Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

0 5.897

Barbecue recepten en tips – De Lekker Tafelen barbecue special staat boordevol heerlijke inspiratie. Onze interpretatie van de barbecue is: “less is more” Koop goede producten, dan ben je al op de helft. Kies eens anders dan een kant-en-klaar pakket. Varieer met vlees, vis, aardappelen, groenten en fruit. Pimp je bbq met verse bijgerechten. Kortom, we gaan er gewoon weer een feestje van maken!

De barbecue

Barbecueën is populair! Tenminste als we kijken naar het aanbod in verschillende soorten barbecue’s zouden we denken dat Nederland helemaal los gaat in het barbecue seizoen. Maar is dat ook zo? Want tegelijkertijd kijken we bij het aanbod van de slager en de supermarkt. Het aanbod aan goedkope (lees 5 euro) barbecue pakketjes is sky high. Trend rapporten laten zien dat we helemaal niet zover gaan op de barbecue. We kiezen nog altijd voor basics als saté, hamburgers en worstjes. Op TV zien we echte barbecue helden die hun vlees urenlang laten garen op die barbecue. Ze gaan met de grootste en stoerste stukken vlees aan de slag. Maar als wij een warme zomerdag meemaken hebben we helemaal geen zin in dat overdreven gedoe. We willen gewoon snel iets lekkers van die barbecue. Moet dat veranderen? Nee hoor, zeker niet! Wat we wel zouden moeten veranderen is de hoeveelheid vlees die we gebruiken. Want waarom moet een barbecue maaltijd alleen om vlees ( of vis ) draaien? Met de huidige barbecue recepten is het prima mogelijk om een complete maaltijd van de barbecue te halen.

Heb je de centjes voor een complete buitenkeuken, een kamado barbecue of een Ofyr? Vooral voor gaan! Je kunt er echt de meest mooie culinaire creaties vanaf halen. Maar als je het gewoon bij een open barbecue houdt hoef je je echt niet te schamen! Ga wel het liefst voor een barbecue met houtskool of briketten omdat dat die kenmerkende barbecue smaak aan je producten meegeeft. En als het even kan is een barbecue met deksel fijn omdat je dan veel beter kan sturen met temperaturen. Bedenk dan wel van te voren dat deze deksel bij goedkopere barbecues vaak slecht sluit.


Barbecue recepten met vlees

Vlees…. de basis van het barbecueën. Steeds vaker zoeken we andere alternatieven, maar het echte barbecue genot begint voor velen toch echt bij vlees. Kwaliteit is daarbij de belangrijkste factor. Wie kiest voor kant-en-klare oplossingen koopt vaak water en vlees dat zwemt in z’n marinade. De liefhebber van een goede barbecue marineert zijn vlees zelf. We willen weten wat er onder die marinade zit. Het vlees dat je gebruikt kan werkelijk van alles zijn. Van een kipfilet, hamburger of saté tot een ribroast of lamsbout. Voor die grotere stukken vlees is het wel handig als je barbecue een deksel heeft. Met onderstaande recepten helpen we je alvast een eindje op weg.

Barbecue recepten met vlees

Barbecue recepten met vis

Vis eten we met z’n allen veel minder dan vlees. Het zit niet onze cultuur hoorde ik eens iemand zeggen. Dat zal zo zijn, maar we willen je toch zeker wel uitdagen om wat vaker vis op de grill te leggen. En dan bedoelen we niet een stukje zalm, maar net even een stapje verder. Het is echt een feest als je vers gegrilde vis combineert met een aardappelsalade en wat vers groenten van de barbecue.

Barbecue recepten met vis

Met deze barbecue recepten maak je je maaltijd compleet

Wij zijn voorstander van minder maar goed vlees op de barbecue. Dat geldt uiteraard ook voor vis. Door slim te combineren met de lekkerste bijgerechten maak je er een complete maaltijd van. Grill ook je groenten op de barbecue en leg wat aardappelen in aluminiumfolie tussen de kooltjes. Dat is écht genieten van een barbecue en de hoeveelheid vlees die op de grill gaat vermindert fors. Dat is nog eens gezonder ook!

Barbecue sauzen

Barbecue bijgerechten

Gevulde courgette

Courgette bereiden kan je in de oven, in een pan, maar op de barbecue. Nadat je ze gevuld hebt kan je de gevulde…

Barbecue tips

Vlees op de barbecue

Barbecuen is het op een ‘open’ vuur dichtschroeien en garen van vlees, meestal wordt gloeiend houtskool of…

Lees ook:

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer