• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Gestoofde varkenswangen met appel

door Elise de Haan
in Stoofschotel
0
2
Gestoofde varkenswangen met appel

Gestoofde varkenswangen met appel – Varkenswangen zijn een heerlijk zacht stukje stoofvlees, afkomstig van het varken. Niet het bekendste stukje varkensvlees, maar daar gaan we verandering in brengen. We hebben dit vlees gestoofd in een heerlijke jus van witte wijn, uien en appelstroop en er op het laatst nog stukjes appel aan toegevoegd. Zo ontstaat er een lekker, herfstig, stoofpotje. Heb je nog nooit varkenswangen gegeten? Dan is dit het juiste moment eens naar de slager te gaan voor varkenswangen. Je moet er wel een paar uurtjes stooftijd in steken, maar daarna heb je een feestmaal. Gestoofde varkenswangen met appel zijn ook heel geschikt om bij een etentje te serveren. Je kunt de varkenswangen van tevoren bereiden, dus je hoeft dan voor het eten niet uren in de keuken te staan. Geserveerd met aardappelpuree, en een bijpassende groente als bijvoorbeeld rode kool, heb je dan een heerlijke maaltijd!

Varkenswangen

Zoals al gezegd, varkenswangen zijn niet heel erg bekend. En omdat elk varken maar twee wangetjes heeft, komen er ook geen enorme hoeveelheden varkenswangen op de markt. De supermarkt heeft ze niet, maar een slager kan je er ongetwijfeld aan helpen. Er zijn ook internetslagers die varkenswangen, al dan niet diepgevroren, verkopen. Dus, met een beetje moeite gaat het je lukken om ze te vinden. Als je ze hebt gevonden, koop er dan gelijk wat extra en vries ze in. Want eenmaal varkenswangen gegeten? Dan wil je ze beslist vaker.

Welke appels kun je het beste kiezen

Een wat zurige appel is het lekkerst in dit recept. Wij hebben gekozen voor Granny Smith appels. Als je deze aan het eind van de stooftijd van de varkenswangen even mee laat koken, dan blijven de partjes heel. Uiteraard kun je voor elke andere appel kiezen. Het is wel het handigst om een beetje stevige appels te nemen, anders krijg je gestoofde varkenswangen in appelmoes. Dat is vast ook lekker, maar hier niet de bedoeling.

Varkenswangen

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Gestoofde varkenswangen met appel

Porties: 4 à 5 personen
Bereidingstijd: 210 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo varkenswangen
  • 2 middelgrote uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 300 ml witte wijn
  • 250 ml bouillon
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • een paar blaadjes salie
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • 3 Granny Smith appels, geschild en in partjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde varkenswangen met appel:

Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak hierin de varkenswangen rondom bruin aan.

Verhit ondertussen ook wat olie in een braadpan en zet hierin de uien en de knoflook aan tot ze glazig zijn. Blus af met de wijn en de bouillon. Voeg de appelazijn toe, en laat de appelstroop smelten in het warme vocht. Voeg dan de varkenswangen toe, samen met de tijm, de rozemarijn en de salie. Breng op smaak met wat peper en zout. Breng alles aan de kook en laat heel zachtjes minstens 3 uur, met het deksel op de pan, sudderen. Iets langer mag ook.

Na 3 uur schil je de appels, snijd ze in partjes en doe ze bij de varkenswangen. Laat ze meekoken tot ze zacht beginnen te worden.

Serveer de gestoofde varkenswangen met appel met gekookte aardappels en groente.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin53Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Reacties 2

  1. André Ghersin says:
    3 maanden geleden

    De varkenswangetjes met Granny Smidt waren buitengewoon. De salie heb ik wel weggelaten en verse oregano in de plaats gebruikt. Is wel niet hetzelfde als met salie maar warmer en accentueert de smaakt. Salie is voor mij, het kruid om vettigheden tegen te gaan maar dat is voor varkenswangetjes echt niet nodig.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 maanden geleden

      Fijn dat het recept in de smaak valt, André. Verse oregano klinkt als een goed idee. Dat is het leuke van koken hè, je kunt een recept altijd naar je eigen idee aanpassen!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen