Ragout van asperges en kip, een delicatesse op je bord – Tijdens het aspergeseizoen kun je van alles maken met deze groente van Hollandse bodem. Een ragout is daarbij waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt. Toch is een ragout van asperges en kip een absolute lekkernij. Waag je maar eens aan onderstaand recept en laat ons na afloop vooral weten wat je ervan vond.
Lekker veel verse groenten
Deze aspergeragout wordt kleurrijker en extra luxe door het toevoegen van andere groenten. Naast de asperges gebruik je ook wortel, doperwtjes en puntpaprika. Serveer het geheel met pasta of rijst en je hebt een fantastische maaltijd. De kip kun je naar wens ook gerust vervangen door witvis of zalm. En, je kunt voor een feestelijk moment de ragout ook in pasteibakjes doen en als voorgerecht serveren. Kortom, dit is een gerechtje dat absoluut in je asperge portfolio thuishoort. Zet deze ragout van asperges en kip tijdens het seizoen met enige regelmaat op het menu. We beloven dat je daar geen spijt van krijgt.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Check het recept of lees de infoHoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Check het recept of lees de infoRagout van asperges en kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg witte asperges
- 8 jonge wortelen
- 2 rode puntpaprika in blokjes
- 100 g doperwtjes
- 2 dubbele kipfilet
- 1 el roomboter
- 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
- 4 el witte balsamico azijn
- 4 dl kookroom
- zeezout
- zwarte peper
- peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ragout van asperges en kip:
Schil de asperges en snij het houterige gedeelte weg. Snij in plakjes van 2 cm.
Schil de wortelen en snij ze in schuine plakjes. Snij de punt paprika middendoor en verwijder zaadlijsten en zaden en snij in kleine blokjes.
Stoom de groenten beetgaar en houd warm.
Bak ondertussen de kippenfilet gaar en snij in grove stukken.
Smelt de roomboter en bak hierin de gesnipperde sjalotjes. Blus af met de balsamico azijn en laat inkoken. Voeg de kookroom, de groenten, erwtjes en de kip toe en warm op. Breng de ragout van asperges en kip op smaak met zeezout en zwarte peper en garneer met wat peterselie pluksels
Tafel lekker !!