• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Vis uit de tajine; Slowcooking op Marokkaanse wijze

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
Vis uit de tajine - Kan met kabeljauw of zeewolf

Vis uit de tajine – Even snel een visje bakken. Dat gebeurt al heel veel. Maar vis stoven? Dat is niet het eerste waar je aan denkt. Stevige vissoorten als kabeljauw of zeewolf kun je uitstekend stoven. Je hebt dan een niet al te zware maaltijd. Je kunt daar de tajine voor gebruiken. Vis uit de tajine kost misschien even wat voorbereiding maar je zet dan wel een complete-, gezonde- en lekkere maaltijd op tafel.

Tajine gebruiken

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een tajine in huis, maar velen durven er nog niet echt mee aan de slag. Onderstaand recept voor vis uit de tajine is redelijk simpel te maken en het geeft je de heerlijke smaken van Marokko. De combinatie met rozijnen zal je misschien verbazen, maar ik wil je toch echt uitdagen het eens te proberen. In ca. 1 uur heb je een werkelijk fantastische maaltijd op tafel staan. Je kunt dit zowel in de oven als op het fornuis maken, en zelfs in de typisch stenen kolenpot. Wanneer je de tajine op het gas gebruikt is het echt wel noodzaak om een vlamverdeler te gebruiken.

Vis uit de tajine – Kan met kabeljauw of zeewolf

Vis uit de tajine

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • ca. 600 gram kabeljauw, verdeeld in 4 stukken
  • 150 gram wortels, in plakjes
  • 4 aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 eetlepels rozijnen ( naar smaak )
  • 1 koffielepel harissa pasta
  • 1 zakje Marokkaanse kleurstof of kurkuma ( dit geeft geen smaak , maar kleurt enkel je gerecht )
  • wat saffraan draadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 handvol peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel korianderbolletjes, fijngehakt in een vijzel
  • zout en peper
  • 1 glas water
  • olijfolie
  • wat venkelbloemen ( garnering )

Bereidingswijze van dit recept

Vis uit de tajine maak je zo:

Verwarm wat olijfolie in de tajine en stoof hierin de gesnipperde ui met saffraan en kaneel even aan. Doe dan de wortels erbij en breng op smaak met zout, peper en voeg de Marokkaanse kleurstof of kurkuma toe. Meng de harissa en geplette korianderbolletjes met wat olijfolie, komijn, zout en peper. Wrijf de kabeljauw in met het kruidenmengsel. Leg vervolgens de vis op de wortels in de tajine en giet er 1 glas water bij. Leg de aardappels rond de vis en voeg 1 eetlepel van de rozijnen en de helft van de peterselie toe. Sluit de tajine en laat het geheel sudderen op een laag vuur (met vlamverdeler) of zet de tajine ca. 30 minuten in een oven van 180 graden. Voeg op het laatst de resterende rozijnen toe en roer het geheel voorzichtig om. Laat nog zo’n 5 a 10 minuten rusten en garneer de vis uit de tajine met de gesnipperde peterselie en de venkelbloemen

Tafel lekker !!

Tags: TajineVis - Kabeljauw
DeelPin66Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

vissticks
Visgerechten

Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van skrei of kabeljauw )

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

risotto met kabeljauw en schorseneren
Rijstgerechten

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Kabeljauwgratin met prei en kerrie
Visgerechten

Kabeljauwgratin met prei en kerrie

Vis-kokos curry
Curry

Vis-kokos curry; lekker exotisch

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen