• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, september 26, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kalfsragout zelf maken is echt niet moeilijk

De lekkerste ragout maak je zelf!

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Kalfsragout

Kalfsragout – De lekkerste ragout maak jezelf. Ragout maken is helemaal niet moeilijk en het effect is vaak geweldig. We hebben een fijn recept voor een heerlijke kalfsragout voor je. Leuk voor een etentje, bijvoorbeeld als voorgerechtje. Maar misschien is het nog wel leuker om een ragout in te zetten voor heel gewone, dagelijkse maaltijden!

Serveer ragout eens op een andere manier

Kalfsragout is een vleesgerecht dat vaak wordt geserveerd bij feestelijke gelegenheden, zoals kerst of andere feestdagen. Meestal wordt het dan in een pasteibakje geserveerd, of in een rijstrand en dat ziet er dan prachtig uit. Je zou ook eens op een andere manier naar ragout kunnen kijken, en het eens vaker op tafel zetten. Want eigenlijk is ragout gewoon comfortfood. Daarnaast is ragout een gerecht bij uitstek dat je kunt maken van restjes vlees, die misschien niet meer zo lekker zijn om op een andere manier te gebruiken. Denk dan aan vlees dat je gebruikt hebt om bouillon van te trekken. Het vlees dat is gebruikt voor de kalfsragout in het recept hier onder, heeft eerst dienst gedaan bij het trekken van een lekkere kalfsbouillon. Vervolgens hebben we als bonus een heerlijke ragout van dat vlees gemaakt. Ragout kun je ook op andere manieren serveren dan in een pasteibakje. Je kunt er natuurlijk kalfskroketten van maken. Maar het kan ook veel simpeler, gebruik de ragout als pastasaus, succes verzekerd. Of nog eenvoudiger, eet eens een boterham met kalfsragout als lunch.

Kalfsbouillon is de basis van kalfsragout

Trek eens een pan krachtige, geurige bouillon van kalfsbotten en kalfsvlees. Je maakt dan een fantastische basis voor allerlei soepen en sauzen, maar ook voor het bereiden van een heerlijke kalfsragout. Het vlees dat je overhoudt na het trekken van de bouillon is namelijk bijzonder geschikt voor het maken van ragout. Zo sla je twee vliegen in een klap en maak je meerdere fijne gerechten.

Kalfsragout

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 450 gram gaar kalfsvlees
  • 100 gram bloem
  • 80 gram roomboter
  • 800 ml kalfsbouillon
  • 2 eetlepels Worcestershiresauce
  • 2 eierdooiers
  • 75 ml kookroom
  • 2,5 eetlepels peterselie, gehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kalfsragout:

Snijd het kalfsvlees in stukjes en trek het met twee vorken een beetje uit elkaar.

Vervolgens maak je de roux. Dit is de basis van de ragout. Laat de boter smelten in een pan en laat deze niet bruin worden. Voeg in een keer alle bloem bij de boter. Zet het vuur iets lager en roer de bloem goed door de boter heen. Dit gaat het beste met een rubberen spatel. Blijf roeren en bak zo in een ongeveer 3 minuten de bloem gaar. Dit is heel belangrijk, want als je de bloem niet goed laat garen krijgt de kalfsragout een meelsmaak en dat is echt niet lekker.

Als de bloem gaar is, schenk je een scheut koude bouillon bij de roux. Roer die er goed doorheen zodat het vocht opgenomen wordt. Dit blijf je herhalen tot de bouillon op is. Zet het vuur dan heel laag en roer de eierdooiers en de kookroom erdoor.

Schep vervolgens het kalfsvlees en de peterselie door de ragout. Breng de kalfsragout op smaak met de Worcestershiresauce, peper en zout. Hoeveel zout je moet gebruiken is afhankelijk van hoe zout de bouillon is. Controleer dit door te proeven.

Serveer de kalfsragout als voorgerecht in een pasteibakje van bladerdeeg, als hoofdmaaltijd met rijst of pasta en een groene salade of doe het gewoon lekker op een boterham.

Tafel lekker !!

DeelPin35Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kalfswangen in rode wijn
Stoofschotel

Kalfswangen in rode wijn

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Kalfskroketten
Recepten

Kalfskroketten

Kalfsgehaktballen
Vleesgerechten

Kalfsgehaktballen; zo maak je de allerlekkerste

Kalfssoep met prei en gehaktballetjes
Soep

Kalfssoep; met prei en gehaktballetjes

stoven met kalfsvlees
Specials

Stoven met kalfsvlees; Deze recepten wil je niet missen

Kaasragout
Ragout

Kaasragout; Voor in een pasteitje of voor bij de pasta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!

Check het recept of lees de info
pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen