Oosterse varkenswangen – Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Of haak je al af bij de naam van dat stukje vlees? Zoals de titel van het recept al zegt, varkenswangen zijn de wangen van het varken. Dit heerlijk malse varkensstoofvlees is ook heel geschikt om op een Oosters getinte manier klaar te maken. Met onderstaand recept voor oosterse varkenswangen kun je een heerlijk kruidige stoofschotel maken!
Varkenswangen, voor een malse stoofschotel
Je gaat oosterse varkenswangen maken, dus je moet vlees gaan kopen. Sommigen denken dat het orgaanvlees is, maar dat is zeker niet het geval. Varkenswangen zijn misschien een wat minder bekend stukje varkensvlees, maar er is niets engs aan, het is gewoon stoofvlees. Het ligt bijna nooit in de supermarkt, en de meeste slagers zullen het voor je moeten bestellen als je een recept met dit vlees wilt maken. Maar het is zeker de moeite waard om er eens naar op zoek te gaan. Twee uurtjes stoven levert je een fantastisch malse stoofschotel op.
Als je varkenswangen koopt, zul je zien dat hier een vlies aan zit. Je kunt het verwijderen, maar dat is een lastig klusje. Voor de Oosterse varkenswangen is het ook niet nodig, door de lange stooftijd blijft er niets van het vlies over.
Oosterse varkenswangen stoven
Het stoven van vlees is een makkelijke bereiding. Het recept kost je dan ook wat tijd om te maken, maar laat je daar niet door weerhouden. De meeste tijd zit in de voorbereiding, en als het vlees eenmaal suddert, heb je er weinig omkijken naar. Af en toe even doorroeren en opletten dat er genoeg vocht in het gerecht zit. De rest van de tijd kun je iets anders doen.
Maak een complete rijsttafel
Serveer de Oosterse varkenswangen met rijst, wat gewokte paksoi of Chinese kool en een komkommersalade. Zo heb je een complete maaltijd. Uiteraard zijn de varkenswangen ook geschikt als onderdeel van een rijsttafel. Je kunt het recept een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!
Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.
Oosterse varkenswangen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram varkenswangen, in 3 à 4 stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groene chilipeper, gehakt
- 1 stukje gember ter grootte van een duim, geraspt of zeer fijn gesneden
- 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
- 2 theelepels Chinese 5 Spices poeder
- 2 eetlepels Hoisinsaus
- 200 ml heet water
- neutrale olie om in te bakken
- wat gehakte bosui om mee te garneren (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Oosterse varkenswangen:
Verhit wat olie in een braadpan. Bak hierin de varkenswangen rondom bruin aan.
Voeg de ui, de knoflook, de chilipeper, de gember en de 5 Spices poeder toe. Bak het even mee. Schenk vervolgens het water en de Hoisinsaus erbij en voeg de gekneusde stengel citroengras toe.
Laat het geheel zo’n 2 uur stoven op een heel laag vuurtje. Haal na anderhalf uur het deksel van de pan. Zo kan de saus wat inkoken. Proef na 2 uur of het vlees gaar is.
Ter garnering kun je de Oosterse varkenswangen bestrooien met wat gehakte bosui.
Tafel lekker !!
Al meerdere keren gemaakt , is inmiddels favoriete recept in de fam .Gerda
Leuk om te horen, Gerda. Dankjewel voor het compliment!
Kan ik dit ook in de slowcooker maken ? Zo ja , wat zijn dan de tijden en op low of high en welke aanpassingen aan ,t recept ?!
Willeke, dit recept is niet geschreven voor een slowcooker, maar voor een gewone braadpan. Je kunt het ongetwijfeld wel in een slowcooker klaarmaken. Misschien even de gebruiksaanwijzing nakijken voor de bereidingswijze van stoofvlees.
Wat etenwe hierbij ?
Hoi Willeke,
In de tekst bij het recept staat de de tip om er gewokte paksoi of Chinese kool, komkommersalade en rijst bij te eten. Sajoerboontjes of gewone gekookte sperzieboontjes smaken er ook prima bij!
Dankjewel voor de reactie , gaat goedkomen.
Hallo Gre,
Leuk dat je de Oosterse varkenswangen gaat proberen.
Als je het recept gemaakt hebt, laat je ons dan weten wat je er van vond?
Groetjes, Elise
Wij hebben kennis gemaakt met de varkenswangetjes in Portugal, Een heerlijk stoofgerecht! Bovenstaand gerecht lijkt me ook heel smakelijk,bij ga dat zeker uitproberen.