Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Jägertee; Hartverwarmend na de berenjacht of….

Jij gaat vast niet op berenjacht, maar ook na een flink avontuur op de piste is de jägerthee perfect om even helemaal tot jezelf te komen. Thuis kun je in de wintermaanden na het schaatsen of na een flinke wandeling de Jägertee natuurlijk ook maken. De kou is dan al snel weer vergeten en de Jägertee ruikt heerlijk!

2 1.419

Jägertee, een echte Oostenrijkse traditie. Na een geweldig avontuur op de piste kun je zo warm geworden zijn dat je gaat Apres skieën, maar je kunt ook de skilatten in een hoek gooien en bij de openhaard kruipen. In het laatste geval zal de Jägertee je weer een beetje mens doen worden.

Er zijn talloze recepten van Jägertee. Wij maakten een variant die iedereen thuis ook zelf kan maken. Maar origineel werden in de Jägertee ook diverse kruiderijen toegevoegd. Durf dus vooral te experimenteren.

De basis van Jägertee bestaat uit Rode wijn, Stroh rum, alles wat de jager nodig heeft zullen we maar zeggen, aangevuld met de thee van moeder de vrouw die toch echt haar zorgzaamheid laat zien. Voor de kruiderij koos ik in dit recept voor kaneel, steranijs en kruidnagel met natuurlijk ook wat citrus.

Jägertee

 • 1/2 fles rode wijn
 • een flinke scheut Stroh rum (Let op, 80 alcohol)
 • 4 stukjes steranijs
 • twee kaneelstokjes
 • 1 zakje earl grey thee
 • 1 sinaasappel
 • 1 citroen
 • wat suiker

Verhit 750 ml. water in een pan met de kaneelstokjes en de steranijs. Hang de theezakjes er in en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Hang een keukenzeef in een andere pan en giet de thee door de zeef. Doe dan de wijn, het sap van de citroen en de sinaasappel erbij en voeg een goede scheut rum toe. Maak warm maar let op dat het niet meer gaat koken. Schenk in glazen en voeg suiker naar smaak toe. Garneer met de schil van de sinaasappel en/of citroen.

De echte jagers of de diehards op de piste pakken bij de Jägertee graag nog een Croque monsieur of je geniet na met de restjes van raclette.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Joke Staal zegt

  Is 1 theezakje niet een beetje weinig.
  Zelf komen we vaak en lang in Oostenrijk.
  Daar gebruiken ze hoofdzakelijk, thuis en in drinkgelegenheden, zwarte thee of kamillethee en is vaak de ‘earl grey’ niet te koop.
  Lijkt me dat de ; traditionele’ zwart thee ook goed te gebruiken is?

  1. Lekker Tafelen zegt

   Zwarte thee kan ook zeker Joke. Hang er zoveel zakjes in als je wil, maar op deze hoeveelheid is 1 zakje genoeg. Dan gaan we natuurlijk niet uit van de één kops thee.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer