• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Risotto

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes

Een bord vol comfortfood

Elise de Haan door Elise de Haan
in Risotto
0
0
Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes – Wat is er nu lekkerder dan een bord vol comfortfood? Deze prachtig groene risotto zit ook nog eens boordevol verse spinazie. De feta geeft de hartige touch aan het geheel, de halfdroge tomaatjes maken het helemaal af. Risotto maken betekent altijd dat je een minuut of 20 in een pan staat te roeren. Maar ach, het uiteindelijke resultaat maakt dat bij deze spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes zeker de moeite waard!

Verse spinazie!

Natuurlijk maak je deze spinazierisotto met verse spinazie. Het is makkelijk om een pak uit de diepvries te halen, maar echt, vers is zoveel lekkerder. In dit recept pureren we de verse spinazie in de blender. We koken hem niet apart, maar voegen hem aan het eind van de kooktijd toe aan de risotto. Zo blijft ook de mooie groene kleur behouden. Wil je de spinazie wat grover of heb je geen blender? Hak de spinazie dan met een scherp mes. De risotto wordt dan wat meer wit met groen, maar voor de smaak zal het geen verschil maken.

Een weetje over feta

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, ‘witte kaas’ en ‘saladekaas’ zijn géén feta. Feta wordt alleen gemaakt in Griekenland, van schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk. Daarnaast, feta smaakt gewoon echt anders dan ‘witte kaas’. Proef ze maar eens naast elkaar, het verschil is je snel duidelijk en je koopt vast voortaan alleen echte feta. Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten, in de meeste supermarkten is feta voor een heel schappelijke prijs te koop. Dus, gun je zelf het plezier van echte feta!

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes

Porties: 4 à 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 liter groentebouillon, warm
  • 600 gram verse spinazie, gewassen
  • 125 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 gram feta
  • 4 eetlepels halfdroge tomaatjes
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes:

Als je risotto gaat maken is het noodzakelijk dat je de zaken goed voorbereidt. Tijdens het daadwerkelijke koken van de risotto sta je vrijwel constant in de pan te roeren en heb je geen tijd om spinazie te hakken of kaas te raspen.

Snipper de ui heel fijn. Hak de knoflook. Als je Parmezaanse kaas aan een stuk hebt, rasp deze dan. Snijd de feta in blokjes, zet de tomaatjes zet de wijn klaar en zorg dat de bouillon warm is.

Doe de spinazie, eventueel in gedeelten, in de blender, voeg wat koud water toe en pureer hem. Heb je geen blender, hak de spinazie dan met een scherp mes.

Verhit in een ruime pan wat olijfolie. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg dan de rijst toe en roer deze er goed doorheen, zodat elke rijstkorrel een laagje olie krijgt. Blus af met de wijn. Als de wijn verdampt is, voeg dan een scheut bouillon toe. Voeg ook de oregano toe. Blijf in de risotto roeren. Als de bouillon vrijwel verdampt is voeg je een nieuwe scheut toe. Dit blijf je herhalen tot de risotto gaar is. Dat duurt ongeveer 18 minuten. Controleer dit van af een minuut of 15 kooktijd. Niet elke risottorijst is even snel gaar.

Als de rijst gaar is roer je de  spinazie erdoor en laat je deze heel even mee koken. Vervolgens voeg je de Parmezaanse kaas toe en breng je de risotto op smaak met peper en zout.

Serveer de spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes direct, in diepe borden of grote kommen. Strooi er wat feta over en garneer rijkelijk met de halfdroge tomaatjes.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas - Feta
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Tomatenrisotto
Risotto

Tomatenrisotto met raapsteeltjes; Kleurrijk en bomvol smaak.

Risotto met asperges en daslook
Risotto

Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Risotto

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Risotto

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Risotto

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Risotto met groene erwten
Risotto

Risotto met groene erwten

Risotto met kreeft en saffraan
Rijstgerechten

Risotto met kreeft en saffraan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen