• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept

Een maïswrap met gehakt en lekker veel groente.

door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
0
wrap met gehakt

Wrap met gehakt – rundergehakt en lekker veel groente in een maïswrap.

Bewuste, maar toch lekkere keuzes maken

Als je een wrap met gehakt maakt, heb je meerdere keuzes. Welke soort wrap kies je, welk gehakt neem je en welke groenten stop je erin. Als basis is hebben we voor maïswraps gekozen omdat dit een lekker Mexicaans tintje heeft en net iets anders smaakt dan de gewonde bloemtortilla. We hebben ook gekozen voor rundergehakt omdat dat minder vet is, en we voegen lekker veel verse groenten toe zodat het een vrij gezonde en toch echt lekkere maaltijd wordt.

Lekker veel groente en een volle smaak

In deze wrap met gehakt gebruiken we rode paprika voor de kleur. Verder zit er groenten als ui, wortel, bleekselderij, aubergine en champignons in. De aubergine zit er met een speciale reden in. De aubergine wordt namelijk tijdens het garen lekker zacht en romig. Hierdoor wordt het als het ware een dikke saus die de gehaktvulling bij elkaar houdt. Dit alles breng je op smaak met gerookte paprika en chilipeper voor een rokerige hitte die licht aanwezig is. Hoe pittig je de vulling voor de wrap met gehakt maakt, heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand want dat is het grote voordeel van met losse specerijen werken, je kunt zelf bepalen wat je toevoegt. Op deze manier gebruik je minder zout, wat ook weer goed voor je is.

Even onder de grill

Na het vullen en rollen worden de wraps met gehakt bestrooit met kaas, peterselie en de lekkerste zoetzure uitjes die trouwens ook in de wrap zitten. Dit alles gaat even 3 minuutjes onder een hete grill om de kaas te laten smelten zodat het nog lekkerder wordt. Maak je de wraps al eerder? Dan kun je in plaats van de grill beter de oven op 180 graden zetten en ze zo in ongeveer 20 minuten opwarmen.

wraps met gehakt

Wrap met gehakt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 middelgrote maistortilla’s
  • 400 gram rundgehakt
  • 1 winterwortel
  • 1/2 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 200 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 vleestomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 tl.gerookt paprikapoeder
  • 1-2 tl chilipoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • een paar takjes platte peterselie
  • 200 gram geraspte kaas
  • zout / peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wraps met gehakt:

Breng 100 ml water aan de kook en los hier de suiker in op, voeg de azijn toe. Snijd een ui door en snijd een helft in dunne ringetjes. Leg deze ringetjes in het zoetzure mengsel en zet opzij.

Snijd de groente maar doe ze niet bij elkaar. Snijd de rest van de uien, de wortel en de bleekselderij in kleine stukjes. De aubergine, paprika en tomaat mogen in grotere blokjes en de champignons doormidden en in plakjes. Hak de peterselie grof.

Verwarm in een ruime hapjespan de olijfolie en smoor hierin de uien tot ze glazig zien, pers er de knoflook boven uit en voeg de wortel en bleekselderij toe en bak eventjes door. Nu mag de aubergine erbij en bak dit alles kort tot de aubergine zachter wordt. Voeg het gehakt toe en bak samen met de groente tot grove stukjes. Voeg nu de tomatenpuree toe en breng op smaak met de specerijen en zout naar smaak en bak alles 5 tot 10 minuten op een zacht vuur. Voeg er de paprika en tomaat aan toe en bak alles nog even kort door tot de paprika beetgaar is. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Verwarm intussen de tortilla’s op elkaar 1 minuut in de magnetron of door ze in een koekenpan kort om en om te verwarmen. Zet een grote ovenschaal klaar. Haal de ui uit de marinade en leg op een stukje keukenpapier. Meng de kaas met de peterselie en de uitjes. Zet de grill aan of de oven op 180 graden. Vul de tortilla’s één voor één met het gehaktmengsel en strooi er een beetje van het kaasmengsel over. (zorg dat je iets overhoudt om er straks overheen te strooien.) Rol de tortilla’s op en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met het resterende kaasmengsel en zet de wraps met gehakt een paar minuten onder de hete grill tot de kaas gesmolten is. Serveer de wraps met gehakt met een schepje Griekse yoghurt.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Gehakt
DeelPin114Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen
Risotto

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Wrap met gegrilde groenten
Hoofdgerecht

Wrap met gegrilde groenten, tomatenpesto en mozzarella

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen