• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Nasi met makreel

Super simpel en toch feest op tafel

door Redactie
in Rijstgerechten
0
0
Nasi met makreel

Nasi met makreel – Een klassieke nasi? Wat is dat? Oké, we zijn het er over eens dat je van een klassieker af moet blijven. Zo’n heerlijk authentiek recept moet je gewoon laten wat het is. Dat wil niet zeggen dat je er niet mee mag variëren. Nasi is zo’n gerecht waar talloze variaties van in omloop zijn. Een goede nasi blijft zo dicht mogelijk bij de basis. Dat doet deze nasi met makreel ook. Het is een puur en eerlijk recept en zo’n recept dat past aan het einde van de maand als de maand langer is dan je budget toelaat. Met maar enkele ingrediënten (wel goede ingrediënten) maak je deze nasi. Een groot deel heb je vast al in de voorraadkast staan.

Makreel

Makreel; De handigste tips en lekkerste recepten

Makreel is super gezond vanwege het hoge gehalte omega-3 vetzuren. Een vette vis dus en dan hebben we het over gezonde vetten.

Nasi met makreel plus …

Rijst is alleen maar een basis. Wat je daarmee doet, is aan jou. De nasi in onderstaand recept kun je op meerdere manieren inzetten. Gebruik het basic (als rijst bijgerecht), gebruik het met alleen eieren als vegetarisch bijgerecht of bak spek mee voor je de rijst toevoegt en doe er met de lente-ui een flinke hand ham reepjes bij. Je hebt dan een echt heerlijke nasi goreng. Of je maakt de nasi met makreel zoals in onderstaand recept beschreven. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar we nemen hier de nasi met makreel als uitgangspunt.

In deze nasi met makreel zijn 6 lente-uitjes verwerkt. Dat is natuurlijk heel magertjes als je de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten wil halen. En precies daarom is de rijsttafel uitgevonden. De rijsttafel bestaat uit meerdere gerechten waarbij vlees vaak ook een belangrijke rol speelt. In deze tijd vinden we groenten belangrijker. De oplossing is simpel. Zet een grote schaal nasi met makreel op tafel en zet daar de nodige bijgerechten bij. Zo ontstaat een eenvoudige, maar superlekkere rijsttafel.

Misschien zijn de volgende bijgerechten een leuke optie:

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

Bindsla met tomatensalsa

Gado Gado; kleurrijk Indonesisch comfort food

Indische eieren; Maak het zo pittig als je zelf wil

Je kunt ook het ei weglaten uit de nasi met makreel en er deze foe yong hai bij serveren.

Basic met smaak

De nasi met makreel is een heerlijke basic. Onthouden dat recept! Je maakt het supersnel en toch is dit echt heel smaakvol. Vergeet de nasikruiden en de zakjes of pakjes mix voor nasi. Maak het vers! Het recept voor deze nasi mag als notitie op de koelkast want dit kan wel eens een blijvertje op jouw weekmenu worden. Krijg je eters? Deze nasi met makreel mag op het menu, natuurlijk aangevuld met lekkere bijgerechtjes.

Nasi met makreel

Porties: 4 - 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 gestoomde makreel
  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 1 gele ui
  • 2 teentje knoflook
  • 2 cm. gemberwortel
  • 2 rode pepers
  • 6 lente-uitjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 6 eieren
  • zonnebloemolie
  • zout, peper

Bereidingswijze van dit recept

Nasi met makreel maak je zo:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat minimaal 5 minuten rusten.

Snipper ondertussen de uien knoflook, rasp de gember en snijd de peper in ringetjes.

Kluts de eieren, breng op smaak met zout / peper en bak in een koekenpan. Zodra het ei begint te stollen roer je dit met een garde om. Haal de pan van het vuur. Roer nogmaals met een garde zodat je mooie kleine stukjes ei krijgt die je straks door de nasi met makreel kunt scheppen. Zet het roerei opzij.

Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak hierin knoflook, ui, gember en peper kort. Voeg vissaus, ketjap, sesamolie en sherry toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rijst toe en schep goed om zodat de smaken zich goed mengen. Snijd de lente-uitjes in ringen en schep door de nasi. Zet je warmtebron helemaal laag en laat het geheel zachtjes doorwarmen.

Maak de makreel schoon, verwijder de graten, verdeel het visvlees in stukjes. Schep de makreel met het roerei door de nasi.

Serveer de nasi met makreel met een of meerdere bijgerechten.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kerrie eieren ragout
Rijstgerechten

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

risotto met kabeljauw en schorseneren
Rijstgerechten

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met savooiekool en pompoen
Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

Paddenstoelen risotto met kokkels
Rijstgerechten

Paddenstoelen risotto met kokkels

Citroen-honing kip
Rijstgerechten

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas
Rijstgerechten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen