• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

in Specials
1
barbecue recepten

Barbecue recepten en tips – Barbecueën is gezellig, maar dat hoeft geen vlees vreetfeest te worden. Je kunt echt gezellig barbecueën met minder vlees. Kies voor meer bijgerechten en kies voor een maaltijd van de barbecue, in plaats van alleen maar vlees. Net zo gezellig, net zo lekker en met deze barbecue recepten ga je absoluut lekkere trek krijgen.

Hier vind je vleesrecepten, visrecepten, maar ook salades en andere bijgerechten. Alles om van je barbecue een lekker en gezellig feest te maken.

De barbecue

Barbecueën is populair. Tegenwoordig kun je de meest luxe en grote apparaten kopen om op te barbecueën. Van de kamado’s tot enorme buitenkeukens met een gasbarbecue. Heb je dat allemaal nodig? Nee! Het is er echt alleen voor de heb. Op een eenvoudige barbecue (liefst wel met een goed sluitend deksel) kun je echt heel veel lekkers maken. Sterker nog, de barbecue op houtskool of briketten is het origineelst en geeft ook de meeste smaak aan je gerechten. Dat is puur genieten!

BBQ rub maken; de lekkerste kruiden om (droog) te marineren

BBQ rub maken

Een dry rub op je barbecuevlees in plaats van een marinade? Lees alles over hoe je zelf een BBQ rub kunt maken!

Check het recept of lees de infoDetails

Barbecue tips: de barbecue aansteken doe je zo

De barbecue aansteken

Weet jij hoe je op de juiste en veilige manier een barbecue aansteekt? Lees alles over het op de juiste manier aansteken van een barbecue.

Check het recept of lees de infoDetails

Barbecue tips: Houtskool of briketten?

Houtskool of briketten

Heb je de barbecue alweer uit de schuur gehaald? En kies je dan voor houtskool of briketten? Lees hier wat handige tips voor de barbecue!

Check het recept of lees de infoDetails
Vorige Volgende

Barbecue recepten met vlees

Vlees… de basis van het barbecueën. Steeds vaker zoeken we andere alternatieven, maar het echte barbecue genot begint voor velen toch echt bij vlees. Kwaliteit is daarbij de belangrijkste factor. Wie kiest voor kant-en-klare oplossingen koopt vaak water en vlees dat zwemt in z’n marinade. De liefhebber van een goede barbecue marineert zijn vlees zelf. Die wil weten wat er onder die marinade zit. Het vlees dat je gebruikt kan werkelijk van alles zijn. Van een kipfilet, hamburger of saté tot een ribroast of lamsbout. Voor die grotere stukken vlees is het wel handig als je barbecue een deksel heeft. Met onderstaande barbecue recepten met vlees heb je een mooie start. Durf vooral ook zelf te experimenten!

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Mixed grillspiezen met kip, varken en rund: vol smaak, makkelijk en snel gegaard en perfect voor een zomerse barbecue met familie of vrienden.

Check het recept of lees de infoDetails
Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de infoDetails
zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; met tips voor de lekkerste kruiden

beefburgers - recept - barbecue

Beefburgers; jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten...

lamsburger hamburger

Lamsburger op een broodje met tzatziki en courgette

Als lunch, maar ook op een makkelijke zaterdagavond is een lamsburger feest. Met lekkere zelfgemaakte tzatziki en gegrilde courgette.

Cheeseburger sliders header

Cheeseburger sliders; kleine hamburgertjes van de BBQ

Kleine broodjes hamburger noemen ze in Amerika sliders. Voor deze cheeseburger sliders bak je zelf je eigen bolletjes en grillen...

Maak er een lekker verse salade bij

Barbecue recepten met vis

Er zou meer vis op de barbecues moeten liggen. Echt! Nederland is aan twee kanten omringd door de zee en dat betekent dat er volop verse en lokale vis beschikbaar is. Die vis kun je grillen en als je dat goed doet staat dat garant voor een hele gezellige avond. Ga voor een spiesje met vis, maar ook vis en papillotte kun je uitstekend op de barbecue maken. Vergeet ook de schaal- en schelpdieren niet! Je vindt hier de lekkerste barbecue recepten met verse vis, schaal- en schelpdieren. Grillen maar!

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Garnalen in een wat tropische marinade, dat klinkt lekker en zomers. Garnalen in tequilamarinade, van de barbecue, zijn dat zeker! Kijk maar!

Garnalen van de barbecue
Visgerechten

Garnalen van de barbecue; in een heerlijke marinade

Je handen blijven niet schoon bij het eten van garnalen van de barbecue, maar dat maakt niets uit, ze smaken heerlijk en daar gaat het om!

Zalmspiesjes
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

Vis op de barbecue is erg lekker, de vis blijft lekker mals en sappig en is ook nog eens snel klaar. Deze zalmspiesjes worden vast een hit.

Scampi pakketje met zeekraal
Voorgerecht

Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer

Iets anders op de barbecue? Maak dit scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer. Gaar in aluminiumfolie en serveer als voorgerecht.

rode poon van de barbecue
Visgerechten

Rode poon van de barbecue

Haal in plaats van zalm of scampi's ook eens rode poon van de barbecue. Kort marineren, kort grillen en in no-time eet jij heerlijke vis.

