Rosbief met uien-roomsaus
Vlees aan een stuk is puur en eerlijk en makkelijk te maken. Snijd de Rosbief met uien-roomsaus in lekkere dunne plakjes en geniet.
Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook helemaal zelf.
Karbonade met gekarameliseerde ui
De juiste garing en de juiste smaakcombinatie. Deze karbonade met gekarameliseerde ui moet je echt eens proberen. Tips vind je in het recept.
Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella
Gegrilde groente op een broodje hamburger, afgewerkt met avocado crème en mozzarella. Dat is met recht een broodjes hamburger met allure.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Lamsschouder, een stuk vlees vol smaak
Lamsschouder is een heerlijk mals stuk vlees van het lam. Het kost even tijd om te bereiden, maar we beloven je dat het de moeite waard is!
Gehaktballen; oneindig veel variatie!
Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!
Kalfsgehaktballen; zo maak je de allerlekkerste
Een lekker Hollands balletje, maar dan anders? Maak dan eens deze heerlijke Hollandse gehaktballen van kalfsgehakt. Die moet je proeven!
Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
Als borrelhapje, snack op de late avond of als onderdeel van je maaltijd, onze pittige kippenvleugels uit de oven kunnen op elk moment!
Gevulde kipfilet; met spinazie, gewikkeld in parmaham
Gevulde kipfilet, met spinazie en parmaham, dat is een waar feestje op je bord. Een heerlijk gerecht voor het voorjaar en de zomer!
Lasagne met kip
Een grote schaal geurige lasagne met kip, daar komt iedereen graag voor thuis. Samen genieten dat is waar het om draait.
Stoven met kalfsvlees; deze recepten wil je niet missen
Er mag best wat meer kalfsvlees gegeten worden in Nederland. Tijd om te gaan stoven met kalfsvlees. Lekker Tafelen heeft de recepten voor je!
Stoven met kip; de lekkerste kipstoofpotjes
Heb jij zin om te stoven met kip? De mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker Tafelen geeft je de allerlekkerste recepten met gestoofde kip!
Steak tartare; een absolute lekkernij
Rauw vlees, dat klinkt niet iedereen aantrekkelijk in de oren. Toch kan steak tartare, mits bereid van goede ingrediënten, heerlijk zijn!
Feijoada; uit Brazilië
Houd je van vlees? Dan moet je deze Feijoada echt eens maken. Stoofvlees van het rund, van het varken, en pittige chorizo in een lekkere saus!
Biefstuk met gebakken champignons en ui
Makkelijk en snel iets goeds op tafel zetten? Serveer biefstuk met gebakken champignons en ui. Heerlijk met een lekker brood en een salade.
Stoven met lamsvlees
Zijn stoofpotjes jouw favoriet? Ga dan eens stoven met lamsvlees. Een kruidige curry? of een traditionele Irish stew? We hebben ze allemaal!
Stoven met varkensvlees
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met varkensvlees. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Stoven met rundvlees
Vooral in de donkere maanden van het jaar kiezen we graag voor stoven met rundvlees. Ontdek hier de lekkerste recepten voor stoofpotten.
Gehaktballetjes in mosterdsaus
Iedereen houdt van gehaktballetjes. Deze gehaktballetjes in mosterdsaus serveer je bij de maaltijd, maar ze zijn ook lekker als borrelhap!
Speklappen in ketjapsaus
Maak de lekkerste oosterse speklappen in ketjapsaus, als je ze proeft geloof je niet dat het zo makkelijk was.
Biefstuk met roquefortsaus; Dat is smaak!
De krachtige smaak van de blauwe kaas past perfect bij biefstuk. Probeer maar eens dit recept voor Biefstuk met roquefortsaus
Gehaktbrood; een verborgen schat
Maak je wel eens een gehaktbrood? Als je dat nog nooit hebt gedaan moet je dat echt eens doen. We helpen je op weg met de lekkerste recepten.
Kipgehakt; heerlijke recepten, net even anders
Heel veel redenen om voor kipgehakt te kiezen. Kipgehakt geeft een podium aan verse kruiden en specerijen en de kwaliteit is echt van belang.
Gebraden kip; Sharing food bij uitstek
Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.
Gepaneerde speklappen
Hou je van variatie en wil je iets anders met spek, maak dan eens gepaneerde speklappen, heerlijk krokant van buiten en sappig van binnen.
Blauwe kaasburger
Kaasliefhebber en burgerliefhebber? Een knapperig broodje, een sappige burger en een flinke plak blauwe kaas, dat is de blauwe kaasburger!
Gyros zelf maken; dat doe je zo
Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we je alvast op weg.
Pulled Chicken; op Midden-Oosterse wijze
Een heerlijk recept voor pulled chicken met een Midden-Oosters tintje. Geserveerd met rijst of met bulghur en natuurlijk verse groenten.
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto
Pak in plaats van runderbiefstuk eens kalfsbiefstuk. Dit recept van kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto kan je zeker overtuigen.
De Amsterdamse gehaktbal
Gehaktballen kennen we in alle soorten, maten en smaken. Maar ken jij de Amsterdamse gehaktbal al? Een echte en bijzondere klassieker!
Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus
Serveer kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus met gnocchi, pasta of aardappels en verse groenten of een salade.
Gemarineerde speklappen
Marineren geeft veel meer smaak aan het vlees en is niet moeilijk. De lekkerste gemarineerde speklappen maak je dan ook makkelijk zelf.
Kip in ketjapsaus
Lekker kruidige gestoofde kip, in een heerlijk sausje met een Oosters tintje en een beetje pit. Zet jij vanavond kip in ketjapsaus op tafel?
Kip met 40 teentjes knoflook
Een echt fijne Franse klassieker, kip met 40 teentjes knoflook. Klinkt heftig, maar je hoeft niet in quarantaine na het eten van dit gerecht.
Gehaktballen met kaas
De echte gehaktballen met kaas. Zo'n gehaktbal waar de kaas uitloopt als je deze opensnijdt. Inclusief tips voor het beste resultaat.
Pittige kip in zoetzure ananassaus
Een verrassend lekkere pittige kip in zoetzure ananassaus waar iedereen van gaat smullen. Lekker met witte rijst en een komkommersalade
Oma’s gehaktballen
Het recept voor Oma's gehaktballen in een heerlijke jus. Vroeger gemaakt op het petroleumstel, nu in de pan maar volgens hetzelfde recept.
Runderrollade uit de oven
Een groot stuk vlees ziet er snel feestelijk uit. En ben je met veel personen dan is een runderrollade uit de oven nog makkelijk ook.
Gemarineerde spiesjes van kalkoen
Ga voor een optimale smaakbeleving en maak de gemarineerde spiesjes van kalkoen met weidekalkoen, in een milde paprika marinade.
Goulash uit de snelkookpan
Of je nu de Hongaarse of Duitse versie maakt, goulash uit de snelkookpan is altijd lekker en binnen een uurtje klaar.
Tex-mex gehaktballen
Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal? Ga dan eens voor de lekker pittige Tex-mex gehaktballen.
Hachee volgens oud-Hollands recept
Een echt lekkere hachee volgens oud-Hollands recept zonder toeters en bellen. Heerlijke zachte stukjes rundvlees in een zalige saus.
Beef Stroganoff; feest op tafel
Beef Stroganoff of Boeuf Stroganoff wordt gemaakt van biefstuk en is een Russische klassieker. Met dit recept serveer je biefstuk echt anders
Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti
Van gewone ingrediënten iets bijzonders maken. Dat is zelf koken! Ontdek deze kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groente spaghetti.
Speklappen met zwoerd
Bij een stamppot of op brood, speklappen met zwoerd zijn altijd lekker! Met onze tip bak je voortaan de allerlekkerste speklappen.
Varkensrollade; die maak je zelf!
Een rollade kun je bij de slager kopen. Maar zelf maken en kruiden kan heel goed. Kijk maar naar het recept van deze varkensrollade!
Zeeuws spek; erg leuk om zelf te maken!
Je hebt het vast wel eens bij de slager gekocht, maar je kunt Zeeuws spek ook zelf maken, en dat is makkelijker dan je denkt!
Nederlandse filetlapjes met pittige Nederlandse salsa
Lekker tafelen doe je met Nederlandse filetlapjes met pittige Nederlandse salsa. Lokaal, echt lekker en snel gemaakt.
Gevulde rollade; met paddenstoelen en cranberry’s
Wil je rollade serveren voor een bijzonder etentje? Maak dan eens zelf een gevulde rollade, bijvoorbeeld met paddenstoelen en cranberry's.
Varkenshaas met mosterdkorstje
Dit recept van varkenshaas wil je zo maken. Perfect gegaard in oven met een krokant mosterdkorstje als heerlijke smaakversterker.
Schnitzel met gekarameliseerde ui en Romero
Maak eens iets bijzonders van varkensvlees. Met schnitzels met gekarameliseerde ui en Romero zet je eens iets anders op tafel!
Picanha uit de oven
Een mooi stuk picanha uit de oven dat is genieten en samen met je gasten aan tafel zitten in plaats van alleen in de keuken staan.
Cote de Boeuf uit de oven
Grote stukken vlees zijn niet moeilijk zelf te bereiden. Probeer maar eens een cote de boeuf uit de oven. Leuk voor een bijzonder etentje!
Runderlapjes in rode wijn
Zin in gestoofd rundvlees? Dan is het tijd voor runderlapjes in rode wijn. Lekker op smaak gebracht met verwarmende specerijen en citrus!
Reacties van onze lezers