten en laat deze 1 minuut in het water meekoken. Haal ze er uit en laat afkoelen.
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de ui in halve ringen en de champignons in kwarten. Was de spinazie en doe deze met aanhangend water in een grote pan. Breng aan de kook en draai na 5 minuten het vuur uit.
Bak de champignons en ui op een hoog vuur gaat. Voeg er het gehakt aan toe en bak dit rul. Haal de schil van de tomaat en snij deze in grove stukken. Hak de knoflook en voeg dit samen toe aan het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper, zout en italiaanse kruiden.
Laat het vocht van de tomaten grotendeels verdampen. Doe de spinazie uit de pan in een vergiet. Duw het meeste vocht eruit. Snij de spinazie zeer grof. Snij de kerstomaten doormidden.
Voeg de macaroni, spinazie en de kerstomaten bij het gehaktmengsel en warm even goed door. Serveer de zomerse macaroni met spinazie en gehakt in kommen.
Tafel lekker !!