• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

in Specials
0
0
barbecue recepten

Barbecue recepten en tips – De Lekker Tafelen barbecue special staat boordevol heerlijke inspiratie. Onze interpretatie van de barbecue is: “less is more” Koop goede producten, dan ben je al op de helft. Kies eens anders dan een kant-en-klaar pakket. Varieer met vlees, vis, aardappelen, groenten en fruit. Pimp je bbq met verse bijgerechten. Kortom, we gaan er gewoon weer een feestje van maken!

De barbecue

Barbecueën is populair! Tenminste als we kijken naar het aanbod in verschillende soorten barbecues zouden we denken dat Nederland helemaal los gaat in het barbecueseizoen. Maar is dat ook zo? Want tegelijkertijd kijken we bij het aanbod van de slager en de supermarkt. Het aanbod aan goedkope (lees 5 euro) barbecue pakketjes is sky high. Trend rapporten laten zien dat we helemaal niet zover gaan op de barbecue. We kiezen nog altijd voor basics als saté, hamburgers en worstjes. Op TV zien we echte barbecue helden die hun vlees urenlang laten garen op die barbecue. Ze gaan met de grootste en stoerste stukken vlees aan de slag. Maar als wij een warme zomerdag meemaken hebben we helemaal geen zin in dat gedoe. We willen gewoon snel iets lekkers van die barbecue. Moet dat veranderen? Nee hoor, zeker niet! Wat we wel zouden moeten veranderen is de hoeveelheid vlees die we gebruiken. Want waarom moet een barbecue maaltijd alleen om vlees (of vis) draaien? Met de huidige barbecue recepten is het prima mogelijk om een complete maaltijd van de barbecue te halen.

Heb je de centjes voor een complete buitenkeuken, een kamado barbecue of een Ofyr? Vooral voor gaan! Je kunt er echt de meest mooie culinaire creaties vanaf halen. Maar als je het gewoon bij een open barbecue houdt hoef je je echt niet te schamen! Ga wel het liefst voor een barbecue met houtskool of briketten omdat dat die kenmerkende barbecue smaak aan je producten meegeeft. En als het even kan is een barbecue met deksel fijn omdat je dan veel beter kan sturen met temperaturen. Bedenk dan wel van tevoren dat deze deksel bij goedkopere barbecues vaak slecht sluit. Kies waar mogelijk voor kwaliteit

Barbecue recepten met vlees

Vlees… de basis van het barbecueën. Steeds vaker zoeken we andere alternatieven, maar het echte barbecue genot begint voor velen toch echt bij vlees. Kwaliteit is daarbij de belangrijkste factor. Wie kiest voor kant-en-klare oplossingen koopt vaak water en vlees dat zwemt in z’n marinade. De liefhebber van een goede barbecue marineert zijn vlees zelf. We willen weten wat er onder die marinade zit. Het vlees dat je gebruikt kan werkelijk van alles zijn. Van een kipfilet, hamburger of saté tot een ribroast of lamsbout. Voor die grotere stukken vlees is het wel handig als je barbecue een deksel heeft. Met onderstaande recepten helpen we je alvast een eindje op weg.

Sjasliek
Vleesgerechten

Sjasliek; uit de oven of van de barbecue

Sjasliek, dat is een heerlijk gekruid, bekend vleesgerecht. Makkelijk zelf te maken op de barbecue, in de oven, of gewoon in de (grill)pan!

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Griekse Souvlaki van varkenshaas. Na 3 uur in heerlijke marinade zet je souvlaki in 10 minuten op tafel met tzatziki en een Griekse salade.

Short ribs in verse knoflookmarinade
Vleesgerechten

Short ribs in verse knoflookmarinade

Short ribs in verse knoflookmarinade uit de oven, een heel eenvoudig recept voor een groot stuk vlees. Maar wel heel erg lekker!

Spareribs van de barbecue
Vleesgerechten

Spareribs van de barbecue

Ben jij ook zo gek op spareribs? En op barbecueën? Maak dan deze spareribs van de barbecue. Zo gaar dat het vlees van het bot valt!

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Zeg je barbecue zeg je vlees. Deze spies van biefstuk is perfect om te grillen. Een variatie op de welbekende saté van varken of kip.

saté van varkenshaas
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas ( Saté Babi )

Een saté van varkenshaas is lekker bij rijst, nasi of bami. Maar ook bij een frietje of op de barbecue is saté babi een heerlijke keuze.-

Vorige Volgende
Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

beefburgers - recept - barbecue

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten...

lamsburger hamburger

Lamsburger op een broodje met tzatziki en courgette

Als lunch, maar ook op een makkelijke zaterdagavond is deze lamsburger een feest. Heerlijk met huisgemaakte tzatziki en gegrilde courgette.

Cheeseburger sliders header

Cheeseburger sliders; kleine hamburgertjes van de BBQ

Kleine broodjes hamburger noemen ze in Amerika sliders. Voor deze cheeseburger sliders bak je zelf je eigen bolletjes en grillen...

Maak er een lekker verse salade bij

Barbecue recepten met vis

Vis eten we met z’n allen veel minder dan vlees. Het zit niet onze cultuur hoorde ik eens iemand zeggen. Dat zal zo zijn, maar we willen je toch zeker wel uitdagen om wat vaker vis op de grill te leggen. En dan bedoelen we niet een stukje zalm, maar net even een stapje verder. Het is echt een feest als je vers gegrilde vis combineert met een aardappelsalade en wat vers groenten van de barbecue.

Garnalen van de barbecue
Visgerechten

Garnalen van de barbecue; in een heerlijke marinade

Je handen blijven niet schoon bij het eten van garnalen van de barbecue, maar dat maakt niets uit, ze smaken heerlijk en daar gaat het om!

