Sjasliek; uit de oven of van de barbecue
Sjasliek, dat is een heerlijk gekruid, bekend vleesgerecht. Makkelijk zelf te maken op de barbecue, in de oven, of gewoon in de (grill)pan!
Griekse souvlaki van varkenshaas
Griekse Souvlaki van varkenshaas. Na 3 uur in heerlijke marinade zet je souvlaki in 10 minuten op tafel met tzatziki en een Griekse salade.
Short ribs in verse knoflookmarinade
Short ribs in verse knoflookmarinade uit de oven, een heel eenvoudig recept voor een groot stuk vlees. Maar wel heel erg lekker!
Spareribs van de barbecue
Ben jij ook zo gek op spareribs? En op barbecueën? Maak dan deze spareribs van de barbecue. Zo gaar dat het vlees van het bot valt!
Spies van biefstuk
Zeg je barbecue zeg je vlees. Deze spies van biefstuk is perfect om te grillen. Een variatie op de welbekende saté van varken of kip.
Saté van varkenshaas ( Saté Babi )
Een saté van varkenshaas is lekker bij rijst, nasi of bami. Maar ook bij een frietje of op de barbecue is saté babi een heerlijke keuze.-
Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )
Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.
Check het recept of lees de infoBeefburgers; Jouw creatie is het lekkerst
Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten...
Lamsburger op een broodje met tzatziki en courgette
Als lunch, maar ook op een makkelijke zaterdagavond is deze lamsburger een feest. Heerlijk met huisgemaakte tzatziki en gegrilde courgette.
Cheeseburger sliders; kleine hamburgertjes van de BBQ
Kleine broodjes hamburger noemen ze in Amerika sliders. Voor deze cheeseburger sliders bak je zelf je eigen bolletjes en grillen...
Garnalen van de barbecue; in een heerlijke marinade
Je handen blijven niet schoon bij het eten van garnalen van de barbecue, maar dat maakt niets uit, ze smaken heerlijk en daar gaat het om!
Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue
Garnalen in een wat tropische marinade, dat klinkt lekker en zomers. Garnalen in tequilamarinade, van de barbecue, zijn dat zeker! Kijk maar!
Zalmspiesjes voor de barbecue
Vis op de barbecue is erg lekker, de vis blijft lekker mals en sappig en is ook nog eens snel klaar. Deze zalmspiesjes worden vast een hit.
Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer
Iets anders op de barbecue? Maak dit scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer. Gaar in aluminiumfolie en serveer als voorgerecht.
Rode poon van de barbecue
Haal in plaats van zalm of scampi's ook eens rode poon van de barbecue. Kort marineren, kort grillen en in no-time eet jij heerlijke vis.
Kabeljauwstaart met paprika en tomaat
Kabeljauwstaart is niet het eerste waar je aan denkt als je gaat barbecueën, maar het is wel een waanzinnig lekker deel van de kabeljauw!
Aardappelen, Groenten, Fruit
Aardappels van de barbecue
Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.
Bananenbootjes, zoet en plakkerig maar lekker
Zodra thuis de barbecue aangaat, dan staan deze bananenbootjes standaard op het menu!
Toetjes van de barbecue, gevulde wafel en appel
Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar als de barbecue toch aan staat kan je er net zo goed een toetje op maken, lekkere toetjes van de barbecue.
Bloemkool en venkel van de barbecue
Of je nu vegetariër bent of niet, de bloemkool en venkel van de barbecue moet je echt proberen. Geef smaak mee en geniet gewoon gezonder van je barbecue
Maak een verse aardappelsalade bij de barbecue
Aardappelsalades; Zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Check het recept of lees de infoBarbecuesaus zelf maken; Klassiekers die altijd smaken
Barbecuesaus zelf maken is een garantie voor Lekker Tafelen. Vergeet de tubes, flesjes en pakjes en geniet van smaakvolle sauzen uit eigen keuken.
Zelf chilisaus maken |Heerlijk bij kip, vis of loempia’s
Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.
Chimichurri; een Zuid Amerikaanse saus
Chimichurri is heerlijk bij een gegrild stukje vlees geserveerd met een salade en aardappeltjes. Op tafel bij de barbecue is het een eyecatcher waar iedereen volop gebruik van zal maken.
Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm
Hartig breekbrood met heerlijk draderige mozzarella. Een breekbrood voor bij de barbecue, bij een lekkere kom soep of voor op de borreltafel.
Kaas uien stokbrood uit eigen oven
Homemade Kaas uien stokbrood. Lekker bij de soep, lunch of borrel. Een kaas uien stokbrood is natuurlijk heerlijk als je deze warm serveert.
Knoflook-kaasbrood
Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk bij de soep of een lekker bord pasta.