Gehaktballen met kaas – Een gehaktbal waar de kaas uit loopt als je hem aansnijdt.
Gehakt met kaas wordt meestal gemaakt door geraspte of in kleine blokjes gesneden kaas te mengen met het gehakt. Best lekker, maar vaak proef je de kaas niet echt en de kaas aan de buitenkant wordt vrij zout omdat hier al het vocht en vet uit bakt. Je bereikt een beter resultaat als de kaas in het midden zit en die je tegemoet komt lopen als je de bal doorsnijdt. Het is bij het draaien van gehaktballen wel noodzaak dat de naden goed gesloten zijn en dat de ballen op een rustig vuurtje garen. Ook het gebruik van goed gekoelde kaas helpt tegen het uitlopen. Dus een klein beetje voorzichtigheid is geboden. Maar laat je hierdoor niet weerhouden om de ballen te maken want ze zijn echt heel lekker als vleesgerecht en een leuke variatie op de gewone gehaktbal.
Gebruik goed gekoelde kaas zodat de kaas er niet uitloopt tijdens het bakken.
Gehaktballen; oneindig veel variatie!
Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!
Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!
Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!
Gehaktballen met kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels cajunkruiden
- een plak van 100 gram jong belegen kaas
- paneermeel om door te halen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gehaktballen met kaas:
Meng het gehakt met de 2 eetlepels paneermeel, cajunkruiden en het ei.
Maak er 4 ballen van en duw ze plat.
Verdeel de kaas in 4 gelijke stukken en verdeel dit over de ballen. Vouw de ballen goed dicht zodat de kaas er niet uit loopt tijdens het bakken.
Rol de ballen door het paneermeel en bak de gehaktballen met kaas in een beetje boter op een matige warmtebron in ongeveer 20 minuten gaar.
Tafel lekker !!