Wrap met gehakt – rundergehakt en lekker veel groente in een maïswrap.
Bewuste, maar toch lekkere keuzes maken
Als je een wrap met gehakt maakt, heb je meerdere keuzes. Welke soort wrap kies je, welk gehakt neem je en welke groenten stop je erin. Als basis is hebben we voor maïswraps gekozen omdat dit een lekker Mexicaans tintje heeft en net iets anders smaakt dan de gewonde bloemtortilla. We hebben ook gekozen voor rundergehakt omdat dat minder vet is, en we voegen lekker veel verse groenten toe zodat het een vrij gezonde en toch echt lekkere maaltijd wordt.
Lekker veel groente en een volle smaak
In deze wrap met gehakt gebruiken we rode paprika voor de kleur. Verder zit er groenten als ui, wortel, bleekselderij, aubergine en champignons in. De aubergine zit er met een speciale reden in. De aubergine wordt namelijk tijdens het garen lekker zacht en romig. Hierdoor wordt het als het ware een dikke saus die de gehaktvulling bij elkaar houdt. Dit alles breng je op smaak met gerookte paprika en chilipeper voor een rokerige hitte die licht aanwezig is. Hoe pittig je de vulling voor de wrap met gehakt maakt, heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand want dat is het grote voordeel van met losse specerijen werken, je kunt zelf bepalen wat je toevoegt. Op deze manier gebruik je minder zout, wat ook weer goed voor je is.
Even onder de grill
Na het vullen en rollen worden de wraps met gehakt bestrooit met kaas, peterselie en de lekkerste zoetzure uitjes die trouwens ook in de wrap zitten. Dit alles gaat even 3 minuutjes onder een hete grill om de kaas te laten smelten zodat het nog lekkerder wordt. Maak je de wraps al eerder? Dan kun je in plaats van de grill beter de oven op 180 graden zetten en ze zo in ongeveer 20 minuten opwarmen.
Wrap met gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 middelgrote maistortilla’s
- 400 gram rundgehakt
- 1 winterwortel
- 1/2 aubergine
- 1 rode paprika
- 200 gram champignons
- 2 rode uien
- 1 stengel bleekselderij
- 1 vleestomaat
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 tl.gerookt paprikapoeder
- 1-2 tl chilipoeder
- 1 el tomatenpuree
- 100 ml azijn
- 50 gram suiker
- een paar takjes platte peterselie
- 200 gram geraspte kaas
- zout / peper
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wraps met gehakt:
Breng 100 ml water aan de kook en los hier de suiker in op, voeg de azijn toe. Snijd een ui door en snijd een helft in dunne ringetjes. Leg deze ringetjes in het zoetzure mengsel en zet opzij.
Snijd de groente maar doe ze niet bij elkaar. Snijd de rest van de uien, de wortel en de bleekselderij in kleine stukjes. De aubergine, paprika en tomaat mogen in grotere blokjes en de champignons doormidden en in plakjes. Hak de peterselie grof.
Verwarm in een ruime hapjespan de olijfolie en smoor hierin de uien tot ze glazig zien, pers er de knoflook boven uit en voeg de wortel en bleekselderij toe en bak eventjes door. Nu mag de aubergine erbij en bak dit alles kort tot de aubergine zachter wordt. Voeg het gehakt toe en bak samen met de groente tot grove stukjes. Voeg nu de tomatenpuree toe en breng op smaak met de specerijen en zout naar smaak en bak alles 5 tot 10 minuten op een zacht vuur. Voeg er de paprika en tomaat aan toe en bak alles nog even kort door tot de paprika beetgaar is. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Verwarm intussen de tortilla’s op elkaar 1 minuut in de magnetron of door ze in een koekenpan kort om en om te verwarmen. Zet een grote ovenschaal klaar. Haal de ui uit de marinade en leg op een stukje keukenpapier. Meng de kaas met de peterselie en de uitjes. Zet de grill aan of de oven op 180 graden. Vul de tortilla’s één voor één met het gehaktmengsel en strooi er een beetje van het kaasmengsel over. (zorg dat je iets overhoudt om er straks overheen te strooien.) Rol de tortilla’s op en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met het resterende kaasmengsel en zet de wraps met gehakt een paar minuten onder de hete grill tot de kaas gesmolten is. Serveer de wraps met gehakt met een schepje Griekse yoghurt.
Tafel lekker !!