Lamsentrecote met salsa verde – Met deze lamsentrecote met salsa verde zet je eens een ander stukje lam op tafel. Vraag ernaar bij je slager en samen met de zelfgemaakte salsa verde kun je in een handomdraai een feestje op tafel zetten!
Lamsentrecote en salsa verde
De lamsentrecote wordt gesneden uit het achterste stuk van het lam en is onderdeel van het zadel. De slager kan hier 2 entrecotes met mooie vetrand uitsnijden van zo’n 350 gram. De lamsentrecote is een van de meest malse stukken vlees van het lam. De salsa verde is gemaakt met frisse ingrediënten als munt en citroen en het zoute accent is dit keer zeekraal. Dit past perfect bij het lamsvlees waardoor het vlees zelf bijna geen kruiden nodig heeft.
Grillen
De lamsentrecote met salsa verde wordt gegrild en behoudt daarmee zijn malsheid. Je kunt hiervoor een bbq of een grillpan gebruiken. Het vet wordt hierdoor knapperig en het vlees krijgt mooie grillstrepen.
Rusten
Voor het serveren van de lamsentrecote met salsa verde is het belangrijk dat het vlees na het bereiden minstens 5 minuten rust. Dit betekent dat je het vlees, na de bereiding, eerst weglegt onder een laagje aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat het vlees veel sappiger en malser blijft.
Extra tips en weetjes
De salsa verde kun je al een dag eerder maken. Dan verdelen de smaken zich mooi door elkaar en het maakt dat dit gerecht nog sneller klaar is! Maak je deze lamsentrecote met salsa verde op de bbq, zorg dan dat je een warme en een koude zone op je bbq hebt. Dit doe je door de kolen aan 1 kant van de bbq te leggen.
Lamsentrecote met salsa verde
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 lamsentrecotes
- peper en zeezout
- 1 bosje peterselie
- blaadjes van 3 takken munt
- 1 citroen, sap en schil
- 50 ml. olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 2 tenen knoflook
- 1 handje zeekraal
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lamsentrecote met salsa verde:
Maak eerst de salsa verde door de blaadjes van de peterselie te hakken en de knoflook te persen. Doe dit samen met de munt, citroensap en rasp van de schil, olijfolie, mosterd en zeekraal in een blender. Hak dit nu tot een redelijk glad mengsel. Proef het en voeg desgewenst nog wat peper en zout toe.
Snij het vet van de entrecotes kruislings in. Kruid de lamsentrecotes met peper en zeezout.
Bij gebruik van grillpan en oven, verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm een grillpan of de bbq totdat ze goed heet zijn. Bak de lamsentrecotes eerst zo’n 4 minuten op hoog vuur en draai ze dan om.
Bak ook de vleeskant nu zo’n 2 minuten op hoog vuur.
Zet het vlees daarna in de oven of haal het boven de kolen vandaan naar het koudere gedeelte van de bbq.
Het vlees kan nu rustig doorgaren tot een kerntemperatuur van 63 graden.
Pak het vlees en leg het op een bord en dek het af met aluminiumfolie en laat dit minstens 5 minuten rusten.
Tot slot snij je de lamsentrecotes in plakjes en schep er wat salsa verde over.
Serveer de lamsentrecote met salsa verde direct en geef er een frisse salade bij.
Tafel lekker!