• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Winterse quiche met koolraap en palmkool

Ideaal als je vrienden komen eten

door Elise de Haan
in Quiche
0
0
Quiche met palmkool en koolraap

Quiche met koolraap en palmkool – In het kader van ‘iets leuks, iets anders’, een winterse quiche vol met vergeten groenten! De mooie geel-paarse koolraap en de diep donkergroene palmkool. Zie jij ze ook bij de groenteboer of op de markt, en weet je niet zo goed wat je er mee moet doen? Koop ze toch eens, en maak dan deze heerlijke quiche met koolraap en palmkool, waar deze beiden, wat vergeten groenten, in verwerkt zijn. Zo sla je twee vliegen in een klap!

Ideaal als je vrienden komen eten

Je kunt de quiche met koolraap en palmkool van tevoren klaarmaken. Bak hem dan ongeveer 20 minuten, laat hem afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast. Warm de quiche dan later ongeveer 15 minuten op in de oven, op 200 graden.

Koolraap

Koolraap; breng hem weer terug in de keuken

Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.

Quiche met koolraap en palmkool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gram koolraap, in blokjes
  • 200 gram palmkool, in fijne reepjes gesneden
  • 400 gram gehakt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 rode peper, in ringetjes, zonder zaad
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels paneermeel of panko
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een quiche met koolraap en palmkool:

Bekleed een quichevorm of springvorm van ongeveer 27 cm doorsnede met het bladerdeeg. Laat het bakpapier onder het deeg zitten. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Strooi het paneermeel over de bodem. Dit dient om overtollig vocht uit de vulling op te nemen.

Kook de koolraap kort voor, zodat ze net gaar zijn. Laat uitlekken en zet even apart.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit in een grote koekenpan of wok wat olie. Rul hierin het gehakt. Voeg de ui, knoflook en de peper toe en bak deze mee tot de uien glazig zijn. Bak vervolgens de palmkool mee tot deze beetgaar is. Meng de Italiaanse kruiden door het mengsel en roer deze er goed doorheen. Breng op smaak met wat zout. Schep dan voorzichtig de koolraap er door en zet het vuur uit.

Klop in een kom de eieren los met de kookroom.

Vul het bladerdeeg met het groenten en gehaktmengsel. Druk de randen van het deeg voorzichtig naar binnen toe. Schenk dan de losgeklopte eieren over de quiche.

Bak de quiche met koolraap en palmkool ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Als de quiche te snel kleurt, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Laat na de baktijd de quiche, in de vorm, een paar minuten afkoelen. Serveer de quiche in punten.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Kool - Palmkool
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

courgette taart
Quiche

Courgette taart

Quiche met asperges en Blauw Klaver
Quiche

Quiche met asperges en Blauw Klaver

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas
Quiche

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Quiche met asperges
Quiche

Quiche met asperges

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!

groentetaartje
Quiche

Groentetaartje met verse spinazie, tuinbonen en asperges

Quiche van zoete aardappel
Quiche

Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Brietaart met champignons en prei
Quiche

Brietaart met champignons en prei

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen