• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Oosterse varkenswangen

door Elise de Haan
in Stoofschotel
1
9
Oosterse varkenswangen

Oosterse varkenswangen – Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit heerlijk malse varkensstoofvlees is ook heel geschikt om op een Oosters getinte manier klaar te maken. Zo maak je een heerlijk kruidige stoofschotel!

Varkenswangen

Een wat minder bekend stukje varkensvlees. Het ligt bijna nooit in de supermarkt, en de meeste slagers zullen het voor je moeten bestellen. Maar het is zeker de moeite waard om er eens naar op zoek te gaan. Twee uurtjes stoven levert je een fantastisch malse stoofschotel op.

Als je varkenswangen koopt, zul je zien dat hier een vlies aan zit. Je kunt het verwijderen, maar dat is een lastig klusje. Voor deze Oosterse varkenswangen is het ook niet nodig, door de lange stooftijd blijft er niets van het vlies over.

Oosterse varkenswangen stoven

Het stoven van vlees is een makkelijke bereiding. Het kost ook wat tijd, maar laat je daar niet door weerhouden. De meeste tijd zit in de voorbereiding, en als het vlees eenmaal suddert, heb je er weinig omkijken naar. Af en toe even doorroeren en opletten dat er genoeg vocht in het gerecht zit. De rest van de tijd kun je iets anders doen.

Maak een complete rijsttafel

Serveer de Oosterse varkenswangen met rijst, wat gewokte paksoi of Chinese kool en een komkommersalade. Zo heb je een complete maaltijd. Uiteraard zijn Oosterse varkenswangen ook geschikt als onderdeel van een rijsttafel. Je kunt het gerecht een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren.

Varkenswangen

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Oosterse varkenswangen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 130 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenswangen, in 3 à 4 stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene chilipeper, gehakt
  • 1 stukje gember ter grootte van een duim, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
  • 2 theelepels Chinese 5 Spices poeder
  • 2 eetlepels Hoisinsaus
  • 200 ml heet water
  • neutrale olie om in te bakken
  • wat gehakte bosui om mee te garneren ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Oosterse varkenswangen:

Verhit wat olie in een braadpan. Bak hierin de varkenswangen rondom bruin aan. Voeg de ui, de knoflook, de chilipeper, de gember en de 5 Spices poeder toe. Bak deze even mee. Schenk vervolgens het water en de Hoisinsaus erbij en voeg de gekneusde stengel citroengras toe.

Laat het geheel zo’n 2 uur stoven op een heel laag vuurtje. Haal na anderhalf uur het deksel van de pan. Zo kan de saus wat inkoken. Proef na 2 uur of het vlees gaar is.

Ter garnering kun je de Oosterse varkenswangen bestrooien met wat gehakte bosui.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Stoofschotel met varkensvlees
DeelPin98Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Reacties 9

  1. Gerda Croese-Bosch says:
    4 maanden geleden

    Al meerdere keren gemaakt , is inmiddels favoriete recept in de fam .Gerda

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 maanden geleden

      Leuk om te horen, Gerda. Dankjewel voor het compliment!

      Beantwoorden
  2. Willeke Dingemanse says:
    2 jaar geleden

    Kan ik dit ook in de slowcooker maken ? Zo ja , wat zijn dan de tijden en op low of high en welke aanpassingen aan ,t recept ?!

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Willeke, dit recept is niet geschreven voor een slowcooker, maar voor een gewone braadpan. Je kunt het ongetwijfeld wel in een slowcooker klaarmaken. Misschien even de gebruiksaanwijzing nakijken voor de bereidingswijze van stoofvlees.

      Beantwoorden
  3. Willeke Dingemanse says:
    2 jaar geleden

    Wat etenwe hierbij ?

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Hoi Willeke,
      In de tekst bij het recept staat de de tip om er gewokte paksoi of Chinese kool, komkommersalade en rijst bij te eten. Sajoerboontjes of gewone gekookte sperzieboontjes smaken er ook prima bij!

      Beantwoorden
      • Willeke Dingemanse says:
        2 jaar geleden

        Dankjewel voor de reactie , gaat goedkomen.

        Beantwoorden
  4. Elise says:
    2 jaar geleden

    Hallo Gre,

    Leuk dat je de Oosterse varkenswangen gaat proberen.
    Als je het recept gemaakt hebt, laat je ons dan weten wat je er van vond?

    Groetjes, Elise

    Beantwoorden
  5. Gre says:
    2 jaar geleden

    Wij hebben kennis gemaakt met de varkenswangetjes in Portugal, Een heerlijk stoofgerecht! Bovenstaand gerecht lijkt me ook heel smakelijk,bij ga dat zeker uitproberen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen