• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept

Een maïswrap met gehakt en lekker veel groente.

door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
0
wrap met gehakt

Wrap met gehakt – rundergehakt en lekker veel groente in een maïswrap.

Bewuste, maar toch lekkere keuzes maken

Als je een wrap met gehakt maakt, heb je meerdere keuzes. Welke soort wrap kies je, welk gehakt neem je en welke groenten stop je erin. Als basis is hebben we voor maïswraps gekozen omdat dit een lekker Mexicaans tintje heeft en net iets anders smaakt dan de gewonde bloemtortilla. We hebben ook gekozen voor rundergehakt omdat dat minder vet is, en we voegen lekker veel verse groenten toe zodat het een vrij gezonde en toch echt lekkere maaltijd wordt.

Lekker veel groente en een volle smaak

In deze wrap met gehakt gebruiken we rode paprika voor de kleur. Verder zit er groenten als ui, wortel, bleekselderij, aubergine en champignons in. De aubergine zit er met een speciale reden in. De aubergine wordt namelijk tijdens het garen lekker zacht en romig. Hierdoor wordt het als het ware een dikke saus die de gehaktvulling bij elkaar houdt. Dit alles breng je op smaak met gerookte paprika en chilipeper voor een rokerige hitte die licht aanwezig is. Hoe pittig je de vulling voor de wrap met gehakt maakt, heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand want dat is het grote voordeel van met losse specerijen werken, je kunt zelf bepalen wat je toevoegt. Op deze manier gebruik je minder zout, wat ook weer goed voor je is.

Even onder de grill

Na het vullen en rollen worden de wraps met gehakt bestrooit met kaas, peterselie en de lekkerste zoetzure uitjes die trouwens ook in de wrap zitten. Dit alles gaat even 3 minuutjes onder een hete grill om de kaas te laten smelten zodat het nog lekkerder wordt. Maak je de wraps al eerder? Dan kun je in plaats van de grill beter de oven op 180 graden zetten en ze zo in ongeveer 20 minuten opwarmen.

wraps met gehakt

Wrap met gehakt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 middelgrote maistortilla’s
  • 400 gram rundgehakt
  • 1 winterwortel
  • 1/2 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 200 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 vleestomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 tl.gerookt paprikapoeder
  • 1-2 tl chilipoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • een paar takjes platte peterselie
  • 200 gram geraspte kaas
  • zout / peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wraps met gehakt:

Breng 100 ml water aan de kook en los hier de suiker in op, voeg de azijn toe. Snijd een ui door en snijd een helft in dunne ringetjes. Leg deze ringetjes in het zoetzure mengsel en zet opzij.

Snijd de groente maar doe ze niet bij elkaar. Snijd de rest van de uien, de wortel en de bleekselderij in kleine stukjes. De aubergine, paprika en tomaat mogen in grotere blokjes en de champignons doormidden en in plakjes. Hak de peterselie grof.

Verwarm in een ruime hapjespan de olijfolie en smoor hierin de uien tot ze glazig zien, pers er de knoflook boven uit en voeg de wortel en bleekselderij toe en bak eventjes door. Nu mag de aubergine erbij en bak dit alles kort tot de aubergine zachter wordt. Voeg het gehakt toe en bak samen met de groente tot grove stukjes. Voeg nu de tomatenpuree toe en breng op smaak met de specerijen en zout naar smaak en bak alles 5 tot 10 minuten op een zacht vuur. Voeg er de paprika en tomaat aan toe en bak alles nog even kort door tot de paprika beetgaar is. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Verwarm intussen de tortilla’s op elkaar 1 minuut in de magnetron of door ze in een koekenpan kort om en om te verwarmen. Zet een grote ovenschaal klaar. Haal de ui uit de marinade en leg op een stukje keukenpapier. Meng de kaas met de peterselie en de uitjes. Zet de grill aan of de oven op 180 graden. Vul de tortilla’s één voor één met het gehaktmengsel en strooi er een beetje van het kaasmengsel over. (zorg dat je iets overhoudt om er straks overheen te strooien.) Rol de tortilla’s op en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met het resterende kaasmengsel en zet de wraps met gehakt een paar minuten onder de hete grill tot de kaas gesmolten is. Serveer de wraps met gehakt met een schepje Griekse yoghurt.

Tafel lekker !!

DeelPin140Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Gehaktbrood uit de airfryer
Vleesgerechten

Gehaktbrood uit de airfryer; met een lekker oosters tintje

Gehaktbrood met Tex Mex kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met Tex-Mex kruiden

Enchilada's
Vleesgerechten

Enchilada’s; Zo maak je ze helemaal zelf

Gehaktbrood
Vleesgerechten

Gehaktbrood; een basisrecept

Gevulde champignons met gehakt
Hapjes

Gevulde champignons met gehakt

Ovenschotel met rundergehakt
Ovenschotel

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen