• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Het recept voor heerlijke goulash op z'n Duits of op z'n Hongaars.

door Connie Derks
in Vleesgerechten
1
0
goulash uit de snelkookpan met paprika

Goulash uit de snelkookpan – zo maak je snel een pan vol heerlijke goulash.

Duitse of Hongaarse goulash, welke kies jij?

Als we het over goulash hebben praten we meestal over de Hongaarse versie van rundvlees met tomaten en paprika. Maar wist je dat er ook een Duitse versie van dit vleesgerecht is? Deze goulash is in de basis hetzelfde, alleen de tomaat en paprika worden vervangen door kummel. Dit is een specerij met een typische en vrij sterke smaak die in Duitsland veel gebruikt wordt.

Goulash uit de snelkookpan

Als je goulash uit de snelkookpan maakt, maak je eerst de basis van runderpoulet, ui, kruiden en bouillon totdat dit gaar is. Daarna voeg je pas de andere ingrediënten toe. In het geval van de Duitse versie is het de kummel die je eerst roostert in een droge koekenpan en dan fijnwrijft in een vijzel. Voor de Hongaarse versie voeg je aan de basis tomaten sugo, fijngesneden paprika en champignons toe. Deze voeg je pas later toe om toch nog een beetje de structuur van de paprika te behouden. Hierna breng je alles nogmaals 5 minuten onder druk om te laten garen. Dus met een paar toevoegingen maak je met bijna hetzelfde recept 2 verschillende soorten goulash uit de snelkookpan.

Maak een grote portie want de dag erna is de goulash nog lekkerder.

goulash uit de snelkookpan oven
goulash uit de snelkookpan

Smaken blijven in de pan dus ook in het gerecht

Bij koken in de snelkookpan sluit de deksel hermetisch af om de druk op te bouwen, hierdoor blijft alle smaak in het gerecht. Om die druk op te kunnen bouwen is er vocht nodig die dus niet zal verdampen. Hierdoor zal de goulash uit de snelkookpan meer vocht bevatten dan de goulash die je op het fornuis klaarmaakt. Door de saus te binden kun je de goulash dikker maken, zonder dat het aan smaak inboet.

Het is erg lekker om de goulash de dag erna te serveren door deze te voorzien van een laag aardappelpuree en dit samen in de oven te verwarmen.

Goulash uit de snelkookpan

Porties: 4 tot 6 porties
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram runderpoulet
  • 500 gram ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder zoet
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml rode wijn
  • zout/peper
  • 1/2 theelepel kummel (voor Duitse versie)
  • 150 ml runderbouillon
  • 3 rode paprika’s (voor Hongaarse)
  • 250 gram champignons (voor Hongaarse)
  • 300 ml tomatensaus (voor Hongaarse)
  • 2-3 eetlepels bloem om te binden

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je goulash uit de snelkookpan:

Haal het vlees uit de koelkast en laat dit minimaal een uur op kamertemperatuur komen. Snijd de uien in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak hierin de runderpoulet in 2 gedeeltes bruin.

Haal het vlees uit de pan en bak de ui tot deze begint te verkleuren, voeg eventueel nog een beetje olie toe. Voeg er de tomatenpuree, knoflook en paprikapoeder aan toe en bak dit even rustig door. Dit is nodig om de zure smaak van de tomatenpuree af te halen. Voeg er de bouillon en de wijn aan toe en kook de aanzetsels even los. Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak en voeg dit met vocht bij de uien.

Draai de deksel op de pan en laat deze op druk komen. Eenmaal op druk mag de pan op een laag pitje voor 30 minuten.

Volg nu de stappen voor de Duitse of de Hongaarse versie.

Voor de Duitse versie:

Maak je de Duitse versie? Rooster dan de kummel in een droge koekenpan tot deze begint te springen, laat een beetje afkoelen en maak dan fijn in een vijzel of door de kummel zeer fijn te snijden. Zet na 30 minuten het vuur uit en laat de pan nog 10-15 minuten staan voor je deze opent.

Meng de bloem met een beetje water tot een glad papje. Haal de deksel van de pan (let op de druk moet eraf zijn) en zet deze weer terug op het vuur. Breng aan de kook en roer er beetje bij beetje het bloempapje door tot de gewenste dikte bereikt is. Laat 3 minuten zachtjes doorkoken om de bloem te laten garen. Voeg er de kummel; aan toe en proef. Breng eventueel verder op smaak met zout, peper of paprikapoeder.

Voor de Hongaarse versie:

Snijd intussen de paprika en champignons in stukken. Zet na 30 minuten het vuur uit en laat de pan nog 10-15 minuten staan voor je deze opent. Voeg er na 15 minuten de tomatensaus, paprika en champignons aan toe en breng weer voor 3-5 minuten onder druk.  Laat na 5 minuten de druk er weer af.

Meng de bloem met een beetje water tot een glad papje. Haal de deksel van de pan (let op de druk moet eraf zijn) en zet deze weet terug op het vuur. Breng aan de kook en roer er beetje bij beetje het bloempapje door tot de gewenste dikte bereikt is. Laat 3 minuten zachtjes doorkoken om de bloem te laten garen. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout, peper of paprikapoeder.

Serveer de goulash uit de snelkookpan met aardappelpuree of rijst.

Tafel lekker  !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - Runderpoulet
DeelPin43Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Blauwe kaasburger
Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen