Japanse soba maaltijdsalade met paddenstoelen, nori omelet, en sesamdressing. Soba noodles zijn noodles van boekweitmeel en tarwemeel. Ik had nog een pak over van een HelloFresh Box. Het is een vega maaltijd salade geworden speciaal voor vegetariers. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in de Toko. Zie foto. De moeite waard om ze in te slaan als je van de Japanse keuken houdt.
- 150 gr soba
- 2 zakjes dashi (bouillon)
- 250 gr verse paddenstoelenmix
- 1 el sesamzaad
Voor de omelet:
- 3 eieren
- 1 norivel
- 1 el mirin
- 1 tl japanse sojasaus
- Beetje sesamolie
- 3 bio wortelen
De sesamdressing:
- 3 el sesamolie
- Sap van halve limoen
- 1 el mirin
- 1 el bruine basterd suiker
- Beetje gembersiroop
- Sushi ginger (gefermenteerde gember)
- Bakje verse zeewiersalade
De noodles 5 minuten koken in 1 liter gekookt water met 2 zakjes dashi. Afgieten (vocht bewaren) en koud afspoelen. Sesamolie erdoor roeren. Op mooi bord presenteren. Dashi als bouillon drinken. Paddenstoelen schoon borstelen en in plakjes snijden. In wokolie roerbakken met sesamzaad. De wortelen raspen. Voor de omelet de eieren loskloppen met mirin en japanse sojasaus. In grote koekenpan met beetje olie het hele mengsel schenken. Het norivel erop leggen en de omelet laten stollen. Oprollen en in porties snijden. Wortelen door de soba roeren. Op bord scheppen. De paddenstoelen en omelet langs de rand verdelen. Zeewiersalade erover. De sesamdressing maken door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Dressing en gember in aparte schaaltjes opdienen.