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Garnalen in een wat tropische marinade, dat klinkt lekker en zomers. Garnalen in tequilamarinade, van de barbecue, zijn dat zeker! Kijk maar!

zalmspiesjes voor de barbecue
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

Vis op de barbecue is erg lekker, de vis blijft lekker mals en sappig en is ook nog eens snel klaar. Deze zalmspiesjes worden vast een hit.

Scampi pakketje met zeekraal
Voorgerecht

Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer

Iets anders op de barbecue? Maak dit scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer. Gaar in aluminiumfolie en serveer als voorgerecht.

rode poon van de barbecue
Visgerechten

Rode poon van de barbecue

Haal in plaats van zalm of scampi's ook eens rode poon van de barbecue. Kort marineren, kort grillen en in no-time eet jij heerlijke vis.

Kabeljauwstaart met paprika en tomaat op de bbq
Visgerechten

Kabeljauwstaart met paprika en tomaat

Kabeljauwstaart is niet het eerste waar je aan denkt als je gaat barbecueën, maar het is wel een waanzinnig lekker deel van de kabeljauw!

Vorige Volgende

Met deze barbecue recepten maak je je maaltijd compleet

Wij zijn voorstander van minder maar goed vlees op de barbecue. Dat geldt uiteraard ook voor vis. Door slim te combineren met de lekkerste bijgerechten maak je er een complete maaltijd van. Grill ook je groenten op de barbecue en leg wat aardappelen in aluminiumfolie tussen de kooltjes. Dat is écht genieten van een barbecue en de hoeveelheid vlees die op de grill gaat vermindert fors. Dat is nog eens gezonder ook!

Aardappelen, Groenten, Fruit

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

bananenbootjes
Nagerecht

Bananenbootjes, zoet en plakkerig maar lekker

Zodra thuis de barbecue aangaat, dan staan deze bananenbootjes standaard op het menu!

Toetjes van de barbecue
Nagerecht

Toetjes van de barbecue, gevulde wafel en appel

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar als de barbecue toch aan staat kan je er net zo goed een toetje op maken, lekkere toetjes van de barbecue.

Bloemkool en venkel van de Barbecue
Bijgerecht

Bloemkool en venkel van de barbecue

Of je nu vegetariër bent of niet, de bloemkool en venkel van de barbecue moet je echt proberen. Geef smaak mee en geniet gewoon gezonder van je barbecue

Vorige Volgende

Maak een verse aardappelsalade bij de barbecue

aardappelsalades recepten
Specials

Aardappelsalades; Zelfgemaakt het allerlekkerst

De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.

Check het recept of lees de info

De aardappelsalades die je in de winkels treft (ja dat noemen ze ook vers) zijn in niets te vergelijken met een huisgemaakte aardappelsalade.

Sauzen als compliment!

Sausjes bij de barbecue zijn er om de smaak van het vlees, de vis of die heerlijke gegrilde groente nog meer te laten spreken. Ze moeten een compliment zijn voor je hamburger, je spiesje of dat grote stuk vlees. Een goede saus overheerst niet en is in balans met jouw gegrilde zaligheid. En deze klassiekers hebben zich keer op keer bewezen.

barbecuesaus zelf maken
Specials

Barbecuesaus zelf maken; Klassiekers die altijd smaken

Barbecuesaus zelf maken is een garantie voor Lekker Tafelen. Vergeet de tubes, flesjes en pakjes en geniet van smaakvolle sauzen uit eigen keuken.

chilisaus maken
Saus

Zelf chilisaus maken |Heerlijk bij kip, vis of loempia’s

Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.

Chimichurri
Saus

Chimichurri; een Zuid Amerikaanse saus

Chimichurri is heerlijk bij een gegrild stukje vlees geserveerd met een salade en aardappeltjes. Op tafel bij de barbecue is het een eyecatcher waar iedereen volop gebruik van zal maken.

Vorige Volgende

Geen barbecue zonder homemade kruidenboter

Kruidenboters kun je op talloze manieren maken. Als je dan een mooi stuk vlees of vis op de barbecue legt zorg je natuurlijk ook voor lekker brood en een echt lekkere kruidenboter of een zuivelspread. Zoveel werk is het niet, en je oogst gegarandeerd complimenten als je naast de barbecue recepten met vlees en vis ook zelf even die brood topping maakt. Het is echt zoveel lekkerder dan de vele kant-en-klaar oplossingen!

zelfgemaakte kruidenboter met stokbrood
Saus

Zelfgemaakte kruidenboter; Jouw keuze voor echte smaak

Zeewier boter
Recepten

Zeewier boter; de zilte variant op kruidenboter

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Een lekker broodje erbij?

Je kunt natuurlijk naar de bakker gaan voor een goed stokbrood. Bij een goede barbecue kies je niet voor afbakbrood maar echt vers brood. Wil je echt helemaal los gaan? Maak dan één van onderstaande broodjes voor bij de barbecue.

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Hartig breekbrood met heerlijk draderige mozzarella. Een breekbrood voor bij de barbecue, bij een lekkere kom soep of voor op de borreltafel.

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Homemade Kaas uien stokbrood. Lekker bij de soep, lunch of borrel. Een kaas uien stokbrood is natuurlijk heerlijk als je deze warm serveert.

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk bij de soep of een lekker bord pasta.

Vorige Volgende
Tags: Zomer
DeelPin33Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit
Specials

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta
Specials

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm
Specials

Voorgerechten met gerookte zalm

Toetjes met aardbeien
Specials

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Spinazie & pasta
Specials

Spinazie en pasta, een perfecte match

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

negentien − achttien =

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen