• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Oosterse varkenswangen

door Elise de Haan
in Stoofschotel
1
9
Oosterse varkenswangen

Oosterse varkenswangen – Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit heerlijk malse varkensstoofvlees is ook heel geschikt om op een Oosters getinte manier klaar te maken. Zo maak je een heerlijk kruidige stoofschotel!

Varkenswangen

Een wat minder bekend stukje varkensvlees. Het ligt bijna nooit in de supermarkt, en de meeste slagers zullen het voor je moeten bestellen. Maar het is zeker de moeite waard om er eens naar op zoek te gaan. Twee uurtjes stoven levert je een fantastisch malse stoofschotel op.

Als je varkenswangen koopt, zul je zien dat hier een vlies aan zit. Je kunt het verwijderen, maar dat is een lastig klusje. Voor deze Oosterse varkenswangen is het ook niet nodig, door de lange stooftijd blijft er niets van het vlies over.

Oosterse varkenswangen stoven

Het stoven van vlees is een makkelijke bereiding. Het kost ook wat tijd, maar laat je daar niet door weerhouden. De meeste tijd zit in de voorbereiding, en als het vlees eenmaal suddert, heb je er weinig omkijken naar. Af en toe even doorroeren en opletten dat er genoeg vocht in het gerecht zit. De rest van de tijd kun je iets anders doen.

Maak een complete rijsttafel

Serveer de Oosterse varkenswangen met rijst, wat gewokte paksoi of Chinese kool en een komkommersalade. Zo heb je een complete maaltijd. Uiteraard zijn Oosterse varkenswangen ook geschikt als onderdeel van een rijsttafel. Je kunt het gerecht een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren.

Varkenswangen

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Oosterse varkenswangen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 130 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenswangen, in 3 à 4 stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene chilipeper, gehakt
  • 1 stukje gember ter grootte van een duim, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
  • 2 theelepels Chinese 5 Spices poeder
  • 2 eetlepels Hoisinsaus
  • 200 ml heet water
  • neutrale olie om in te bakken
  • wat gehakte bosui om mee te garneren ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Oosterse varkenswangen:

Verhit wat olie in een braadpan. Bak hierin de varkenswangen rondom bruin aan. Voeg de ui, de knoflook, de chilipeper, de gember en de 5 Spices poeder toe. Bak deze even mee. Schenk vervolgens het water en de Hoisinsaus erbij en voeg de gekneusde stengel citroengras toe.

Laat het geheel zo’n 2 uur stoven op een heel laag vuurtje. Haal na anderhalf uur het deksel van de pan. Zo kan de saus wat inkoken. Proef na 2 uur of het vlees gaar is.

Ter garnering kun je de Oosterse varkenswangen bestrooien met wat gehakte bosui.

Tafel lekker !!

DeelPin120Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Reacties 9

  1. Gerda Croese-Bosch says:
    12 maanden geleden

    Al meerdere keren gemaakt , is inmiddels favoriete recept in de fam .Gerda

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      12 maanden geleden

      Leuk om te horen, Gerda. Dankjewel voor het compliment!

      Beantwoorden
  2. Willeke Dingemanse says:
    3 jaar geleden

    Kan ik dit ook in de slowcooker maken ? Zo ja , wat zijn dan de tijden en op low of high en welke aanpassingen aan ,t recept ?!

    Beantwoorden
    • Elise says:
      3 jaar geleden

      Willeke, dit recept is niet geschreven voor een slowcooker, maar voor een gewone braadpan. Je kunt het ongetwijfeld wel in een slowcooker klaarmaken. Misschien even de gebruiksaanwijzing nakijken voor de bereidingswijze van stoofvlees.

      Beantwoorden
  3. Willeke Dingemanse says:
    3 jaar geleden

    Wat etenwe hierbij ?

    Beantwoorden
    • Elise says:
      3 jaar geleden

      Hoi Willeke,
      In de tekst bij het recept staat de de tip om er gewokte paksoi of Chinese kool, komkommersalade en rijst bij te eten. Sajoerboontjes of gewone gekookte sperzieboontjes smaken er ook prima bij!

      Beantwoorden
      • Willeke Dingemanse says:
        3 jaar geleden

        Dankjewel voor de reactie , gaat goedkomen.

        Beantwoorden
  4. Elise says:
    3 jaar geleden

    Hallo Gre,

    Leuk dat je de Oosterse varkenswangen gaat proberen.
    Als je het recept gemaakt hebt, laat je ons dan weten wat je er van vond?

    Groetjes, Elise

    Beantwoorden
  5. Gre says:
    3 jaar geleden

    Wij hebben kennis gemaakt met de varkenswangetjes in Portugal, Een heerlijk stoofgerecht! Bovenstaand gerecht lijkt me ook heel smakelijk,bij ga dat zeker uitproberen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen