Kippenvleugels – deze kippenvleugels worden lekker gemarineerd in een zoete, iets pikante marinade en dan schuif ik ze de oven in, maar mocht je de barbecue aan hebben of aan willen maken, ook gebarbecued zijn ze heerlijk.
De vleugeltjes van de kip bevatten vrij veel vel maar door deze lekker te marineren ontstaat er een smakelijk korstje en zijn vleugeltjes zowel warm bij de maaltijd als koud bij de borrel niet te versmaden. Door de marinade gebruik ik honing en een beetje palm suiker, deze gaan in de oven karamelliseren waardoor de kippenvleugels lekker plakkerig worden. De één vindt dit heerlijk terwijl een ander dit niet echt kan waarderen. Kijk wat jouw tafelgenoten lekker vinden, zorg in ieder geval dat je een kommetje met citroenwater en een servet erbij serveert.
Citroenwater werkt vetoplossend je maakt het door een schijfje citroen te leggen in een kleine hoeveelheid water. Als je met je handen eet kun je je vette vingers even dippen in dit water.
Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!
Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!
Kippenvleugels
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo kippenvleugels
- 2 el olijfolie
- 150 ml sojasaus
- 2 el ketchup
- 150 ml honing
- 2 tenen knoflook
- 2 tl sambal
- 1 sjalot
- 2 el palmsuiker
Bereidingswijze van dit recept
Dep de kippenvleugels met een keukenpapiertje goed droog. Snijd het sjalotje heel fijn. Ontvel de knoflook tenen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een braadslee met aluminiumfolie.
Meng in een kom de olijfolie, de sojasaus, de ketchup, de honing, de sambal, de fijngesneden sjalot en 1 eetlepel palmsuiker. Knijp hierboven de knoflook uit en roer door. Leg de kippenvleugels in de marinade en masseer de marinade even goed in de kippenvleugels. Leg ze in de braadslee en schenk de overgebleven marinade erover. Strooi een eetl. palmsuiker over de kippenvleugels. Schuif de braadslee in de oven en bak de vleugels in 40 minuten gaar. Zet indien dit met jouw oven mogelijk is de laatste 5 minuten de grilstand aan voor een krokant korstje.
Tafel lekker !!
Hallo daar!
Mijn vraag is: moet die braadslee in het midden of onderin de oven (bovenin lijkt me onwaarschijnlijk voor het garen, maar wel voor de laatste grill!)
Dank en groet,
Standaard in het midden Sietske, en inderdaad, op het laatst zou je deze nog naar boven kunnen schuiven als dat nodig blijkt.