Kabeljauwstaart met paprika en tomaat op de bbq
Visgerechten

Kabeljauwstaart met paprika en tomaat

Kabeljauwstaart is niet het eerste waar je aan denkt als je gaat barbecueën, maar het is wel een waanzinnig lekker deel van de kabeljauw!

Vorige Volgende

Met deze barbecue recepten maak je je maaltijd compleet

Maak een complete maaltijd op de barbecue. Combineer een goed stuk vlees met een aardappelsalade, combineer verse vis met verse groenten en leg eens een aardappel tussen de kooltjes. Of, laat de één het vlees of de vis op de barbecue grillen en maak ondertussen een lekkere bladsalade in de keuken. Kortom, door de barbecue aan te vullen met bijgerechten van de barbecue of met bijgerechten uit de keuken, voorkom je dat het een groot vleesfeest wordt. En het is gegarandeerd net zo lekker en gezellig.

Aardappelen, Groenten, Fruit

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Maak samen iets kleins en lekkers met vers fruit op een spies met marshmallows – vrolijk, eenvoudig en snel van de grill. Dat is zomer!

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

bananenbootjes
Nagerecht

Bananenbootjes, zoet en plakkerig maar lekker

Zodra thuis de barbecue aangaat, dan staan deze bananenbootjes standaard op het menu!

Toetjes van de barbecue
Nagerecht

Toetjes van de barbecue, gevulde wafel en appel

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar als de barbecue toch aan staat kan je er net zo goed een toetje op maken, lekkere toetjes van de barbecue.

Vorige Volgende

Maak een verse aardappelsalade bij de barbecue

aardappelsalades recepten
Specials

Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst

De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.

Check het recept of lees de infoDetails

De aardappelsalades die je in de winkels treft (ja dat noemen ze ook vers) zijn in niets te vergelijken met een huisgemaakte aardappelsalade.

Sauzen als compliment!

Sausjes bij de barbecue zijn er om de smaak van het vlees, de vis of die heerlijke gegrilde groente nog meer te laten spreken. Ze moeten een compliment zijn voor je hamburger, je spiesje of dat grote stuk vlees. Een goede saus overheerst niet en is in balans met jouw gegrilde zaligheid. En deze klassiekers hebben zich keer op keer bewezen.

Zelfgemaakte pindasaus
Saus

Zelfgemaakte pindasaus; zoveel lekkerder!

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Tomatenketchup zelf maken - Recept
Saus

Tomatenketchup met basilicum. Zelfgemaakt het lekkerst

Smokey barbecuesaus
Saus

Smokey barbecuesaus maken, dat kun je ook zelf

knoflooksaus
Saus

Knoflooksaus zelf maken met zure room is echt het allerlekkerst

chilisaus maken
Saus

Zelf chilisaus maken |Heerlijk bij kip, vis of loempia’s

Geen barbecue zonder homemade kruidenboter

Kruidenboters kun je op talloze manieren maken. Als je dan een mooi stuk vlees of vis op de barbecue legt zorg je natuurlijk ook voor lekker brood en een echt lekkere kruidenboter of een zuivelspread. Zoveel werk is het niet, en je oogst gegarandeerd complimenten als je naast de barbecue recepten met vlees en vis ook zelf even die brood topping maakt. Het is echt zoveel lekkerder dan de vele kant-en-klaar oplossingen!

kruidenboter maken
Specials

Kruidenboter maken; zo zet je echt smaak en trots op tafel

Zeewier boter
Recepten

Zeewier boter; de zilte variant op kruidenboter

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; maak het zelf dan weet je wat je eet!

Een lekker broodje erbij?

Je kunt natuurlijk naar de bakker gaan voor een goed stokbrood. Bij een goede barbecue kies je niet voor afbakbrood, maar echt vers brood. Wil je echt helemaal los gaan? Maak dan een van onderstaande broodjes voor bij de barbecue.

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Homemade Kaas uien stokbrood. Lekker bij de soep, lunch of borrel. Een kaas uien stokbrood is natuurlijk heerlijk als je het warm serveert.

focaccia met olijven en rozemarijn
Brood

Focaccia met olijven en rozemarijn of met tomaatjes

Zelf een focaccia maken is leuk en lekker. Probber deze focaccia met olijven of de focaccia met tomaten. Voel jezelf een "echte" Italiaan.

Zelf focaccia bakken
Brood

Focaccia; zelf bakken is zoveel lekkerder

Focaccia is een Italiaans platbrood van oorsprong op stenen gebakken. Verrijkt met olijfolie en kruiden wat het een specifieke smaak geeft.

hartig breekbrood
Hartig

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Hartig breekbrood met heerlijk draderige mozzarella. Een breekbrood voor bij de barbecue, bij een lekkere kom soep of voor op de borreltafel.

Vorige Volgende
Tags: Vis - Verse visVleesZomer
DeelPin33VerstuurVerstuur

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief