Kip kerrie met ananas – Dit kipgerecht met lekker veel verse ananas en groenten eet je met witte rijst.
Homemade kip kerrie
Kip kerrie is een vrij makkelijk hoofdgerecht met kipfilet waar niet echt veel extra voor nodig is. En toch wordt er massaal naar de kant-en-klare potten of saus uit een pakje gegrepen als bij het maken van een rijstgerecht. In dezelfde tijd, want die verse groenten moet je toch snijden, maak je zelf een saus waarvan je weet wat erin zit.
Gebruik verse ananas!
In de kip kerrie uit dit artikel zit verse ananas, die een stuk minder zoet is dan de ananas uit blik. Bovendien heeft verse ananas veel maar smaak. En, als je de ananas meebakt met het vlees, wordt het vlees lekker zacht. Verse ananas heeft namelijk enzymen die eiwitten afbreken. Het gebruik van verse ananas heeft dus alleen maar voordelen.
Welke kerrie gebruik je?
Als je kip kerrie met ananas maakt, heb je daar uiteraard kerrie voor nodig. Kenmerkend voor kerrie is de gele kleur. Die kleur komt door de kurkuma, maar wist je dat kerrie uit minimaal 12 specerijen bestaat? Daarom zijn er ook zoveel soorten kerrie, want de verhoudingen kunnen per merk nogal verschillen. De ene kerrie kan veel zoeter of juist pittiger zijn dan de andere. In dit recept wordt vadouvan gebruikt, een soort kerrie met Indiase roots, die iets pittiger en zoeter is. Gebruik je liever een andere kerrie? Dat kan natuurlijk ook. Kies vooral wat jij zelf lekker vindt.
Kerrie bestaat uit minimaal 12 soorten specerijen
Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas
Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kip kerrie met ananas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet
- 1/2 verse ananas, in stukjes
- 1 flinke ui
- 1 rode paprika
- 200 gram champignons
- 1/2 courgette
- 1 appel
- 2-3 eetlepels vadouvan
- 2 eetlepels gembersiroop
- peper en zout
- 50 gram bloem
- 350 ml bouillon
- 100 ml kookroom
- zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kip kerrie met ananas:
Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met 2 eetlepels vadouvan, voeg 2 eetlepels olie toe en meng goed door elkaar. Zet opzij om te marineren.
Snijd de ui, paprika, courgette, appel en champignons in niet te kleine stukken. Meng ze niet, maar houdt ze apart.
Maak een papje van de bloem en de helft van de bouillon door steeds een klein beetje bouillon aan de bloem toe te voegen en goed te blijven roeren. Zet opzij.
Verhit een beetje olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip kort aan, dan de ananas toevoegen en even meebakken.
Voeg er nu de ui en de paprika aan toe en bak kort, voeg de champignons toe.
Giet er de andere helft van de bouillon bij en breng aan de kook. Roer alle aanbaksels los. Voeg er nu al roerende het bouillonpapje bij en breng aan de kook.
Voeg de kookroom en de gembersiroop toe en kook kort door.
Is de saus te stevig, voeg dan een beetje water toe, is hij te slap, maak dan nog een papje met bloem en voeg dit toe. Houd er rekening mee dat door de appel en courgette de saus nog een beetje dunner wordt.
Doe nu de appel en de courgette bij het mengsel en laat alles rustig 5 minuten doorkoken. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen. Proef en voeg eventueel zout, peper of vadouvan toe.
Serveer de kip kerrie met ananas met witte rijst.
Tafel lekker !!